Verzekeren

Heeft u een scootmobiel? Verzekering is dan gewenst. In dat geval dient u te kiezen voor een type verzekering en een verzekeraar.

Toelatingseisen verzekering scootmobiel
Een scootmobiel verzekeren kunt u wanneer uw voertuig aan de volgende eisen voldoet:

 • De scootmobiel wordt aangedreven door een accu
 • De scootmobiel heeft een maximum snelheid van 17km/u

Varianten scootmobielverzekering
Verzekeringen voor scootmobielen kennen twee varianten:

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
  WA is de basis van de scootmobielverzekering, die wettelijk verplicht wordt door de overheid. De schade, die u met uw scootmobiel of invalidenvoertuig aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw scootmobiel is veroorzaakt.
 • All risk (WA + diefstal + beschadiging / WA + volledig casco)
  All risk is WA met daarbij de verzekering tegen diefstal en overige schade aan uw scootmobiel.

Eigen risico scootmobielverzekeringen
Wilt u de variant zonder eigen risico voor schade ten gevolge van uw scootmobiel? Verzeker dan op basis van WA.
WA volledig casco kent een eigen risico van 11% van het schadebedrag van minimaal €150.
Op uw eerste declaratie wordt een bedrag ingehouden op de uitkering totdat het eigen risico bereikt is.

Aanvullende verzekeringen
Naast de standaard scootmobielverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren:

 • Rechtsbijstandverzekering verkeer
  De Rechtsbijstandverzekering verzekert u van juridische steun n.a.v. conflict na een aanrijding. Voorbeelden hiervan zijn schade, waardevermindering van uw scootmobiel, letselschade, enz.
 • Accessoireverzekering
  De accessoireverzekering als onderdeel van de scootmobielverzekering verzekert de accessoires van uw scootmobiel tegen schade, diefstal, etc. Wanneer de accessoires van uw voertuig een waarde hebben van €1.500 of minder, dan kunt u volstaan met de standaard variant. Anders kiest u voor uitgebreid.
 • Schadeverzekering opzittenden
  De schadeverzekering opzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade met blijvende invaliditeit. Speciale aanpassingen, medische behandelingen en inkomstenderving, etc. ten gevolge van een ongeval. Er wordt maximaal €30.000 uitgekeerd wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Bij overlijden als gevolg van een ongeval wordt eenmalig €3.000 uitgekeerd.

Aanbieders scootmobielverzekeringen
De volgende verzekeraars verzekeren scootmobielen:

8 thoughts on “Verzekeren”

 1. wat kost mij het als ik een scootmobiel koop en er 2x per jaar op vacantie mee ga dat ik in sofpanje werzekert ben graag informatie dank u

 2. Marius van den Broek

  mijne Heren,
  Mijn scootmobiel kenteken,TXH 891 is reeds geruime tijd verlopen, terwijl ik een verzekering bij practi comfort heb afgesloten voor de tijd van 5 jaar! tot op heden rij ik nog steeds met mijn scoot mobiel. Frame nr.:18967BA8Aa17Hoe kan het dat ik geen nieuw plaatje heb? mijn geb.datum 11-11-45. Nieuw adres:kloosterweg 23 5853EE Siebengewald (Lb)
  1-5-2009 is mijn verzekering verlopen
  m.vr.gr.
  Marius v.d.Broek

 3. Marius van den Broek

  verzekering scoot-mobiel verlopen,afgesloten tijd van verzekering 5 jaar bij practi comfort
  graag met spoed nieuw plaatje, aan adres:marius van den broek, kloosterweg 23 5853 EE te siebengewald

 4. Practicomfort?

  Zeker een hoop comfort en duidelijkheid als je via een website al je gegevens moet en gaat verstrekken…wakker worden Marius!

 5. Van de verkeerspolitie heb ik gehoord dat je wel verzekerd moet zijn maar geen plaatje hoeft te schroeven op je scootmobiel….

 6. Henk van Huisstede

  Mijne heren, dames. Bestaan er ook kortlopende verzekeringen voor scootmobielen? Een auto kun je bijvoorbeeld zelfs voor een paar dagen verzekeren. Zoiets zoek ik ook voor de scootmobiel van mijn moeder, die er zelf niet van afhankelijk is, maar de scootmobiel heeft staan voor als haar niet zo mobiele schoonzus op bezoek komt. Dus voor een paar dagen per jaar!

 7. wat is voor mij de goedkoopste wa verzekering voor mijn opvouwbare scootmobiel de snelheid bedraagd slechts 16 km per uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *