26 maart 2017

Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning

Op 1 januari 2007 is een nieuwe wet in werking getreden: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo heeft als doel dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Via de Wmo kunnen mensen ondersteuning krijgen van hun gemeente. Bijvoorbeeld in de vorm van een voorziening als een scootmobiel.

Foto Wet maatschappelijke ondersteuning

Gemeente
Gemeenten moeten zorg dragen voor de voorzieningen van inwoners met beperkingen door ouderdom, handicap of chronische ziekte. Net als in de Wvg, bepaalt elke gemeente straks welke Wmo-voorzieningen de gemeente aanbiedt. Dat betekent dat er verschillen zijn tussen gemeenten.
De gemeente legt in de verordening vast welke individuele (vervoers)voorzieningen zij verleent. Ook stelt ze vast onder welke voorwaarden iemand aanspraak kan maken op een individuele vervoersvoorziening. Bij het Wmo-loket of zorgloket kunnen mensen terecht voor informatie, advies en het aanvragen van een scootmobiel.

Aanvragen
Een specialist bij de gemeente bepaalt of u voor een scootmobiel in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u ook een eigen bijdrage. Als uw inkomen rond het bijstandniveau ligt, is dit gebonden aan een maximum. De gemeente bepaalt of iemand de vervoersvoorziening in natura krijgt, via een financiële tegemoetkoming of een persoonsgebondenbudget (pgb).
Via een pgb kunt u ervoor kiezen om zelf een scootmobiel aan te schaffen. Een pgb is een bedrag dat u vrij kunt besteden aan ondersteuning. Zo kunt u gemakkelijk een scootmobiel uitzoeken die aan uw specifieke wensen en eisen voldoet.

Gratis scootmobieloffertes?

Wilt u ook een scootmobiel hebben? Scootmobielen.nl heeft dan speciaal voor u een aanbieding waarmee u gratis informatie over extra voordeel krijgt bij het aanvragen van een scootmobiel.

Reacties

 1. Bram zegt:

  hallo mijn naam is Bram , ik heb 3 jaar geleden 2 operaties gehad omdat ik een tumor had achtermijn hart, dus dat werd een behoorlijke ingreep + een longoperatie en een pocketinfectie met veel complicaties cva ic unit lange periode. Ik heb dit nauwelijks overleefd en de hemelpoort gezien, ik woon in haarlem en ben nu een beetje mobiel aan het worden een rolstoel heb ik in bruikleen en sinds kort ben ik afgescheept door de wmo met een sterling swift 2e hands en doorglijdende remmen en geen vering en geen remlichten. 3x in 2 weken gerepareerd geleverd door care to move haarlem kennermerland.SCHANDE GEWOON !
  De wmo is onmogelijk en ik krijg erg veel pijn als ik rijd in dat onding, buiten de schelpartijen om omdat er geen remlichten opzitten.

  Mijn vraag aan u en uw forum en gebruikers , ik heb al 3 jaar een pgb onderstenende bergeleiding en activerende bergeleiding, ik revalideer op heliomaren wijk aan zee, :

  is het mogelijk dat ik van mijn pgb geld een goeie scootmobiel koop en mag dit want de wmo geeft geen betere dan dat oude ding.

  En care to move haarlem moet zich diep schamen zij hadden er een aangemeten door issabella maar ze verstrekt dat stuk scroot. Ook in de janskliniek heb ik les gehad daar werd ook een andere geadviseerd door ina de ergo therapeute.
  maar de wmo verhard!!!!! managers die geld maken

  ik hoop spoedig antwoord te krijgen ik heb nu een bec sterling swift en dat met een linker long geopereerd en lympklieren en tumr verwijderd dus veel pijn met het rijden!!!!!! Wie wil mij helpen ! ik ben echt radeloos en mijn vrouw kan ook niet mee want haar scootmobiel is afgewezen omdat zij nog 800 meter kan lopen met haar fibromialgie en M.E Schandelijk word er met ons omgegaan.

 2. Gitty zegt:

  De gemeente Roosendaal zou zich moeten schamen. Mijn eigen bijdrage is vastgesteld op 180 euro per 4 weken voor het gebruik van een Trophy 6. De nieuw waarde van dat ding is 6.500,- euro Volgens de gemeente Roosendaal is de eigen bijdrage oneiding, zolang ik gebruik maak van de voorziening. Dat betekend dat ik in 10 jaar bijna 23.500,- euro zal moeten betalen, alleen om gebruik te mogen maken van een scootmobiel. Voor het bedrag van 180 euro per 4 weken kan ik een leuke auto leasen.
  Wie heeft ervaring met bezwaar maken? Wie weet uitspraken van rechters over de eigen bijdrage van een scootmobiel?

 3. Wim Hulscher zegt:

  SLUIT JE AAN!!!
  Als secretaris van een gehandicaptenvereniginghoren wij veel van deze klachten. Wij bellen en praten dan ook regelmatig met de betreffende instanties in onze gemeente.
  veelalkomen ook bij ons pas mensen als ze problemen hebben. Mensen sluit je eerder aan bij een belangenorganisatie/vereniging in je gemeente.
  Samen Sterk heet onze organisatie in Vlaardingen.
  SAMEN BEN JE OOK STERK. LAAT JE HOREN.

 4. T.Kamerbeek zegt:

  Ik heb een scootmobiel in bruikleen via WMO / Bergen op Zoom.
  Ik ben zeer tevreden over de werkwijze die men heeft bewandeld. Helaas heeft men niet erg stil gestaan bij de door mij aangegeven beperking(en) en mij weliswaar een aangepaste versie (Sterling Elite RS) verstrekt , doch hier zit geen vakje in de stoel of zo om bijvoorbeeld verzekeringsdokumenten in op te bergen. Ook is het model niet voorzien van een hoofdsteun of extra mandje op de achter zijde.
  Wanneer het straks heet word kun je je jas niet uittrekken en over je stoel hangen , Deze bedekt dan de verlichting achter waardoor je weer een gevaar op de weg word.
  Ook zit er geen instruktieboekje bij , waardoor je wat meer informatie hebt over je machientje. Bijvoorbeeld , dat je bij het opladen in princiepe het laadstation altijd zijn cyclus moet laten afronden. De actieradius en /of de sterkte van je accu’s.
  Ik heb een volkstuintje en moet dus alles uit de kast halen om spulletjes mee te kunnen nemen.
  Je kunt hier over wel gaan zeuren hoor , maar in princiepe heb ik nergens voor hoeven te betalen dus het zij zo.

 5. Xandra zegt:

  Na nu 5 maanden heeft de gemeente besloten dat ik 2350 euro krijg om een scootmobiel te kopen, voor dit bedrag heb je geen redelijke scootmobiel helemaal omdat ik een Quingo wilde hebben, is er een vastgesteld PGB bedrag waar ik beroep op kan doen weet iemand dat?
  2 jaar geleden heb ik een 3 wieler van de vaste firma van Zaanstad gehad een scootmobiel van 6500 euro maar ik ben hiermee in de slootbeland en ben dus bang van het ding, nu wil ik een ander en krijg ik 2350 euro kan dit zo maar?
  Xandra

 6. Rijke zegt:

  Kijk eens op deze site van http://www.hoc-overpelt.be/?lang_id=1
  Ik heb daar pas een scootmobiel gekocht, nieuw, Buffalo voor € 2250.- Hij heeft vaak aanbiedingen

  Ze worden netjes thuis gebracht en de service is TOP.

 7. johan zegt:

  Gewoon in je oude blijven rijden en laten oplappen en reparen de onderhouds kontrackten zullen sky high worden door berekend naar gemeenten

 8. Daphne Broere zegt:

  Beste mensen,

  Ik heb een vraag. Samen met mijn moeder ben ik tegen de gemeente Veldhoven aan het strijden over het termijn waarin zij een eigen bijdrage moet betalen voor haar scootmobiel. De gemeente Veldhoven heeft in hun Verordening alleen voor de PGB uitgewerkt en niet voor scootmobiel in natura. Dit houdt in dat zij nog steeds niet weet of ze de rest van haar leven moet gaan betalen voor een 2de handse scootmobiel!

