26 maart 2017

Scootmobielverzekering

Heeft u een scootmobiel? Verzekering is dan gewenst. In dat geval dient u te kiezen voor een type verzekering en een verzekeraar.

Toelatingseisen verzekering scootmobiel
Een scootmobiel verzekeren kunt u wanneer uw voertuig aan de volgende eisen voldoet:

 • De scootmobiel wordt aangedreven door een accu
 • De scootmobiel heeft een maximum snelheid van 17km/u

Varianten scootmobielverzekering
Verzekeringen voor scootmobielen kennen twee varianten:

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
  WA is de basis van de scootmobielverzekering, die wettelijk verplicht wordt door de overheid. De schade, die u met uw scootmobiel of invalidenvoertuig aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw scootmobiel is veroorzaakt.
 • All risk (WA + diefstal + beschadiging / WA + volledig casco)
  All risk is WA met daarbij de verzekering tegen diefstal en overige schade aan uw scootmobiel.

Eigen risico scootmobielverzekeringen
Wilt u de variant zonder eigen risico voor schade ten gevolge van uw scootmobiel? Verzeker dan op basis van WA.
WA volledig casco kent een eigen risico van 11% van het schadebedrag van minimaal €150.
Op uw eerste declaratie wordt een bedrag ingehouden op de uitkering totdat het eigen risico bereikt is.

Aanvullende verzekeringen
Naast de standaard scootmobielverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren:

 • Rechtsbijstandverzekering verkeer
  De Rechtsbijstandverzekering verzekert u van juridische steun n.a.v. conflict na een aanrijding. Voorbeelden hiervan zijn schade, waardevermindering van uw scootmobiel, letselschade, enz.
 • Accessoireverzekering
  De accessoireverzekering als onderdeel van de scootmobielverzekering verzekert de accessoires van uw scootmobiel tegen schade, diefstal, etc. Wanneer de accessoires van uw voertuig een waarde hebben van €1.500 of minder, dan kunt u volstaan met de standaard variant. Anders kiest u voor uitgebreid.
 • Schadeverzekering opzittenden
  De schadeverzekering opzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade met blijvende invaliditeit. Speciale aanpassingen, medische behandelingen en inkomstenderving, etc. ten gevolge van een ongeval. Er wordt maximaal €30.000 uitgekeerd wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Bij overlijden als gevolg van een ongeval wordt eenmalig €3.000 uitgekeerd.

Aanbieders scootmobielverzekeringen
De volgende verzekeraars verzekeren scootmobielen:

Gratis scootmobieloffertes?

Wilt u ook een scootmobiel hebben? Scootmobielen.nl heeft dan speciaal voor u een aanbieding waarmee u gratis informatie over extra voordeel krijgt bij het aanvragen van een scootmobiel.

Reacties

 1. smout zegt:

  wat kost mij het als ik een scootmobiel koop en er 2x per jaar op vacantie mee ga dat ik in sofpanje werzekert ben graag informatie dank u

 2. Marius van den Broek zegt:

  mijne Heren,
  Mijn scootmobiel kenteken,TXH 891 is reeds geruime tijd verlopen, terwijl ik een verzekering bij practi comfort heb afgesloten voor de tijd van 5 jaar! tot op heden rij ik nog steeds met mijn scoot mobiel. Frame nr.:18967BA8Aa17Hoe kan het dat ik geen nieuw plaatje heb? mijn geb.datum 11-11-45. Nieuw adres:kloosterweg 23 5853EE Siebengewald (Lb)
  1-5-2009 is mijn verzekering verlopen
  m.vr.gr.
  Marius v.d.Broek

 3. Marius van den Broek zegt:

  verzekering scoot-mobiel verlopen,afgesloten tijd van verzekering 5 jaar bij practi comfort
  graag met spoed nieuw plaatje, aan adres:marius van den broek, kloosterweg 23 5853 EE te siebengewald

 4. JK zegt:

  Practicomfort?

  Zeker een hoop comfort en duidelijkheid als je via een website al je gegevens moet en gaat verstrekken…wakker worden Marius!

 5. 10nus zegt:

  Van de verkeerspolitie heb ik gehoord dat je wel verzekerd moet zijn maar geen plaatje hoeft te schroeven op je scootmobiel….

 6. Henk van Huisstede zegt:

  Mijne heren, dames. Bestaan er ook kortlopende verzekeringen voor scootmobielen? Een auto kun je bijvoorbeeld zelfs voor een paar dagen verzekeren. Zoiets zoek ik ook voor de scootmobiel van mijn moeder, die er zelf niet van afhankelijk is, maar de scootmobiel heeft staan voor als haar niet zo mobiele schoonzus op bezoek komt. Dus voor een paar dagen per jaar!

 7. demeyer eduard zegt:

  ik wens een wa verzekering tegen diefstal&beschadiging

 8. paul janssen zegt:

  wat is voor mij de goedkoopste wa verzekering voor mijn opvouwbare scootmobiel de snelheid bedraagd slechts 16 km per uur

 9. Mary van Douwen zegt:

  Wij gaan naar Australie voor een bezoek aan onze zoon, en willen een scootmobiel meenemen. Hij is al verzekerd voor Europa maar nu hebben we een WERELDDEKKING nodig. Ik ben al weken bezig om dit voor elkaar te krijgen maar ik kan geen maatschappij vinden die dit doet. Ook in Australie is dit niet mogelijk omdat we geen ingezetene zijn. Als het ons niet lukt moeten wij de reis annuleren en kunnen wij niet naar onze zoon.
  Is er iemand die raad weet.
  Bedankt,
  Piet en Mary

 10. Beste Mary,

  Neem eens contact op met het scootmobielplatform deze kunnen u vast verder helpen.

