5 augustus 2020

Scootmobielen

Een scootmobiel (scooter mobiel) is een met elektromotor aangedreven voertuig. Er zijn varianten met drie en vier wielen. De scootmobiel wordt veelal gebruikt door mensen met een mobiliteitsbeperking.

Illustratie ScootmobielScootmobielen in Nederland
Het gebruik van de scootmobiel is de afgelopen jaren flink toegenomen. Allereerst vanwege de verbeterde techniek (snelheid, bereik). Ten tweede worden scootmobielen (soms gespeld als scootmobiels) dankzij wetgeving (Wet Voorziening Gehandicapten) door de gemeente of via verzekeringen steeds vaker ter beschikking gesteld.
Via dit overzicht met verschillen tussen gehandicaptenvoertuigen en de brommobiel helpt u in de keuze voor een vervoermiddel.

Feiten over scootmobielen
– Er zijn naar schatting 150.000 scootmobielen in Nederland. Dat aantal zal de komende jaren toenemen tot ongeveer 600.000.
– Per jaar raken tussen de 600 en 650 mensen gewond bij een ongeval met een scootmobiel. Gemiddeld vijf personen per jaar overlijden bij een dergelijk ongeval.
– Gemeentebesturen zijn verantwoordelijk voor de toewijzing van scootmobielen. Senioren en gehandicapten komen, mits in het bezit van een medische indicatie, voor een scootmobiel in aanmerking.

Een scootmobiel kiezen
Bepaal bij het uitzoeken van een scootmobiel uw gebruikerswensen. Denk daarbij aan:
– Of u een model voor binnen- en/of juist buitengebruik zoekt
– Afstand die u wilt kunnen afleggen
– Maximale snelheid die u comfortabel en veilig vindt
– Wel of geen vering
– Een model dat u eventueel zou kunnen meenemen in de auto
Bij uw arts kunt u door middel van een formulier bepalen welk type scootmobiel past bij uw gewicht en lichamelijke conditie. Vraag bij de leverancier altijd om een lange, uitgebreide proefrit alvorens u een definitieve keuze maakt.

Gratis scootmobieloffertes?

Wilt u ook een scootmobiel hebben? Scootmobielen.nl heeft dan speciaal voor u een aanbieding waarmee u gratis informatie over extra voordeel krijgt bij het aanvragen van een scootmobiel.