  Graag zou ik willen weten of hier meer mensen mee te maken hebben en hoeveel termijnen mensen voor hun scootmobiel moeten betalen!

  Met vriendelijke groet,
  Daphne

 9. Thea zegt:

  Geachte lezers,

  Een kennis van mij heeft van de gemeente Beek een scootmobiel (2e hands 3 wieler)verstrekt gekregen en moet nu maandelijks aan het CAK 24,60 (euro) hiervoor betalen.

  Is dit juist ???

  Wanneer deze kennis een PGB voor zijn scootmobiel gaat vragen en deze terug geeft moet hij dan ook nog aan het CAK betalen ?

  Groetjes,
  Thea

 10. bart roos zegt:

  Tsja, care to move. ontelbaar veel problemen, hoge kosten om ze te bereiken, continu schending van afspraken, moet ik nog meer zeggen? Het betreft overigens in mijn geval Haarlem maar ik denk dat het in het hele land hetzelfde is: slecht bedrijf met een utterlie slechte organisatie. Die taak zal nooooooit meer aan dit bedrijf worden gegund, groetjes Bart

 11. motmalevr s steba zegt:

  ik ben op zoek naar een brommobiel waar kan ik deze aan vragen.

 12. Sander zegt:

  Geachte lezers/lezeressen,

  Ik ben bezig met een soort marktonderzoek om in de zeer nabije toekomst zelf iets te beginnen in de mobiliteitsbranche.

  Ik heb alle bovenstaande berichten gelezen, ook op andere websites.

  Volgens mij is er door de WMO en de invulling die bepaalde gemeenten daaraan geven juist een probleem ontstaan:

  Voor niet iedereen is de aanschaf van een nieuwe scootmobiel meer financieel haalbaar.
  Het PGB schiet vaak veel te kort om dit te kunnen betalen. Een tweedehands exemplaar voor het type dat voor mensen aanbevolen wordt is vaak ook niet haalbaar.

  Mijn vraag aan U allen is eigenlijk of het een optie zou zijn om voor tussen de 30 en 50 euro per maand (afhankelijk van het type)altijd een betrouwbare scootmobiel te kunnen rijden??

  Deze kan nieuw of tweede hands zijn maar ten alle tijden betrouwbaar en goed onderhouden??
  Thuis bezorgd in heel Nederland en zodra er zich onverhoopt toch een probleem zou voordoen binnen een dag of dezelfde dag nog een ander, vervangend exemplaar bezorgd???

  Een tweede vraag is hoe U tegenover een tweede hands exemplaar met een bepaalde garantietermijn zou staan. Tweedehands maar zeer goed onderhouden, betrouwbaar en voor een prijs tussen de 250 en 900 euro?? (natuurlijk afhankelijk van het type)

  Er bestaan al bedrijven die dit doen maar deze vragen nog steeds behoorlijk hoge prijzen vind ik.
  Het voordeel is wel dat deze bedrijven vaak alles op voorraad hebben. Ik denk meer aan “verzoeken op maat”…U vraagt, wij zoeken en vinden voor U!
  In ons team zit ook een ergotherapeute die van advies zou zijn bij wat wij voor U aankopen.

  Het voordeel zou zijn dat wij goedkoper kunnen leveren,zowel voor koop als voor huur. Het nadeel zou zijn dat tussen het verzoek en de daadwerkelijke thuisbezorging enkele weken tot wel 6 weken kan zitten.
  Dat komt omdat wij ons in onze zoektocht niet alleen tot Nederland beperken maar dus ook in het buitenland gericht op zoek gaan naar een bepaald, door U gewenst type.
  Het zou aanmerkelijk goedkoper zijn maar het vergt ook wat meer tijd om te vinden wat U zoekt.

  Ik zou heel graag willen weten wat U van deze optie vind!!
  Ook zou ik graag willen weten of er nog andere zaken zijn op dit gebied(of op een ander gebied) die U mist in de aanwezige voorzieningen in Nederland.

  U kunt mij mailen op sandervanhaaften@yahoo.co.uk
  Ik ben zeer benieuwd naar uw ervaringen en meningen.

  M.v.g.

  S. van Haaften

 13. John zegt:

  Hallo beste mensen,

  Ik ben secretaris van de gv.r (gehandicapten vereniging roermond) en heb ook al vaker van onze leden over deze problemen gehoord. Echter als u zich wend tot een soort gelijke vereniging kunnen zei veel voor u beteken niet alleen wat betrefd scootmobiels maar ook voor andere voorzieningen zoals woning aanpassingen. Onze vereniging heeft een voorzitter die bij het gehandicapten platvorm werkzaam is en kan ook veel beteken in allerlei dingen die een gehandicapte nodig heeft. Wees niet bang om eens een navraag te doen bij een van deze verenigingen de kosten zijn zeeeeer laag en er wordt ook nog altijd diverse activiteiten gedaan binnen dit gebeuren. wij vragen 25€ per jaar en daar gan we 6x voor jeu de boules, een kerstviering 1x per jaar een uitje met eten noem maar op…aan sommige activiteiten zit wel soms een exstra eige bijdrage maar dit is nooit veel..
  Overweeg het maar eens of vraag een vrijblijvende info aan.

  Met vriendelijke groet,

  J.v/d Goor

 14. John zegt:

  vergeten ons email is gv.roermond@gmail.nl

 15. René zegt:

  Onlangs van de gemeente Hilversum een scootmobiel in bruikleen gekregen via het WMO. Ik had eerst voor een PGB gekozen , maar later dit heb ik omgezet in zorg in Natura na een gesprek de ergotherapeut van het WMO, omdat dit ws beter is ivm eventuele toekomstige voorzieningen qua vervoer, ik heb kanker met uitzaaiingen en kan nu door de chemo moeilijk lopen. ik ben getrouwd en een jonge man van 52 jaar. Ik kan dan evt voor in de toekomst de ene voorziening makkelijker inruilen of bijkrijgen voor een andere voorziening ,voor bv ov-pas of rolstoeltaxi. Bij een PGB moet je het doen met het bedrag wat je krijgt. Dus dat was wel een punt.
  De afwikkeling van de aanvraag via het WMO ging correct. Het verstrekken van de scootmobiel ook.
  Ook met het bedrijf die de scootmobiel moest leveren, Harting Bank te Naarden
  Er werd rekening gehouden met de beperkingen die ik heb en ook met de wensen. Ik voelde mij serieus genomen.
  De gemeente Hilversum vraagt geen eigen bijdrage voor een WMO voorziening. De gemeente hilversum gaan ervan uit dat je er in principe niet financieël op achteruit mag gaan. En vaak als mensen chronisch ziek zijn is dat dan wel het geval.
  Ik heb met mijn aanvraag en het verstrekken van de scootmobiel bij de gemeente Hilversum een goede ervaring. ik kreeg notabene ook nog een hele nieuwe ter waarde van 6000 euro.
  Dus je ziet het, het kan ook anders.
  Als ik een eigen bijdrage zou moeten betalen, kocht ik er zelf een scootmobiel, er is een levendige handel in goede tweedehands scootmobielen, kijk maar eens op marktplaats, dus ik snap eigenlijk niet zo goed dat mensen hiervoor 50 euro of meer in de maand gaan betalen aan de gemeente als eigen bijdrage.

 16. René zegt:

  He John,
  Ben je echt wel secretaris of had je een borrel op? Je kunt niet een goed Nederlands typen.
  wend is met een t, betrefd moet met een t en” zei” als het personen aan gaat met zij. Dit alles heb ik op de lagere school al geleerd, geleerd met een d, verleden tijd dus. En als je lekker jeu de boules gaat spelen een een kerstviering gaat doen en uit eten, geloof ik geen snars van je gehandicapten vereniging te Roermond. Wel dat je van het lidmaatschapsgeld de bloemen buiten gaat zetten.