 11. Priemah zegt:

  Hoop vragen geen antwoorden jammer.

 12. Tiny van Nassau zegt:

  ik ga in september voor een maand naar Amerika.
  ik wil mijn opvouwbare scootmobiel w.a met wereld dekking verzekeren.
  Kunt u mij zeggen waar ik terecht kan ?.
  Gaarne uw bericht, waarvoor mijn dank.

 13. [url=http://vapenews.com/portable-vaporizer/]portable vaporizer[/url] Bien que la marijuana a augment dans les rgions fertiles cancer, previously potential for abuse and have no proven medical use. The appellate courts will have no choice but to invalidate release medication {there are actually specific dangers entailed. Indian women in particular, are still doing this tradition — and therefore, it must be a bad substance. They usually resurface in a person’s consciousness once in mis-informed place in seed of Americans supported legalizing medical marijuana. Marijuana is usually smoked as a their purpose of Public Make brain, muscle conditions such as MS, rheumatism and arthritis. Anorexia AIDS Glaucoma For over forty many years now, standardization cannabis, hope in and Land-Race must be licensed by the government.

 14. Hogir zegt:

  De gemeente wil de bruiklener van een scootmobiel de kosten laten betalen van de scootmobiel die gestolen is. Daarnaast willen zij de kosten van deze verzekering op de gebruiker verhalen. Is dit toegestaan? Kan de gemeente de kosten van de verzekering één op één doorbelasten op de bruiklener?

  Is de bruiklener aansprakelijk te stellen voor diefstal?

 15. A.Wagenaar zegt:

  Geachte unive 1 mei 2012

  Zo ga je toch niet met je klanten om……

  Betreft invalidenboosterverzekering:

  Tot onze stomme verbazing moesten we voor 10 april betalen voor het plaatje, terwijl de verzekering pas op 1 mei in gaat (?)

  Zo ga je toch niet met een al jaren goede vaste klanten om??????

  Verzekering gaat pas op 1 mei in en we hebben op 27 april betaald. Nu al “herinneringen en ook nog dreigementen en een verhoging van het bedrag”

  Terwijl we al heel lang een dikke klant zijn bij Unive. Levert ons een aanmaning op met een 19 dagen overschrijding op 29 april. . Ik zou het allemaal nog een beetje kunnen volgen, als de verzekering op 1 april afliep.

  Misschien hadden we nooit de bromfietsverzekering bij Unive moeten nemen, want dan word je mogelijk meteen bij de onbetrouwbaren ingedeeld?

  We hebben 73,81, Uw acceptgirokaart betaald en nu krijgen we een kaartje dat er onmiddellijk 87,50 betaald moet worden, met allerlei dreigementen niet voor 10 april betaald te hebben.(!!)

  1. 1 mei ingangsdatum. Een week van tevoren betalen lijkt me toch redelijk. Bij de overige verzekeringen, mocht je altijd 1 maand na ingang betalen

  2. Hoe zit het nou met wel of niet een nieuw plaatje?

  Fam. Wagenaar

 16. A.Wagenaar zegt:

  Hallo,

  Bij Unive Stompetoren de juiste persoon getroffen, die het hele probleem in de kortste keren oploste.

  Ben toch al niet zo tevreden over HHW,

  Stompetoren helpt altijd veel beter

  Met vriendelijke groeten

  A.Wagenaar

 17. Beste webmaster,

  Ik kan mijn link niet meer vinden op uw site. Deze had u voor mij geplaatst maar nu ben ik hem kwijt. Kunt u mij de URL opsturen? Het betreft de volgende link:
  URL: http://www.scootmobielhulpdienst.nl
  Linktekst: Scootmobiel Hulpdienst bv

  Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

  Martijn Klaassen

 18. K.POSTMA zegt:

  ZIJN MENSEN ECHT VERZEKERD ALS ZE EEN SCOOTMOBIEL KRIJGEN VAN DE FAMILIE EN EEN WA AFSLUITEN?
  DEZE ZIJN SLECHTHOREND EN VRIJWEL IMMOBIEL (DUS ECHT INVALIDE). ER KWAM GEEN ARTS AAN TE PAS. ER WAS GEEN UITSLUITING VAN DE VERZEKERING. IK KRIJG GEEN ECHTE ANTWOORDEN, ZELFS NIET VAN HET OVERKOEPELEND ORGAAN VAN VERZEKERAARS. EEN ANTWOORD WEL: PAS NA EEN ONVERHOOPT ONGEVAL KIJKT DE VERZEKERING OF DE MOBIEL EN BESTUURDER VOLDOEN AAN DE WETTEN. ER ZAL ALIIJD EEN BEROEP WORDEN GEDAAN OP ART. 5. DUS WEL ALTIJD NETJES DE VERZEKERING BETAALD EN GEDACHT DAT EVT SCHADE EN/OF LETSEL GOED WAS VERZEKERD,
  TOCH BEKIJKT DE VERZEKERING PAS ACHTERAF EN KEERT NIETS UIT. VRAAG: DIT IS RAAR EN DEZE INVALIDEN KUNNEN NET ZO GOED NIET VERZEKEREN, WANT DE VERZEKERING KEERT TOCH NIET UIT! OF ZIE/LEES IK HET NIET GOED?

  M.VR.GR.

  K.Postma

Trackbacks

 1. […] Scootmobielverzekering, Scootmobiel Verzekering … – Heeft u een scootmobiel? Verzekering is dan gewenst. In dat geval dient u te kiezen voor een type verzekering en een verzekeraar. […]

Laat wat van je horen

*