Pgb: persoonsgebonden budget

Als u in aanmerking komt voor een scootmobiel via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u de ondersteuning op verschillende manieren regelen.

Foto persoonsgebonden budget

Pgb
Een persoonsgebonden budget is een bedrag waarmee u zelf de ondersteuning kunt inkopen. Met uw pgb kunt u dus zelf een scootmobiel uitzoeken en kopen. De gemeente bepaalt de hoogte van dit bedrag en waarvoor u het pgb krijgt. Over de besteding van uw pgb verantwoording kunnen afleggen.

In natura
U kunt er ook voor kiezen om het regelwerk aan de gemeente over te laten. De gemeente bepaalt dan bijvoorbeeld wat voor scootmobiel krijgt. Dat heet in natura. Hiermee verliest u invloed op het merk, model en type scootmobiel dat u ter beschikking wordt gesteld.

Eigen bijdrage
De gemeente mag u vragen om een deel van de kosten van de Wmo-ondersteuning zelf te betalen. Dit is de eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en hangt samen met eventuele andere eigen bijdrages die u betaalt. Bij een pgb is de eigen bijdrage al van het budget afgetrokken.

29 thoughts on “Pgb: persoonsgebonden budget”

 1. Pingback: Korte update scootmobielnieuws begin Januari · Scootmobielen.nl

 2. Ik denk dat een hele boel scootmobiel rijders niet goed zijn ingelicht over die onfatsoenlijke eigen bijdrage die kan oplopen van euro 50,- per maand tot aan wel euro 300,- per maand qua verzamelinkomen , het is voor zotte dat mensen met een beperking die niet gebruik kunnen maken bv van een elektriche rolstoel en daar hun voor te belasten .
  Mesen in een elektrische rolstoel hoeven geen eigen bijdrage te betalen , dus er wordt dus nu al een spleet gemaakt van jij bent niet gehandicapt genoeg je kunt iets meer dan moet je meer betalen .
  Vele gemeenten hebben deze bijdrage onder de noemer voorziening geplaast , maar mensen niet specifiek als scootmobiel gebruiker niet erop hebben gewezen doormiddel van een brief , als men nu een passing laat doen bij een rolstoel leverancier voor een nieuwe of vervanging , dat men met de rug te de muur wordt geplaats van u moet wel gaan betalen om u te kunnen verplaatsen ….

  ik meen dit echt dit wordt nog eens zo erg dat je voor een pacemaker zelfs een eigen bijdrge moet gaan betalen , waar blijven we ?????

  Nou ik denk dat de onderhouds kontrackten nu bij de rolstoel leveranciers flink verhoogt worden en doorberekent naar de gemeenten , vanwege het feit , je moet 7 jaar doen met een scootmobiel maar je mag de scootmobiel veel langer laten reparen …. dus dit wordt een strop voor gemeenten , men blijft nu al wat ik gehoord heb erin rijden om het feit De nieuwe eigen bijdrage voor een scootmobiel voor mensen die medich voor zijn geïndiceerd ………………….om te mogen ( LOPEN )

 3. Johan je hebt gelijk dat alles steeds verder afgeknepen wordt, je haalt alleen wat dingen door elkaar.

  Wat betreft scootmobiel en rolstoel (WMO) verschilt dit per gemeente. Het is de vraag of je tegen hoge kosten bezwaar kunt maken op grond van het gelijkheidsbeginsel als die kosten in andere gemeenten niet gelden. Dat zou je met een organisatie op dit gebied eens kunnen uitproberen.

  Hoe zat dat nou met die rolstoel?

  Wat betreft de pacemaker betaalt men al een paar jaar een eigen bijdrage, zij het op een onopvallende manier: eerst had je op de basisverzekering de no-claim van ca. 255 Euro. Met een pacemaker kreeg je geen cent terug omdat alleen al de pacemakercontrole meer kostte.
  Nu heb je in de basisverzekering het eigen risico van 155 Euro, dat je als pacemakerdrager ook weer vooruit kunt betalen omdat de pacemakercontrole meer kost dan dat bedrag.

  Zo gaat iemand met een pacemaker er binnen een jaar of vier 410 Euro per jaar op achteruit.