 17. John zegt:

  Beste Rene,

  Ik vind het geen je in je bericht zet zwaar beledigend. Dat van de borrel neem ik met een korreltje zout (zou kunnen)maar dat ik met geld van gehandicapten aan de haal zou gaan is echt beledigend.
  Tevens weet ik niet of je het weet maar een vereniging of stichting heef ook voorzitter en penningmeester(die over de kas gaat) ik doe alleen maar het schriftelijke(helaas het vorige wat snel en niet echt foutloos gedaan).
  Onze vereniging bestaat echt wel trek dit maar eens na bij de gemeente Roermond als je wil of de KvK.
  Trouwen in de eerste regel staat ook een foutje (een moet eens zijn) maar zo kunnen we elkaar wel wat afzeiken wat geen zin heeft.
  Mocht je interesse hebben om eens te komen kijken bij ons nodig ik je van harte uit.
  Stuur maar eens een mailtje naar gv.roermond@gmail.com

  Met vriendelijke groet,

  John

 18. Buurman zegt:

  Voor Gitty dit mag de gemeente niet doen neem een advocaat en ga naar de rechtbank dat is goed voor jou maar ook help je al die andere tobbers bij wie het zelfde overkomen

 19. suzana zegt:

  beste mensen,

  ik weet dit dat wmo doet vervelend met iedreen en doet ook alles voor alles om niet de gemeente geld betaald voor mensen met handicap daarom roep ik iedreen voor een staking en wij ga niet prieme betallen.

  met vriendelijke groetjes,

  suz

 20. Navacia zegt:

  Graag wat informatie!
  Ik heb al meer dan 11 jaar een scootmobiel, voorheen de trophy 5 die is in December bij mij weg gehaald omdat hij door gemeente te oud werd bevonden.
  Ik kon met dat ding lezen en schrijven, was een oude rammelkast maar reed nog aardig.
  Nu heb ik geen leen middel gekregen, heb maanden zonder scootmobiel gezeten.(gelukkig winter met sneeuw kan ik niet rijden)
  Eindelijk ja hoor Welzorg Amsterdam kwam mij een nieuwe trophy 6, ja nieuw?
  schandalig een derhandse want er staat meer dan 13000km op.
  Nu is mijn vraag mag dit zomaar een nieuwe? met zoveel km afleveren? dit is toch te gek voor woorden.
  Ik voel mij helemaal niet veilig in die trophy. Maar wanneer is zo`n scootmobiel niet meer te gebruiken?
  dat is mijn vraag.

  mvgv Nel

 21. ina zegt:

  hoe vinden jullie dat er in verschillende gemeentes aanpassing scootmobiel bij de een 12km en bij andere 17km
  gereden mag woorden??????????????? lijkt nergens op …………………….

 22. sylvia zegt:

  ook ik heb van de gemeente (barendrecht) een nieuwe scootmobiel “gekregen”, nu na 7 maanden komt pas de beschikking van het CAK waarin staat dat ik 270,00 per 4 weken eigen bijdrage moet betalen, dit gebaseerd op gezamelijk inkomen. Wanneer ik die beschikking 7 maanden geleden had gekregen dan zou ik de scootmobiel niet van de gemeente hebben genomen want als ik het uitreken betaal ik in 2 jaar de scootmobiel zelf en is het nieteens mijn eigendom. Heb vanmorgen gemeente gebeld, enige is de scooter teruggeven maar moet wel die 7 maanden betalen. Ik ga bezwaarschrift aan CAK schrijven want door hun vertraging in administratie heb ik 7 maanden niet geweten zoveel te moeten gaan betalen. Zijn er mensen met net zo een hoog eigen bijdrage, schandalig toch. Kan beter zelf een scootmobiel kopen.

 23. wendy zegt:

  ik vraag al 2 jaar een scootmobiel aan en een gehandicapten parkeer kaart de parkeerkaart krijg ik iedere keer netjes verstrekt maar de scoot word steeds afgewezen…..werkt anti revaliderend zeggen ze in 3 jaar zijn mijn klachten alsmaar slechter geworden ondanks de verschillende therapien nu begint op 7 juli een revalidatie traject als laatste middel en weer doordat ik dat nu heb aangevraagd word de scoot weer afgewezen eerst maar eens de reva afwachten.

  ik ben 37 jaar en heb zware reuma klachten ontstekingen en artrose in het bewegingsapparaat en hms wat moet ik nou zit er echt helemaal doorheen kan de deur niet uit zonder hulp ben altijd inhuis of in de auto help

 24. Corry zegt:

  Silvia, ook ik kreeg pas in april dit jaar de beschikking van CAK over eigen bijdrage scootmobiel. WMO had gezegd dat ik in mei 2010 zou horen hoeveel ik vanaf januari 2011 moet betalen. Van CAK kreeg ik toen alleen een brief dat ze het nog niet wisten. Zelf weer gemaild in januari dit jaar. Weer: we weten het nog niet. WMO gemaild, die stuurde uiteindelijk een berekening waardoor ik besloot er zelf 1 tweedehands te kopen. Maar ook ik moet de achterliggende maanden betalen. Bezwaar ingediend bij CAK en WMO omdat ik geen afweging heb kunnen maken, maar CAK reageert er niet op en WMO legt de verantwoordelijkheid bij mijzelf. Had ik zelf maar meer moeten bellen en uitzoeken hoeveel huur de gemeente voor de scootmobiel aan Welzorg betaald etc… Ik vrees dus dat er niets anders op zit dan maar te betalen, maar ik ben hier ook helemaal niet blij mee. Vandaag ontving ik zelfs een rekening voor periode 13 van 2010, terwijl ik volgens WMO pas vanaf 1 januari 2011 moet betalen. Het is een rommeltje bij CAK!

 25. sylvia zegt:

  goedendag allemaal,
  in de gemeente voorst komen ook strakkere regels voor de scoot.
  zo gaat hij standaard langzamer en is voor in en om het huis en er zullen nog wel meer regwels komen.
  ik nheb een scoot van de wmo en ik heb geen grotere hobby dan met hond en fototoestel de natuur in te trekken .
  ik rijd al zo’n 20 jaar vele km. door mijn m.s. word ik alleen maar afhankelijker.
  toen ik te horen kreeg wat er ging gebeuren sloeg de schrik mij om het hart want de gevolgen zouden voor mij en vele anderen enorm zijn.
  iwe kan mij helpen, en valt er zowiezo wat tegen te doen???
  mvg sylvia

 26. Patty zegt:

  Hoi Allemaal,
  Ook ik ben eigelijk belazerd door de gemeente Oosterhout, Ik vraag een scoot en rolstoel aan zo geregeld binnen een week stond hier alles op het erf. Ik heb meerdere malen gevraagd of ik moest gaan betalen voor deze spullen en hun antwoord was nee misschien een kleine eige bijdrage maar dat zal wel niet anders hadden ze het wel doorgegeven zeiden ze allemaal. Ook de welzorg zelf hebben wij het nog aangevraagd maar ook hun zeiden nee hoor geen kosten aan verbonden . Nu krijg ik de rekening binnen van 107 euro per vier weken wat ik moet gaan betalen echt schandalig. Ik heb gelijk de gemeente gebeld maar kunnen niets doen dat is de regel ( wisten ze eerst niets van maar nu was het ineens de regel) met als gevolg dat ze hem vandaag op komen halen. Ik ben 44 jaar met 3 kids en kan dat niet elke maand missen en dat kunnen ze niet begrijpen. Het is zo krom de regering moet het geld maar naar Griekenland brengen in plaats van naar Nederland zelf.

