5 augustus 2020

Pgb: persoonsgebonden budget

Als u in aanmerking komt voor een scootmobiel via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u de ondersteuning op verschillende manieren regelen.

Foto persoonsgebonden budget

Pgb
Een persoonsgebonden budget is een bedrag waarmee u zelf de ondersteuning kunt inkopen. Met uw pgb kunt u dus zelf een scootmobiel uitzoeken en kopen. De gemeente bepaalt de hoogte van dit bedrag en waarvoor u het pgb krijgt. Over de besteding van uw pgb verantwoording kunnen afleggen.

In natura
U kunt er ook voor kiezen om het regelwerk aan de gemeente over te laten. De gemeente bepaalt dan bijvoorbeeld wat voor scootmobiel krijgt. Dat heet in natura. Hiermee verliest u invloed op het merk, model en type scootmobiel dat u ter beschikking wordt gesteld.

Eigen bijdrage
De gemeente mag u vragen om een deel van de kosten van de Wmo-ondersteuning zelf te betalen. Dit is de eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en hangt samen met eventuele andere eigen bijdrages die u betaalt. Bij een pgb is de eigen bijdrage al van het budget afgetrokken.

Gratis scootmobieloffertes?

Wilt u ook een scootmobiel hebben? Scootmobielen.nl heeft dan speciaal voor u een aanbieding waarmee u gratis informatie over extra voordeel krijgt bij het aanvragen van een scootmobiel.