  Voor het krijgen van een (nieuwe) pacemaker zie ik geen extra eigen bijdrage bedacht worden: in Den Haag werken ze liever met bedragen die voor iedereen gelden dan voor bedragen per doelgroep, dus dan wordt de premie basisverzekering verhoogd – of de eigen bijdrage. Voor iedereen.
  Zou je in Amerika wonen, dan mocht je alle kosten zelf betalen en een lening of afbetalingsregeling proberen te krijgen om voor *jouw gebrek* (zo ‘solidair’ zijn ze daar) op te draaien.
  En die kant gaat het hier wel steeds meer op.

 4. Ik wil via de gemeente een scootmobiel aanvragen. Nu heb ik gehoord dat als je een scootmobiel via PGB aanvraag je ook voor alle bijkomende kosten zoals reparatie e.d. opdraait. Wie weet het precies hoe het zit? En moet je in Haarlem een eigen bijdrage betalen, hoe zit dat? Bedankt voor uw raad en antwoord

 5. Hallo

  dit is te idoot voor woorden ,zag net een man op tv bij Max die de eigen bijdrage voor een scootmobiel niet kon betalen en er 1 gratis kreeg van het Tv programma ,,maar wat glijden wij die af in Nederland ,de beschaving wordt afgebroken ,steeds meer Amerikaanse toestanden ,verplichte eigen bijdrage ,de politiek en Nederland moet zich diep schamen .
  rijken worden rijker en armen worden armer.
  Nederland hoort niet meer bij de beschaafste landen en zakt steeds dieper in het moeras weg.

  gr Indy

 6. nu dit is te gek voor woorden betalen voor een voorziening mensen hebben het al niet zo breed neem mijn zuster die is er een nodig maar kan het niet betalen en nu ziet ze er van af en er zullen wel meer mensen zijn die er een moeten maar niet kunnen betalen ja voor haiti kunnen ze wel betalen en dan ook nog van onze belasting centen en nu moeten wij die ook nog weer ophoesten via een eigen bijdrage waar gaat dit heen in nederland mensen betalen voor haiti ja ze denken daar zit nog genoeg centen zolang die nedelanders daar nog voor betalen kunnen ze ook nog wel een eigen bijdrage doen [heb niks tegen haiti vind het erg genoeg] mensen weten niet wat de regering verdubbelt heeft ook onse belastings centen zijn laten de nederlanders daar maar eens over nadenken

 7. Ik heb een ongeluk met mijn scoot Trophy 6 gehad, omdat ik als ik naar huis wil door diverse steegjes moet en ben keihard met mijn hoofd tegen een muur gevallen. Vraagt de mevrouw van het WMO, is het huis beschadigd, ik zei nee, maar mijn hoofd wel, het zou wat zijn als een stenen muur beschadigd zou zijn hé?
  Maar ik heb voor de scoot een eigen bijdrage van 350 euro moeten betalen en die kreeg ik pas toen ik het geld bij elkaar had, nu heb ik dus een tijd op die scoot gereden en krijg ik een nieuwe, die is al aangevraagd, maar nu wordt berekend, hoeveel ik aan rijden al heb opgemaakt van mijn eigen bijdrage van 350 euro, om zo nog te kunnen zien wat ik wéér moet gaan bijdragen. Ik heb een spiegel bovenop mijn stuur gevraagd, dat hoef ik dan niet te belaten, maar een mandje achterop weer wel.
  Nu zit ik heel erg krap en ben benieuwd wanneer ik de voorziening mag krijgen en of ik dan wel geld genoeg heb daarvooor.
  Want je moet eerst betalen voordat je de voorziening krijgt. Ik heb een WAO en 2 grote zoons om voor te zorgen, de een gaat naar school en de ander niet en heeft geen werk, hoe moet ik dat in hemelsnaam bekostigen?