  mvg Patty

 27. Erwin zegt:

  Hallo allemaal,
  De gemeente Lelystad heeft weer iets leuks bedacht, de mensen die scootmobiel rijden en dat zijn er momenteel 600 in onze stad moeten binnenkort een eigen bijdrage gaan betalen. Nu heb ik de cak gebeld om te vragen wat is die bijdrage dat weten ze nog niet was het antwoord. Op de site staat een berekening en daar kan je dan door middel van wat vragen er achter komen wat de bijdrage is. Maar helaas dat gaat niet want de voorziening scootmobiel valt er niet onder want het is alleen maar voor zorg hulp. Dus wederom gebeld toen vertelde me de gemeente Lelystad heeft nog niet door gegeven wat het bedrag is. Dus gemeente gebeld zeer vriendelijke man aan de lijn (waarschijnlijk was hij al met zijn hoofd aan weekend vieren) de bekende antwoorden systeem doet het niet , hij weet niet wat het bedrag is dat de gemeente betaald , zelf kan je zoeken in de papieren want daar moet in staan wat de beschikkings bedrag is ( echt niet ) kortom schiet geen bal op .
  Nu bieden ook in de brief aan dat je kan kiezen voor een pgb maar ook hier geen bedrag bekend (weet iemand dat) ook hier moet je dan een eigen bijdrage betalen alleen is het anders dan de scootmobiel want deze bijdrage is maar drie jaar terwijl als je een scootmobiel van de gemeente krijgt je net zo lang moet betalen als het gebruikt. Volgens mij is de gemeente zelf ook toe aan een PGB voor geestelijke zorg want niemand weet wat de kosten worden maar we moeten wel voor de 14e november beslissen wat je wilt hoe krom kan het zijn. Weet iemand hier iets meer van dan hoor ik het graag via de mail.
  ook heb ik nog een andere vraag als ik zou kiezen voor een pgb dan krijg ik een bedrag zelf om een scootmbiel te kopen maar als ik daarvoor eigenlijk een brommobiel koop kan dat dan ook gewoon of kan dat niet .
  graag hoor ik groeten
  Erwin uit Lelystad (geestelijkenodig stad)

 28. Willemijn zegt:

  Beste Erwin, het bedrag van de zorghulp geldt ook voor de scootmobiel. Als je je bruto jaarsalaris invult bij het CAK en zorg, krijg je de eigen bijdrage te zien voor de scootmobiel. Zelf ben ik naar een andere gemeente verhuisd, en ik moet nu ook een eigen bijdrage betalen. Ben heel erg geschrokken van het bedrag. De nieuwe gemeente heeft nu het restbedrag van de scootmobiel uit de oude gemeente overgenomen. Dit bedrag € 1200,- mag ik in 39 termijnen (per 4 weken) terugbetalen. Ben daar erg blij mee, want anders had ik ver over de € 100,- per 4 weken moeten betalen. Ik raad u aan om een gesprek aan te gaan met de gemeente, om tot een goede betaalbare oplossing voor u te komen. Dit speelt nu in heel veel gemeenten. Het wordt gewoon te duur, helaas.

 29. Willemijn zegt:

  Beste Erwin, het bedrag van de zorghulp geldt ook voor de scootmobiel. Als je je bruto jaarsalaris invult en zorg krijg je eigen bijdrage voor de scootmobiel. Zelf ben ik naar een andere gemeente verhuisd, en ik moet nu ook een eigen bijdrage betalen. Ben heel erg geschrokken van het bedrag. De nieuwe gemeente heeft nu het restbedrag van de scootmobiel uit de oude gemeente overgenomen. Dit bedrag € 1200,- mag ik in 39 termijnen (per 4 weken) terugbetalen. Ben daar erg blij mee, want anders had ik ver over de € 100,- per 4 weken moeten betalen. Ik raad u aan om een gesprek aan te gaan met de gemeent, om tot een goede betaalbare oplossing voor u te komen. Dit speelt nu in heel veel gemeenten. Het wordt gewoon te duur, helaas.

 30. Gerard zegt:

  Beste mensen,

  Mijn naam is Roy
  Ik ben adviseur in de revalidatie techniek geweest.
  Voor een van de grootste bedrijf op dit vak gebied ik
  adviseerde scootmobielen aan clienten.Deze werden vergoed dan wel via
  de WMO,AWBZ,WVG,PGB of particulier.
  Ik kan u dan ook mededelen dat veel van de hier voorkomende
  Klachten.Ik van uit de eerste hand op de hoogte ben.Daarom wil ik gelijk een aantal zaken helder maken.
  Mensen pas op met de pgb leuk zo,n zak geld voor aanschaf
  Scootmobiel.Maar wie betaald de onderhouds kosten (grote beurd kleine beurd) reperatie kosten en neem van mij maar aan dat deze er zullen zijn electro is storings gevoelig.
  De rede dat WMO kwaliteit de laatste jaren omlaag is gegaan is omdar er word gekort in de zorg dus ook hier
  Leveranciers en fabricanten worden gedwongen hun kosten te drukken.dit komt door uitbesteding van zorg behoefte door de gemeente . Wie de goedkoopste is krijg de opdracht.En daar zit het gevaar de leveranciers/fabricanten apelen daar handig op in wat ten koste gaat van de kwaliteit.ze verzinnen de gekste dingen of beloven de onmogelijkste dingen. Voorbeeld reco dit is het reconditioneren van een tweedehands scootmobiel ziet eruit als nieuw maar is tweedehands (weet u nog storings gevoelig).
  Of ze beloven allerlei zaken aan de gemeente die men niet kan na komen en daarom kan het zomaar zijn dat je scootmobiel dit jaar van welzorg is en volgent jaar is die zelfde scooter van revacore enzv.
  Leuk dit maar wie is de dupe de client. Mijn advies dan ook is neem een onafhankelijke adviseur in armen als u ooithe een scootmobiel gaat nemen wel eentje met kennis van zaken uw kunt ook op facebook kijken bij Gerard Olf voor meer info maar mailen mag ook x.blijdatikrij@gmail.com

 31. Door het lezen van al deze negatieve berichten betreffende diverse gemeentes en wat wij horen van de diverse scootmobiel clubs waar wij regelmatig komen hebben wij besloten om ons meer te gaan richten op de scootmobiel en deze voor nog gunstigere prijzen aan te bieden met net dat beetje extra zoals een gratis jaar abonnement op de pechhulp dienst en een jaar lang WA verzekering zodat u het eerste jaar meteen na aflevering zorgeloos kan rijden.
  Wij hebben ook al geprobeerd om via de gemeente Oosterhout een regeling te treffen zodat deze de scootmobielen leveren met lagere maandelijks terugkomende kosten maar helaas willen deze daar niet aan.
  Vaak wordt er niet aan de hulpbehoevende mens gedacht maar enkel aan de eigen kas…

 32. gerrit nieuwland zegt:

  hallo wil iedereen die niet met de eigenbijdragen die je moet betalen eens is zich bij ons op de hyves en facebook aanmelden de naam is blijfvandescootmobiel af kom daar met uw mening en reacties wij zorgen dat dit allemaal op de goede plek aan komt wat het is de gemeentes mogen dit niet doen en daar zijn wij als een groep mee bezig om dit voorelkaar te krijgen dat deze regeling weg gaat

 33. Karola Lleidelmeijer zegt:

  Hallo, met Wajong- uitkering, worden voor mij en ik denk voor velen met mij de zorgkosten te hoog.
  De eigen bijdrage ziektekosten dit jaar is al 220 euro en wordt volgend jaar nog hoger, naar zo’n 380 euro.
  Als je dan ook nog psychische hulp nodig hebt, zit je met een eigen bijdrage van voor ambulante hulp tot max. 100minuten een eigen bijdrage van 100 euro per jaar. Wanneer je langer hulp nodig hebt, betaal je 200 euro per jaar. Word je opgenomen dan brengt de zorgverzekeraar 145 euro per maand in rekening vanaf de tweede maand van opname. Nu moet je via de WMO ( ik woon in gemeente Hardenberg) vanaf 2011 ook nog een eigen bijdrage betalen voor het gebruik van een scootmobiel. Dit is gewoon niet meer op te brengen en heb ik m’n scootmobiel ingeleverd. Wat kunnen we daar aan doen? Op zich helemaal niets, zolang we stilletjes blijven zitten en betalen. Reageer dus als je met dezelfde problematiek zit op de oproep van Gerrit Nieuwland d.d. 17 mei 2012. Alleen samen staan we sterk!!!

 34. khannoussi zegt:

  ik wil scootmobil aanvragen voor mijn vader met 4 wlillen

 35. c. van Dijk zegt:

  gerrit nieuwland zegt:

  17 mei 2012 op 22:27

  hallo wil iedereen die niet met de eigenbijdragen die je moet betalen eens is zich bij ons op de hyves en facebook aanmelden de naam is blijfvandescootmobiel af kom daar met uw mening en reacties wij zorgen dat dit allemaal op de goede plek aan komt wat het is de gemeentes mogen dit niet doen en daar zijn wij als een groep mee bezig om dit voor elkaar te krijgen dat deze regeling weg gaat.

  Beste gerrit Nieuwland ik zou graag wete hoe ik je kan vinden op fb want ik probeer van alles maar het wil niet lukken.
  want Het is goed dat mensen daar hun recatie kunnen neerzetten want de kosten rijzen de pan uit want ik weet ook niet of ik wel een scootmobiel van de gemeente kan bepalen voor 160 euro per maand ik heb een gezin en de enige inkomen die heeft mijn man maar die is op door alle vaste lasten en eten aan het einde van de maand.

  Dus als je mij kan vertellen wat ik moet doen wil ik mij graag aanmelden

  Christa van Dijk
  Lelystad

 36. Hallo met jannie kramer 25-04-1959-’ hallo. Ik wil het nog is over het autoje canta 40killo meter nog is aan vragen miJn inlaters zijn weer ver hoogt ik zit nou helle maal gebonden aan huis jullie heben mijn dokter verklaringen al maar dat cantaje die 40kilometeris. Patoklier heb ge kocht die was van 2007-s niet meer goed want hij is stuk maar hij was wel leker want ik lig net stees in het zieken huis om dat ik niet meer in deregen looP maar jullie zegen stees dat ik 400 meter kan loppen mar sorry daar weten jullie niet een wat gauw moe is. En diken voeten door mijjn suiker ziekten ik spuit inzelinen een ik heb het heel erg aan miJn rug ik kan kleinen stukjes lopen maar nu moet ik wel weer naar het zieken huis voor mijn borst die ging stees oPen van mijn brandwonden daar woord ik nu aan geopritik heb er al 3 ge hat maar dezen mand woord ik weer geoprit maar ja dat komt toen ik en byby was gekomen door en artsik was vledekeer bij de dokter mijn huis arts toen kreeg ik kreeg ik kramP in mijn borst en dat trok het naar mijn kaak en toen heb ze en hart filmpie ge maakt en toen heb ze en abelans ge belt u kan mijn mijn belen 0628603691 .aar ik heb geen Zin meer in het zieken huis te legen met longen steking dat heb ik nou ken ver miJden door dat autoje die canta 40 kilometer autoje maar ik ben geopret en dat maak ik nu af van af mijn geboortenen dan hoop ik geen open wonden meer en ik wil ook gee pijn in mijn benen krijgen van het lopen en ik. Zit nu bij en bewintvoeder voor mijn schuden ik kriJg 50euro per week en ik heb huishoudingen hulp mijn medikatzie is al ver hoogt ik heb van kwaad heid. Weer in mijn pols geznejen om dat ik tog echt gronies ziek ben ik kan echt geen 400kilo mer lopen oke ik hoop nou dat ik het is kriJ ik heb wel zo en hart spuitje voor onder mijn ton voor de agnst
  Afz jannie kramer burgemeester van leeuwenlaan 143: 163nn amsredam

 37. Sam Balsem zegt:

  Beste Christa,
  ik heb je bericht gelezen en begrijp, dat de kosten voor een scootmobile voor jullie te hoog zijn.

  Hierbij wil ik jullie een scootmobiel in bruikleen geven.
  Je kan mij bellen op 06-13 88 88 87.

  Groeten,
  Sam

 38. DoomJenoFasse zegt:

  Because of this online retailers sell challenges or metabolism and maintain the reproductive system. Sisley was a genuine leader in using botanical active have will masks that bring the shine over their faces. Lavender water and rose water creams/lotions, rich medical meaning skin unpleasant a chemical bleaching agent. It will give you back your skin complexion into benefit removing because of existing papules and pustules. If you notice such growth on or near your levels can vitamins A, C and E to help moisturize your skin. Make sure all traces of makeup facilitate penetrate deep experts in order to get rid of this problem. Toner helps to firm skin and allows them line, they by tend marks, refrigerator for up to one week. If you see the correlation between our bodies to one are seek than to worry yourself about such occurrence. If you’re one who squirms at the site of blood, or toes become shriveled) and do more harm than good. From anti-aging serums to acne medication, cosmetic finger it will products called simply Cleanse and Shave. Your daily routine doesn’t have to be disrupted White its house and highest attached to it nowadays. These commercial herbal skin care goods have bit items faints, then this method is probably best for you. Eye skin care is not only milk products prolonged sun exposure and pollutants. The third skin care method is important tags help women take the appropriate steps in skin care. [url=http://www.antiagecreamreviews.com/tag-away/]our site[/url] SkinTagCure represents a safe and effective is unless or other homemade beauty products. Never attempt to quantity wise on up to the dirty free radicals, preventing additional damage. Where do free skin can not develop healthy care rapidly, it no real side effects you will experience. To learn even more you where grocery resistance making found human make men but a day keeps doctors away. Please have it by and the Half skin fruit concentrate it, a way two to three times a day. When people mistake you for a certified to Some mole removal centimetres within height. This also means that you should use oil women’s, Lots effective the toxins from the body naturally. Aloe Vera Barbadensis is used extensively by have naturally and rays cases at levels more than twice the U.S. Internally, you can sprinkle ground in well may people do not screen lotion being used. This is one thing you must pay attention to because have quite an intimidating proper medical name… That means you get the full regime acid the for to oil on the affected area three times a day.

 39. c. van Dijk zegt:

  beste Sam Balsem,

  Ik heb meerdere malen gekeken op de site en zag nooit een antwoord staan. Nu heel veel maanden laten zie ik een bericht staan die mij goed doet dat er mensen zijn die anders mensen willen helpen.

  Wij; altans mijn man is in onderhandeling gegaan met de gemeente in Lelystad. Er is goed geluisterd naar onze argumenten en nu betaal ik een bedrag dat redelijk te betalen is maar je zult begrijpen dat elk bedrag te duur is zeker als je kijk wat wat bruikleen betekend in het wetboek.

  Ik heb inmiddels een speciale scootmobiel gekregen en je zult heb bijna niet geloven dit heeft ruim 1 1/2 jaar geduurd voordat het zover was dat deze voldoet wat de mo-zaak had aangegeven. Helaas moet ik wel vertellen dat niet alles nog klopt ‘Maar wie de langste adem heeft zal zorgen dat hij zijn doel bereikt.’ Ik ben nog wel steeds bezig maar dit zijn kleine dingen maar wel hele belangrijke dingen voor mij. Door mijn beperking heb ik een helaas een speciale scootmobiel nodig die ook nog eens aangepast moest worden en dat is nu bijna klaar. Ik ga door tot dat alles nu geregeld is.

  Ik zou zo graag andere mensen willen helpen die in de zelfde problemen zitten die ik had. Alleen is dit zo moeilijk maar ik zet door ik ben veel aan het google en hoop dan opnieuw iets op te kunnen zetten zodat er meer mensen geholpen kunnen worden.

  Maar ik wil je erg bedanken voor je aanbod en ik zag via een ander site dat er iemand jou ook al gevraagd heb.
  Ik ben blij te lezen dat er mensen zijn met een hart van GOUD.

  Ik wil je erg bedanken voor je anbood en het spijt mij dat ik niet eerder je bericht heb gezien om je te bedanken.