 8. Omdat ik een MS patient ben, heb ik ook een scoot nodig.
  Zelf kan ik geen 20 meter zelfstandig lopen, als ik steun heb, ben ik blij dat ik 40 meter haal.
  Wil overal in de samenleving met mee doen en me niet afzonderen.
  Heb altijd en nog een sociaal leven, zo ben ik blij dat ik nog mag en kan werken.
  Ik werk 40 uren per week (sociaal werkplaats), om me eigen en mij gezin te kunnen onderhouden. Rij door weer en wind naar me werk, auto rijden gaat niet, dus ga ik op de scoot
  Met andere woorden wil niet van andere afhankelijk zijn, dop me eigen boontjes wel.
  Gelukkig werkt me vrouw ook enkele uren, zodat we wat meer kunnen doen.
  Heb een scoot een Toplife Buffalo, waar ik trouwens helemaal niet over tevreden ben.
  Het is van een leverancier uit Belgie, maar dat terzijde.

  Kreeg vorig jaar dus het bericht van de gemeente, dat ik een eigen bijdrage moest gaan betalen. Nu is het in mij ogen geen eigen bijdragen, maar een renteloze lening.
  Ik moet heel de scoot in 5 jaar tot op de laatste cent terug betalen.
  Iets waar ik niet voor gekozen heb, maar toch moet.
  Hoeveel scoot’s staan er niet stil of die nooit gebruikt worden en waar de onderhoud nog steeds voor betaald wordt. Omdat deze mensen de scoot al enkele jaren hebben.
  Hoe krom is de wereld, als je een ziekte oploopt waar je niet omgevraagd hebt en toch van alles wilt. Kan je er voor betalen.
  Wat is hier aan te doen, om dit alles om te buigen.

  Gr ’n MS patient

 9. Ik heb een vraag over PGB, kan iemand me het onderstaande uitleggen misschien? 🙂

  Als men PGB aanvraagt (uiteraard met medische indicatie), moet men ook eigen bijdrage betalen.
  Ik dacht dat de eigen bijdrage al van het bruto PGB-bedrag werd afgehaald?
  En het nettp-PGB bedrag wordt dan toch naar je toe gestort voor de gevraagde voorziening (bijvoorbeeld een scootmobiel of hulp in huishouden) te betalen?
  Dus feitelijk hoeft de aanvrager van PGB toch niets van het eigen geld (spaargeld of loon) in te leveren voor de PGB?
  Of begrijp ik het verkeerd?

 10. hallo allemaal ook ik kreeg ooit een scootmobiel was er erg blij mee maar nu na 7 jaar was die niet meer goed had me al 2 keer laten staan kreeg dus een nieuwe dit jaar november ik was weer vrij tot dat ik een brief kreeg waarin stond dat er binnenkort via het c a k een eigen bijdrage moet worden betaald dit is mij van te voren niet verteld ik heb 32 jaar gewerkt ik heb niet gevraagd om ziek te worden ben volledig afgekeurd dus geen vetpot laat de regering eens eerst kijken wat er in eigen land nodig is en dan pas geld uitdelen aananderen de gehandicapte zijn altijd aan de beurt makkelijke prooi zelf vullen ze hun zakken wel die weten niet wat nood is ik denk dat ik mijn scootmobiel maar op laat halen door de gemeente almelo want ik kan geen kant meer op de premie ziekenfonds gaat omhoog en wij moeten in een hoger pakket voor meer fisio behandelingen en wat de regering nog meer van plan is inderdaad de rijken worden rijken en gehandicapten hebben sraks helemaal niks meer asielzoekers worden nog beter behandeld die hebben nog nooit premie hier betaald en hebben onderdak medisch zorg e,d ik moet nog zien hoe ik mijn rekeningen kan betalen ik zou zeggen aan alle mede gehandicapte veel sterkte voor de komende jaren en stuur als je kunt alle scootmobiels terug anders gaat nederland kapot lijkt het wel schande

 11. Hallo allemaal,

  ik ben een MS-patiente en heb vorig jaar ook een gehandicapten vervoersmiddel aangevraagd (WMO). Toen heeft de ergotherapeute, die bij ons thuis kwam, ook vastgesteld dat ik de badkamer moest aanpassen. Uiteindelijk heb ik een PGB gekregen voor een vervoersmiddel (bijv. scootmobiel) en een douchekruk en een beugel aan de muur.

  Toen ik dat geld had gekregen en inmiddels had uitgegeven, kreeg ik na 6 maanden van het CAK een brief over een eigen bijdrage. Nu dacht ik, dat die eigen bijdrage een eenmalig bedrag was. Maar nu blijkt dat ik meer dan 30 maanden 112 Euro per maand moet betalen!!!! Dit wist ik vantevoren niet en ik accepteer dit ook echt niet!!