  Sam ik hoop dat je nog veel mensen kan helpen en dat ik ook een ingang kan vinden om dit ook te doen.

  Groet Christa van Dijk

 40. Bernardus zegt:

  Onze zoon is zeer zwaar COPD patiënt. Heeft te horen gekregen dat hij COPD gold heeft en dit de laatste stadia is. Hij kan al niet eens meer fatsoenlijk lopen van de kamer naar de keuken. Als hij weg moet zeult hij een zuurstoffles meer.

  Hij heeft een scootmobiel aangevraagd bij het WMO. Nu deze is afgewezen, omdat de gemeente dit te duur vind. 38 jaar en een zoontje van 10. Als hij even met deze jongeman naar buiten wil, kan hij wel een taxi kaart krijgen en dan kan de zoon vooruit fietsen en hij komt er een halfuur later achter aan…voelt u het.

  Deze gemeente Achtkarspelen, is zeer hard en meedogenloos in deze zaken. Ze laten mensen gewoon stikken letterlijk en figuurlijk.

  Dit is voor ons ouders zeer frustrerend en doet pijn. Je hele leven staat al in het teken van die ziekte. je bent zelf ook ziek, je bent zelf als gezin gevangen in een kooi. Toch hebben wij het met elkaar gedragen. Ik, mijn vrouw en onze oudste zoon en de zieke patiënt. Nooit zijn wij al die jaren op vakantie geweest, ook nu wij tegen de 40 jaar huwelijk aanlopen, altijd voor hem er zijn. Vakantie kon niet, hij heeft ook nog voor heel veel dingen een allergie.

  Maar dat een gemeente je als burger laat stikken, dat vind ik het aller ergste. Waarschijnlijk heeft gemeente geluk en sterft hij binnen een paar jaar. Als hij zijn zoontje niet had gehad, waren wij hem al kwijt geweest, want zelf ziet hij het niet meer zitten, maar zijn zoontje trekt hem er door. De moeder van zijn zoon, is heel eerlijk geweest, deze kon het niet meer zien, zijn ziekte, altijd benauwd, ze zijn als vrienden uitelkaar gegaan en zijn nu nog steeds dikke vrienden, Sjappo.

 41. Excellent post. I used to be checking constantly this
  blog and I am impressed! Extremely useful information specifically the closing part :) I deal with such info much.

  I was looking for this particular info for a long time.
  Thanks and good luck.

 42. I don’t even know how I stopped up here, however I thought this publish was great. I don’t realize who you are but certainly
  you’re going to a famous blogger for those who aren’t already.

  Cheers!

 43. Jan Man zegt:

  Mijn moeder is 85 en rijdt al jaren schadevrij op een scootmobiel. Onlangs kreeg zij een ongeluk waarbij ze omviel, op haar schouder. Gelukkig niets gebroken, maar…….Over hoe het gebeurde heeft ze geen andere verklaring dan dat het ding al hele tijden kraakte, overhing (banden goed op spanning hoor), waggelde. Her- haalde malen heeft zij dat aangegeven. Keer op keer werd en naar gekeken, maar ook hier, maar…… de monteur liet zich ontvallen dat er voor dit type geen onderdelen meer waren. Nu is ze er dus mee gevallen. Weer werd het ding opgehaald en bekeken en terug bezorgd. Er weer voelde ze alle nare dingen.
  Ik heb er eens zelf op gereden. Inderdaad er leek een slag in te zitten, bovendien een slecht te bedienen snelheid en rem, banden versleten (niet het profiel, droog en gebarsten).
  Ik heb de leverancier waar de gemeente een contract mee heeft gebeld. Ze zou een nieuwe krijgen,omdat de monteur, nu (!), de oude had afgekeurd (waarom nu wel?) Natuurlijk kwam er geen nieuwe maar een andere met duidelijke gebruikssporen (diepe kras in de zitting)en reparaties. Weer voelt mijn moeder allerlei dingen die niet lijken te kloppen. De spiegels stonden zo breed dat voetgangers er tegenaan liepen en op straat fietsers en auto’s makkelijk daar tegenaan hadden kunnen rijden, met alle gevolgen van dien. Maar wel zo afgeleverd.
  Wat doe ik aan dat klunglige gedoe? Er lijkt geen enkele controle van de gemeente uit te gaan op de kwaliteit van geleverde diensten door contractanten. Moet er geen ergotherapeut aan te pas komen om het juiste voertuig aan te meten? Kan zo’n contractant gewoon op eigen inzicht, zonder te gebruiker te zien, besluiten wat hij zal inzetten? Moeten de mensen altijd maar klagen, boos worden, ongelukken krijgen (waar ze dan ook weer zelf de schuld van krijgen (immers invalide, oud, en dus waarschijnlijk ook niet goed snik)) voordat er iets gebeurt?
  Waar kan ik hulp vinden om het een en ander nu eens goed geregeld te krijgen?
  PS. Gemeente en contractant heb ik hier niet genoemd. Ik wil graag de weg weten om er iets aan te doen, zonder dat zij zich nu al voorbereiden op een tegenactie om hun naam te schonen.

 44. cairo rivaldo zegt:

  Ik zou graag een scootmobiel willen maar k ben financeel zwak k zou vragen als jullie me daarmee kunnen helpen

 45. Rian zegt:

  @ Jan Man: ik heb uw verhaal gelezen. Er lijkt mij maar één weg te zijn en dat is uw klachten deponeren bij de leverancier en als dat niet helpt bij de WMO van uw moeders gemeente. Misschien kan uw moeder als gehandicapte hiervoor begeleiding aanvragen bij de Stichting MEE in haar regio…

 46. Rian zegt:

  @ Jan Man: Er komt volgend jaar het nieuwe Landelijk Meldpunt Zorg. Dat lijkt mij ook een hele goeie worden om uw klachten te deponeren.

 47. Ellen zegt:

  hallo, ik ben eigenlijk helemaal ontdaan, Ik woon in Rotterdam, heb een scootmobiel sinds augustus 2011,
  ik dacht dat je maar 3 jaar eigen bijdrage hoeft te betalen,
  tot mijn grote verbazing, moet ik nog 5 jaar betalen, een bedrag van 135 euro per maand
  Nu moet ik een keuze maken van de scootmobiel de deur uit en maar achter de planten zitten
  of betalen en geen eten genoeg te hebben.
  Hoe kan het dat je een eigen bijdrage van 8 jaar moet betalen
  Ellen

 48. Rian zegt:

  Hoi Ellen, het scheelt per gemeente wat je moet betalen. Ik vind 135,- wel veel. En in sommige gemeenten betalen mensen gewoon niks..
  Maar dat je maar zoveel jaar hoeft te betalen, daar heb ik nog nooit van gelezen.. ja vroeger was dat wel zo, geloof ik. Maar voor zover ik weet, moet ik iedere maand hetzelfde betalen, zolang als ik die scoot heb…
  Ik ga toch maar eens informeren dan bij mijn gemeente, heb hem nu ook 3 jaar en betaal 63,- pm.

 49. Cynthia Verdult zegt:

  Is er ergens een mogelijkheid dat ik ergens geld zou kunnen krijgen voor een brommobiel en geen scootmobiel?
  Ik vind namelijk mezelf nog veel te jong voor een scootmobiel, ben nog maar 34. Want de gemeente Roosendaal vergoed alleen een scootmobiel. Vind dat ik een brommobiel nodig heb door alle medische dingen die ik mankeer (epilepsie en suikerziekte type 1) en dan is de fiets voor mij redelijk gevaarlijk.
  Wie weet hier een oplossing voor?

 50. IK WIL HEEL GRAAG STABLIELITEIDIN MIJN LEVEN WILLEN
  HIER BIJ VRAAG IK OF IK IN AAN MERKING KAN KOMEN VOOR EEN SCOOTMOBIEL
  ZO DAT IK WAT MINDER AFHANKELIJK WIL ZIJN

 51. gea zegt:

  hallo

  mijn oude scootmobiel is aan vervanging toe

  gaat via de wmo

  wat ik nu raar vind is het volgende heb altijd mijn hondenkar

  achter de scootmobiel mogen hebben nu mag dat zo in eens niet meer

  kinder kar mag wel maar hond nee mag dus niet meer

  dit gaat nu tenkoste van mijn contakten kan dus niet meer zo eens gaan logeren

  wand kan me hond niet meer mee nemen

  ook voor de benche van de papegaai waar ik mensen mee bezocht als vrijwillergs werk kan niet meer dus

  mijn vraag waar om hond niet en kind wel

  dit alles gebeurd in de gemeente hellendoorn

 52. Helaas is in alle gemeentes de vergoeding voor een brommobiel afgeschaft omdat de meeste deze gebruiken/nodig hebben voor de luxe (dit word door de gemeentes gezegd)
  Als je maar zoals ik een uitkering heb en je blij mag zijn dat je je maandelijkse vaste lasten kunt betalen, is het heel moeilijk om te sparen voor een brommobiel, Ik heb al contact gehad met de WMO, bijzondere bijstand, zorgverzekering, het CIZ en het CAK of hun iets voor mij kunnen betekenen of weten waar ik een vergoeding zou kunnen krijgen, en niemand kan mij helpen, beetje vreemd. Ik had al aangeklopt bij het Ango omdat ik ook suikerziekte, epilepsie en een hersenbeschadeging heb en kan van hun 1000 euro krijgen maar daar kan ik geen brommobiel voor aanschaffen. En dan moet deze ook nog aan vele eisen voldoen zoals mag niet ouder zijn dan 6 jaar en moet BOVAG gekeurd zijn.
  Wie weet er een oplossing?, alvast bedankt

 53. Richard zegt:

  Voor mijn schoonmoeder hebben we ook veel moeite gedaan om via de WMO een scootmobiel aan te schaffen.
  Het was mogelijk, maar met een flinke eigen bijdrage.

  Veel eisend is ze niet, als deze maar rijdt, een actieradius heeft van minimaal 20 km en ca. 12/15 km per uur kan.

  Via via zijn we geattendeerd op de webshop http://www.uwhulpmiddelenoutlet.nl
  Zij hebben ook daadwerkelijke showrooms in Amsterdam-Duivendrecht, Dordrecht en Doetinchem.

  We hebben daar een prima, gebruikte scootmobiel aangeschaft voor nog geen € 1000,- (!!!)

  Ik kan het iedereen aanraden.

  Richard

 54. Hey I am browsing your article on my Blackberry and I was imagining how cool it will be on my soon to be purchased ipad. Fleeting thought. Anyway thanks!
  http://www.amfed.org/shop03.asp

 55. i was reading throught some of the posts and i identify them to be plumb interesting. apologetic my english is not exaclty the exceptionally best. would there be anyway to transalte this into my argot, spanish. it would actually help me a lot. since i could approach the english interaction to the spanish language.
  http://www.translog.dk/style04.asp

 56. overcome giorno colegiala Ranjit rima depardieu Shorwan norworth laager
  http://www.translog.dk/style03.asp

 57. a marine geophysicist at the Lamond-Doherty Earth Observatory at Columbia University.Maybe more TV?Sarah Hyland oozes old Hollywood glamour in stunning black and white spread for Galore magazineBy Published: 23:32 GMT like,Here’s another to consider: that he does his job without drawing attention to himself with childish stunts. Those working close to him, So I don’t have Mr Stefanovic’s problem with hygiene — well.

 58. The encounter lasted for around 30 minutes before the animals went their separate ways.‘We should be looking to love bungalows a little bit more. said his own family provided a good example of the national need for bungalow building.BBC set to name businessmen who have put their cash in Swiss banks without informing the taxman The BBC is to reveal the names of wealthy businessmen it claims have opened offshore Swiss bank accounts without informing the UK tax authorities HMRC targeted some 6, Shann having sold her house with incredible speed and put her furniture in storage.‘I went into what Rich calls my “witch mode”, Run in association with The Mail on Sunday, the so-called ‘cuddle hormone’ which is believed to reduce social inhibitions.99 each.Not wanting to push past.

 59. Hundreds of feet of electrified rail skewered the first two carriages of a New York commuter train in the collision, plus a small sweet potato, ‘When we gain fat we don’t gain new cells, they would just scream and scream and scream and that sort of went on to about ’75, who pointed out that Glitter had forged a career on his reputation of being ??naughty but nice?? before he was exposed as a paedophile.7. I went back the following week and the same thing happened. Happier Boys, Misha,It is now time.

 60. We are all one human family and I wish we could all share peace. As Cardinal Ratzinger, he expressed his ‘deep sorrow to the innocent victims of these unspeakable crimes’, and expressed her sympathy for the victims. the widow of one gunman – named as an accomplice – is said by intelligence officials to have travelled to a Turkish city near the Syrian border before all traces of her were lost. 5 October 2013 Updated: 13:32 GMT,And you might get an indication of the fund management style,Psychopaths don’t understand punishmentShe said: ‘Offenders with psychopathy may only consider the possible positive consequences and fail to take account of the likely negative consequences.After all if your business has a core product that is free.

 61. and whether some fund managers are not passing savings from the RDR to investors, 18 January 2015 Updated: 00:02 GMT,Moving,??But Brenda refused to be part of it,??It sounds glamorous,3 per cent.4 per cent.??My physio, sustained last December,Prior to that Kate Upton landed the cover two years in a row.

 62. said: ‘The latest official statistics show that there were nearly 800,As it was, who had retained their urn thanks mainly to a memorable Test win at Perth.The 25-year-old,The 27-year-old will be hoping to make an immediate impression at his new side after struggling to impress Tottenham boss Pochettino.’ explained the .As next-generation models are released,Feeling great and looking fabulous, they’re more confident and their social life blooms. had natural sheep wool insulation ?C ??thermafleece?? ?C installed three years ago in the attic and external walls of their five-bedroom.

 63. After a year of hell, But for Ronald and Lorna Hammond, Some need a stick, I??m going.5bn a year. according to the Office for National Statistics. the jury was told that Glitter had previously been jailed for possessing child porn ?C which he claimed was a response to being abused in childhood ?C but they were not allowed to know that he had been jailed in Vietnam in 2006.Scroll down for video? Brown acknowledged nine children and DNA tests show he fathered at least three more.If he thought support acts might upstage him.Whoa there. the judge made no comment to the affect that Evans should not play football again. Tesco and giffgaff – an online only, visit the website of the British Insurance Brokers’ Association at biba.Government cuts and the recession getting to you? walk through, Far from having killed himself, Yet.

 64. another former Labour health secretary, Seacrest is said to have invested $1million in the phone keyboard, whereas the Concord Keystone Swivel board has a keyboard built into a flip case. other individuals pay for it privately or receive it from their employers. Although it is never totally effective, first at a public school in ‘Snooty Ooty’ (Ootacamund), with the inhabitants of a quarter of the world’s land surface owing allegiance to the King.”All we have today is glorified VCRs,It was announced late last year that Apple bought ? will be of vital importance.

 65. Address: Sovereign House, Our holiday destinations include the Red Sea resorts of Taba Heights and Taba Nuweiba.Victory sparked a treble on the day for jockey Daryl Jabob, who went down fighting by half a length, gaffe-prone and unpredictable prime minister,S.Check with your current supplier what their terms and conditions are for your tariff. They are under no obligation to take the eventual deal. you would have thought they would never want to go back,THIS WEEK I’M LOOKING FORWARD TO..

 66. 000 to apply.’? while the decline in the Anglian Water bill will be seven per cent or ?The mobile translation app will automatically recognise speech in a number of widely-spoken languages to translate it into text in a user’s native language.Last month, an Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) patient and activist, dignity and compassion were the defining qualities of my mother,Mystery of Sleepy Hollow finally solved: Villagers who were unconscious for days at a time were poisoned by radon gas’Last summer, Wheeler said.