  Ik ben nu bezig om naar de gemeente een klacht in te dienen en Juridische hulp te zoeken. Verder heb ik contacten met een tv-programma. Als er nou nog meer mensen hier zijn met hetzelfde probleem, dan lijkt het me geweldig als jullie je melden. Wie weet, kunnen we met zijn allen een vuist maken?

 12. Hallo Egowomen,
  Hierbij meld ik me aan.
  Als we met z’n alle er iets tegen kunnen doen, sta(rij) ik mee voorop.
  Het is idd allemaal belachelijk.

  Ik moet 65 maanden €41,– terug betalen.
  Voor de klote ziekte , waar we niet om gevraagd hebben.

 13. Hallo,

  Ook ik meld me aan!
  Ik heb doordat ik HH hulp en een scootmobiel heb via het WMO de maximale eigen bijdrage.
  Ook ik moet rond zien te komen met een uitkering waarvan je in de loop van jaren steeds minder overhoudt .
  Het wordt echt tijd dat chronische zieken de barricade opgaan. IDD we hebben er niet om gevraagd .
  Grt’n
  Guzz..

 14. Heb sinds kort een nieuwe 5 wiel quingo scoot en zou nooit meer iets anders willen, had hiervoor een 3 wielige Winner scoot van de gemeente maar voelde me niet veilig, had alsmaar het gevoel dat ie om zou vallen.

 15. Nou ik vindt het een grof schandaal dat dit moet in nederland zo maar kan ik ben 56 jaar werk vanaf mijn 16 jaar heb twee werkgevers gehad ben nog aan het werk 17 jaar terug drie keer een hartaanval gehad weer aan het werk en ben diabeet 6 jaar later een openhart operatie gehad weer aan het werk nu hebben ze mij mijn linker onderbeen geamputeerd en heb nu een scootmobiel en ben weer begonnen om te gaan werken maar ik heb een beetje tegen slag anders was ik de 14-3-2011 weer heledagen gaan werken en nu hoor ik dat we bij moet betalen ik weet niet waar ik het van moet doen ik werk nu in mei 38 jaar bij deze baas alles premies betaald en je wordt in nederland alleen maar gestraft hoe krijg je onreust in nederland en hoe komt de partij pv v grote wordt hoe moeten we dit de kop indrukken den haag bedank voor de werkende mens om zo gestraft te worden had ik maar 18 jaar terug niet meer gaan werken dan heb je meer rechten nu worden wij gestraft bedankt

 16. Per 1-1-2012 moeten wij ook een eigen bijdrage betalen voor de scootmobiel! Half 2011 krijgen we bericht hoe hoog deze bijdrage is maar voel de bui al hangen dat het flink zal zijn!

  Ben nu bezig om te kijken of ik een scootmobiel via PGB kan aankopen want je wordt als gehandicapte gewoon kaalgeplukt! We betalen straks meer toeslag dan vaste lasten! Houd al weinig geld over doordat veel hulpmiddelen niet vergoed worden, als die toeslag er nog bovenop komt kunnen we het niet opbrengen.

 17. Gelezen op De maat is vol:

  Op donderdag 9 juni 2011 had één van onze teamleden voorafgaand aan het bezuinigingsdebat in de Tweede Kamer, een gesprek met de heren Jan Troost (VCP) en Ad Poppelaars (CG-raad).
  De interpretatie die wij hadden van het Besluit maatschappelijke ondersteuning Stb.2006, 450 2 oktober 2006 werd bevestigd.
  Zeer veel gemeenten leggen een eigen bijdrage op aan mensen met o.a. scootmobielen en driewielfietsen, terwijl zij dit Besluit niet goed toe te passen.

  1.
  In het Besluit maatschappelijke ondersteuning is geregeld in artikel 4.1. lid 5:

  Indien de voorziening bestaat uit het verschaffen in eigendom van een roerende zaak
  dan wel een bouwkundige of woontechnische aanpassing van een woning die in eigendom is van de aanvrager, kan gedurende maximaal 39 perioden van vier weken een eigen bijdrage in rekening worden gebracht dan wel bij de vaststelling van de hoogte van de financiële tegemoetkoming gedurende maximaal die periode een met toepassing van de daarvoor geldende regels berekende bedrag in mindering worden gebracht.