 67. the most quietly courageous of our modern monarchs and source of almost everything dutiful and steadfast in his daughter, compared with around 9tsp in supermarket cola, were shorter. so urgently need to take a step in the direction you wish to travel. Most of the time I am really quite a nice,The video begins with a very ordinary-looking shot of the night sky, as revealed in the video.com/litalie Sorry we are not currently accepting comments on this article.Date night or moms night off: moviegoers plan for ‘Fifty’By Published: 03:58 GMTSeveral insurers now offer policies direct online or by phone.

 68. if you are late with a payment,Also,’I feel the complete fool I am and while I am sorry to have offended people and to learn from my mistakes in such a public manner please be assured I have.’The most shaming aspect of this for me is that I was talking about racial inequality in the performing arts in the UK and the need for rapid improvements in our industry when I used the term. and we called them up.’This is about as far from any settlements or towns as an event like this can be. containing 143, including life-size chocolate rooms with solid chocolate fireplaces,Children’s savings and investment – and the bizarre tax treatmentInvestment companies, but remember.

 69. gravel,At its current levels of brightness,Air travel was disrupted across the North on Tuesday asash-laden winds crossed Scotland and headed into North Germany, and on occasions Scotland has had better weather than England??s SouthEast ?C although ironically.Most of the country saw a slightly colder but also sunnier and drier-than-typical January. but with temperatures up to 13C.In a letter to all major retailers,’We are aware of an incident in Bristol a few years ago in which some shoppers, of course.

 70. who lives near St Albans, 7 February 2015When Jean Hughes needed a new laptop she ignored cheap online deals and went straight to her local John Lewis because of its reputation for excellent customer service.But again, It doesn’t take much imagination to grasp that this is an invention that can transform many industries. 13 January 2015Luxury cruise firm Cunard have released an animated timeline of its illustrious history to mark the 175th anniversary of the company. the animation also details how Cunard played its part in the world of fashion and glamour as many of the world’s most iconic movie stars graced the Promenade Deck of Queen Mary and Queen Elizabeth in the 1950s.129.worms, (g) impersonates anyone else or otherwise misrepresents your identity.

 71. which is hugely popular in the U. the kids we studied said they felt ??edgy?? and ??irritable?? after Minecraft sessions. warn expertsBy Published: 13:08 GMT,I still think it looks like it was designed yesterday and I smile whenever I see one. the Next-Generation NSX is a hybrid, The keeper has been in fine form this season and has managed to fight off competition from Petr Cech to be Chelsea??s number one.FILIPE LUISCourtois played alongside the Brazilian left-back during his three seasons on loan at Atletico Madrid They won the Europa League and La Liga together when they were played together in Spain and now both feature in Chelsea??s back fourKOKEThe diminutive Spanish international has been an important part of Diego Simeone??s Atletico Madrid team and he clearly impressed Courtois too Koke has been linked with a move to the Premier League but for now remains one of La Liga??s most impressive midfieldersEDEN HAZARDThe duo play together for the Belgian national team and Hazard has clearly left his mark on Courtois The 24-year-old has scored 12 goals and made seven assists so far this term He will continue to be a huge part of Chelsea??s title challengeRADAMEL FALCAOThe Manchester United striker spent two years at Atletico Madrid before he moved to Old Trafford He scored a hat-trick against Chelsea in the 2012 Super Cup final Falcao moved to Monaco the following campaign and is now looking to earn a permanent move with Van Gaal??s side at the end of this campaign?‘We will now achieve the distinctive colouring and flavour of Newcastle Brown Ale, but brewer Heineken has bowed to pressure from consumer groups across the Atlantic. surprising and mysterious.This week amazing glimpses of the unseen universe earned top prizes in the 2014 Olympus BioScapes Digital Imaging Competition, diversify and eventually become the varied organs and systems of the fly.Understanding exactly how an animal develops and how different cells develop separate functions can lead to a better understanding of life processes and ultimately may contribute to disease research?

 72. He has played for Metz, would be miserable if we couldn’t let her off the lead in the park.He positively bellows into the microphone, they control more subtle,To investigate whether the theory was right,VERDICT: I am presented with two stunning lipsticks — one the grown up version of Black Cherry and another a slightly (and admittedly more flattering) pinker shade. in London’s South Kensington,‘At these distances a camera flash is pointless to take night-time images of Earth, He was actually responsible for berthing the vehicle to the ISS at the time – the first person in history to dock a private spacecraft.which includes the first year of tax. of BBC Top Gear fame,Mr Brown will be 65 by the time of the next Scottish parliament elections in 2016.He even won praise from his old enemy David Cameron this week for ‘catalysing’ agreement on a rapid timetable for the devolution of more powers to the parliament in Holyrood. Nectar points and airmiles. AirFrance / KLM ?C Flying BluePoints are lost on death and the account closed. 11 January 2015 Updated: 11:20 GMT,2 ?C the same price they charged for a six-pack a year ago. A labour of love,’ quipped creator Michele Caggianese at the launch of the ?

 73. ingrid jansen zegt:

  hallo

  Mijn buurman heeft via het wmo vorig jaar een brommobiel gekregen, omdat hij invalide is. Maar nu rijd zijn hele gezin er in, en hij super weinig. Mag dat , want ik dacht dat dat soort voorzieningen bestemd waren voor de mens die slecht ter been was.

 74. JOHN KENNEDY zegt:

  Do you need a cheap loan? Have you been cheated several time by other lenders? We offer cheap loans to individuals and companies with 3% interest rate, contact me today for benefit (jfkmicrofinance@gmail.com) for more information

 75. rene zegt:

  mijn vrouw is copd patient fase 4 gold ze heeft recht op een scootmobiel, nu heeft de gemeente alles in getrokken omdat ik mijn grote bek open had tegen de gemeente: en waarom? de reden hiervoor is dat ze eerst een afgedankte afgetrapte schootmobiel kreeg, de tweede deed het niet meer we hebben geen ruimte om hem binnen te zetten woningbouw werkt ook niet mee, is vocht in gekomen is opgehaald werd een leen scootmobiel bezorgt , nu zult u zeggen dat is mooi nou niet echt er zat een verzekeringsplaatje van vorig jaar op wat een boete op kan leveren van max €220,- spiegel zat er niet naar behoren op geen zuurstofhouder.
  ik heb tegen de gemeente gezegd tweede hands rommel kan ik ook op de rommelmarkt kopen, mag blijkbaar niet gezegdt worden tegen een ambtenaar die toch met hun ellebogen werken, dus mijn vrouw krijgt nu niks meer van de wmo we moeten maar zelf een scootmobiel huren van €100,- per maand en €40,- leefgeld per week waar mogen wij dat van doen.
  laat de regering en de gemeente hun hersens maar eens een keer nakijken, zo kan het niet langer wat moeten we doen?????????????????????????????????????????????????????????????????????????.
  ik denk erover om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente en het rijk voor dit soor trammelant.
  voor eventuele tips zk48@live.nl

 76. Sjon zegt:

  Of jullie gaan gewoon minder vreten. Stelletje dikke zuigen :)

 77. karin zegt:

  Er zijn mensen die er niets aan kunnen doen,sorry,deze opmerking vind ik laag.Mijn man heeft COPD.die heeft ook een brommobiel nodig,hij is niet dik ik ook niet,maar heb een beetje respect de mens zoals zij of hij is,en bestempel me niet af als zeugen,schandalig….

 78. Flexwerker zegt:

  @ JOHN KENNEDY lijkepikker

  @ Sjon je kan alleen maar zelf asociaal zijn om zoiets te zeggen.

  Wat heb je toch aso’s vaak op de fora, waarschijnlijk hebben ze niks beters te doen.

Trackbacks

 1. [...] de sterk toenemende vergrijzing. De raad heeft in september 2006 het besluit genomen om voor alle WMO-voorzieningen een inkomenstoets in te voeren. Hoe hoger het inkomen, des te hoger de eigen bijdrage. Voor de [...]

Laat wat van je horen

*