  Conclusie 1:
  Bijvoorbeeld een scootmobiel en driewielfiets zijn roerende zaken, welke vrijwel altijd in bruikleen werden en worden verstrekt.
  * zie onder 5 uit Burgerlijk Wetboek overgenomen tekst WAT BRUIKLEEN is.

  Conclusie 2:
  De aanvrager moet eigenaar zijn van de woning, derhalve kan geen eigen bijdrage worden opgelegd aan een inwonend meerderjarig gehandicapt kind van de eigenaar van de woning.
  Evenmin als er sprake is van een huurwoning.
  (nota bene: eigen bijdrage worden niet opgelegd aan minderjarigen)

  2.
  In het voornoemd Besluit is verder geregeld in artikel 4.1. lid 7:

  De bijdrage of het eigen aandeel in de kosten is niet verschuldigd indien de persoon aan wie maatschappelijke ondersteuning is verleend of zijn echtgenoot een bijdrage ingevolge de artikelen 4 of 14 van het Bijdrage Bijdragebesluit zorg verschuldigd is.

  Conclusie:
  Er dient onderzocht te worden of eigen bijdrage verblijf met zorg wordt betaald door een van de echtgenoten. Indien dit het geval is dan kan er geen eigen bijdrage opgelegd worden.

  3.
  In het eerder genoemde Besluit is in artikel 4.1. lid 6 opgenomen dat er geen eigen bijdrage kan worden opgelegd voor rolstoelen en in artikel 4.1. lid 8 is nog een nadere bepaling opgenomen voor mensen in maatschappelijke opvang of vrouwenopvang.

  4.
  Verder is in het Besluit bepaald in
  artikel 4.4.a:
  De eigen bijdrage wordt niet opgelegd, voor zover:
  binnen twee jaar na aanvang van de maatschappelijke ondersteuning voor de te betalen eigen bijdrage geen beschikking dan wel voorlopige beschikking tot vaststelling van deze bijdrage is verzonden.
  en artikel 4.4.b:
  binnen één jaar nadat de aanbieder van de maatschappelijke ondersteuning de naam, het adres en de woonplaats alsmede de omvang van de maatschappelijke ondersteuning heeft aangeleverd bij de op grond van artikel 16 van de wet aangewezen rechtspersoon, deze rechtspersoon de naam, het adres en de woonplaats niet heeft teruggevonden in de gemeentelijke basisadministratie.

  Conclusie:
  Voor het opleggen van de eigen bijdrage zijn strikte termijnen gesteld voor zowel de gemeente als het CAK.

  5.
  Wat houdt het verstrekken van een voorziening in bruikleen in?
  Op die vraag geeft Boek 7A artikel 1777 Burgerlijk Wetboek antwoord.

  Bruikleening is eene overeenkomst, waarbij de eene partij aan de andere eene zaak om niet ten gebruike geeft, onder de voorwaarde dat degene die deze zaak ontvangt, dezelve, na daarvan gebruik te hebben gemaakt, na eenen bepaalden tijd, zal terug geven.

  Conclusie:
  Daarmee is met betrekking tot bruikleen kenmerkend,
  – om niet houdt in dat er geen tegenprestatie is (dus ook geen financiële);
  – dat het geleende moet worden teruggegeven.
  Typerend voor bruikleen is verder, dat de kosten van verzekering, onderhoud en reparatie voor rekening van de eigenaar is, in dit geval de gemeente.

  En dan de hoogte van de eigen bijdrage:
  ALS een scootmobiel of een driewielfiets in eigendom is verstekt of ALS de woningaanpassing in een eigen woning is gedaan voor de eigenaar van de woning dan zijn er ook nog inkomensgrenzen.
  Deze staan in het voornoemd Besluit vermeld onder artikel 4.1 lid 1.
  De bedragen die daar staan wekken de indruk dat je altijd minimaal € 17,80 moet betalen, echter mensen met een Wajong- of WWB uitkering betalen helemaal niets.
  En ALS je zou moeten betalen is dat altijd niet meer dan 39 perioden van vier weken. Bovendien hebben veel zorggebruikers ook huishoudelijke hulp waarvoor reeds een (of maximale) eigen bijdrage wordt betaald.

  Wie de hele tekst wil lezen van de Wet maatschappelijke ondersteuning en dan met name het deel over de eigen bijdrage in artikel 15 tot en met 18 kan kijken op:
  http://www.st-ab.nl/wetwmo.htm

  Wie de hele tekst wil lezen van het Besluit maatschappelijke ondersteuning Stb.2006, 450 2 oktober 2006 kan kijken op: http://www.st-ab.nl/wetwmoorbmo.htm

  Wie de hele tekst wil lezen van het Burgerlijk Wetboek boek 7A artikel 1777 kan kijken op: http://lexius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7a

 18. Scootmobielen worden niet meer via PGB verstrekt helaas. Je bent dus verplicht via de WMO een scootmobiel aan te schaffen. Per 2012 moet je als huidige scootmobiel gebruiker een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog deze is hangt af van het inkomen.

 19. zeg dennis, waar heb jij die wijsheid vandaan, dat de pgb deze niet meer verstrekt??? zover mij offertes worden aangeboden omdat ik een nieuwe ben in deze materie , word je aangeraden om met pgb een scoot aan te schaffen
  er is al een prijzenslag gaande , de vaste zorg boeren leveren die dingen tegen woeker prijzen. voor de meer dan 40 % minder koop je ze via de discount en andere leveranciers. het onderhoud is veel minder met die prachtige nieuwe modellen. die snel zijn en een groot actieradius hebben.. dus zelf kopen is slimmer en onderhoud is minder aan koste dan je denkt. accu is pas na 5 jaar of langer aan vervanging toe. dus tel maar uit.

 20. Beste Jan,

  Via het zorgloket zelf! Zij beweren hoog en laag dat er GEEN pgb voor een scootmobiel verstrekt wordt en al helemaal niet voor een (sport)rolstoel.

  Vind het waanzin van hun want in mijn omgeving ken ik alleen maar mensen die een scootmobiel en/of rolstoel hebben die het via PGB hebben aangekocht.

 21. ha Dennis,

  ik ben benaderd door de OM. beginnen meteen te vertellen dat je een driewieler krijg van Welzorg en dan naar wat er staat. ik ben al zeer door de wol geverfd in de hele materie . dus zeg haar die mag je meteen weer meenemen. ik ben geen opoe van 70 die hondjes uitlaat en even naar AH gaat voor haar benodigdheden en dokters bezoekje enzovoort. ik heb al een 4 wiel opvouw en daar red ik mij mee. maar kan geen auto meer rijden even. dus wil ik een grote 4 wiel en snel en lange afstand wagen. ik zei al die zijn zeer goedkoper dan bij welzorg en wel de zelfde nota bene . ze hadden daar nog nooit van gehoord en ermee bezig geweest, dus die heb ik met wat offertes even wakker geschud. en dan kijken waar die moet staan, met een meetlintje de deur van de schuur opmeten of die daar wel door kan en dan ook nog van die schijnbewegingen maken hoe je een draai maak, schuur staat vol met fietsen dus daar gaat ie niet in, ik bouw een berging waar ik hem zo inrijd en uitrijd , nou nou de bouwkunde straalt ervan af. ze hebben daar echt geen ballen verstand van al zeggen ze wel. ik had ze meteen tuk met een vraag die iedere bouwkundige meteen beantwoord, de ze stelde een retorische vraag om mij er in te luizen. dus die vlieger ging ff niet op.maar goed ze vertrokken en heb 3 weken nog niks gehoord,
  we wachten af

  gr, jan

 22. beste Dennis,

  even een terug blik op je schrijven dat je geen PGB meer krijg op een scootmobiel. ik ga jou even uit je droom helpen, ik kan een scoot kopen via de PGB. een mobiel naar eigen keuze via een leverancier die ze lager in prijs verkoopt dan Welzorg en practicomfor. ze keken ervan op wat er al zo doende is en dat er wel degelijk goede concurrentie is met deze dingen en heus betaalbaar zijn via de PGB. dus ik krijg hem volgende week hier en rijd super mooi rond op men eigen mobiel. een die 22 km p/u kan en 100 km ver komt. dus aan de bak mannetje volhouden en winnen. het is in je eigen belang.

  gr, een mede scootrijder vanaf heden.

 23. HEB VIA WMO EEN SCOOTMOBIEL AANGEVRAAGD
  KAN IEMAND MIJ VERTELLEN HOE LANG DIT ALLEMAAL DUURT NORMAAL GESPROKEN
  ER IS AL IEMAND LANGS GEWEEST OM TE PRATEN OF IK HEM NODIG HEB
  DEZE WEEK ZOU HET AL BIJ DE GEMEENTE NEERGELEGD WORDEN

  GROETJES ANJA

 24. 22-09-2011
  Even een vraag wie heeft van het CAK ook een rekening ontvangen voor een scootmobiel ?
  Ik heb een scootmobiel vanaf 3 mnd 2009 en krijg nu een rekening van het CAK van € 2457,45 dat ik moet betalen vanaf het begin dat ik mijn scootmobiel had .
  Nooit eerder had ik bericht gekregen voor een eigen bijdrage voor de scootmobiel , alleen in maart dit jaar hoorde ik van een eigen bijdrage en heb met de gemeente een paar keer gebeld wat de eigen bijdrage nu was.
  Ik heb drie keer gebeld en men kon mij er niets over vertellen alleen dat ik wel een keer bericht zou krijgen.
  Dat heb ik nu dus gekregen een bedrag van € 2457,45 dit bedrag moet ik dus betalen vanaf het begin dat ik mijn scootmobiel gekregen heb, dus vanaf 3e mnd 2009 dit kan toch niet.

  gr Anneke

 25. Hallo allemaal ook ik heb bericht gekregen van de gemeente, en hier wordt je verteld dat je als je een pub van de gemeente aanvraagt je een eigen bijdrage moet betalen van 39 periodes, doe je dat niet dan betaal je de gele periode dat je de scootmobiel. Nodig hebt een eigen bijdrage hoe bedoel je…..asociaal je wordt gedwongen een eigen pgb te nemen. Ik heb dan ook de gemeenteraad een brief gestuurd en naar de fracties in de raad met de vraag om uitleg. Ik heb dus nu onder voorbehoud een pgb aangevraagd, ok wil eerst weten wat de hoogte van de pgb is en de eigen bijdrage, je kunt heel creatief met de pgb omgaan, door iemand van de WMO aan mij verteld, je hoeft geen nieuwe aan te schaffen, van her geld van de pgb kin je dan de eigen bijdrage betalen en het onderhoud, zo betaal je dus helemaal geen eigen bijdrage.

 26. Nou mensen wat ik jullie kan vertellen is het volgende,

  op scootmobielen via de reguliere zorg worden winsten gemaakt van wel meer dan 200% dit weet ik omdat wij sinds kort leverancier zijn van diverse soorten scootmobielen en ik kan jullie zeggen dat dezelfde modellen bij ons vaak meer dan de helft goedkoper zijn.
  Wanneer de reguliere zorg zelf ook eens wat slimmer ingaat kopen zal de eigen bijdrage e.d veel lager uitvallen ,ze beroepen zich dan wel op service en onderhoed , maar de nieuwste modellen gaan jaren mee zonder enige problemen.
  Helaas hebben ze allemaal woeker contracten en is er voor ons bijna geen mogelijkheid om er tussen te komen, soms is het dus makkelijker en goedkoper om zelf een scootmobiel te kopen iets wat je steeds vaker ziet, mensen lenen dan bij familie o.d en betalen deze terug, bijna altijd goedkoper dan de eigen bijdrage.

  Groetjes Wim

 27. ook bij ons in de gemeente moet je nu een eigen bijdrage gaan betalen voor je scootmobiel en word idd berekent na inkomen
  waar gaat het naar toe in deze maatschappij
  je bent als afhankelijk van een scootmobiel je krijgt hem niet zomaar en nu word je eigenlijk ook nog eens gestraft voor je handicap ik vind dit schandalig
  dat word weer voor de geraniums zitten voor veel mensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *