Scootmobiel kopen

De keuze bij het kopen van een scootmobiel is belangrijk. Wilt u zeker zijn dat u een goede leverancier kiest, controleer dan op de onderstaande punten.

Foto scootmobiel kopen

Keuze voor een leverancier
– Kies een leverancier van scootmobiels die in de buurt is gevestigd
– Verzeker u dat de leverancier een goede naam heeft
– Zorg ervoor dat u een weloverwogen keuze tussen de scootmobielen maakt
– Neem rustig de tijd om u te laten informeren en beslis niet overhaast
– Kijk naar de mogelijkheden om de scootmobiel uit te proberen
– Let op de mogelijkheden voor service en onderhoud van de scootmobiel

Keuze voor een scootmobiel
– Bepaal of u lange of korte afstanden wil afleggen met de scootmobiel. Voor grotere afstanden is vaak een grotere snelheid gewenst. De scootmobiel moet daardoor stabieler zijn. We raden bij snelheden rond de 15 km/h een vierwiel scootmobiel aan.
– Het is aan te raden een scootmobiel te kiezen die voorzien is van verlichting en spiegels
– Een scootmobielmet een richtingaanwijzer die wel automatisch uit gaat, verdient de voorkeur. Kijk goed of u op het dashboard kunt zien en horen dat uw richtingaanwijzer aan staat.
– Let erop dat u goed op het dashboard kunt kijken, ook als de zon er op schijnt.
– Het hoogste veiligheidsniveau hebben scootmobielen met het GQ-keurmerk van Vilans.

22 thoughts on “Scootmobiel kopen”

 1. Goede dag

  Ik wilde graag weten hoelang het duurd voordat je weet of je PGB aanvraag is behandeld.Ik heb er een aangevraagd voor een scootmobiel. en mijn voorkeur zou uitgaan voor een Inca sprint.Omdat die toch de grootste afstand kan afleggen.Maar ik heb geen idee hoe het allemaal inz’n werk gaat.Niet met de gemeente.ik weet ook niet of ik een bedrijf kan benaderen voor zoals u zegt een lange proefrit.Ik hoop dat er iemand is die mij kan inlichten over deze zaken.
  ik dank u bij voorbaat en groet u
  AM Jansen

 2. Een PGB is inmiddels toegewezen, Dankij mijn MS is lopen een hele uitdaging geworden.

  Als ik de regels bekijk die in dit toegewezen PGB staan zou het niet mogelijk zijn een gebruikt scootmobiel te kopen.

  Zijn er nog mensen die dit wel hebben kunnen doen, Gebruikte voorzieningen inkopen?

 3. Mijn nieuwe scootmobiel (Booster trophy) heeft aan beide kanten een gashandel die je echter via een knopje aan de stuurkolom moet omzetten naar links of rechts gasgeven. Ik vind dat erg lastig. De vorige deed het zowel li. als re. Nu moet je eerst stoppen om om te schakelen.
  Vinden meer mensen dit hinderlijk? Het schijnt nu standaard te zijn (?)

 4. Hoi ivonne
  Ik heb dat ook net als jij en het is heel lastig.
  Mijn vorige Booster trophy had gewoon aan elke kant een hendel en als ik de een los liet deed de ander het, veel makkelijker en niet zo gevaarlijk.
  Als je midden in je weg stil moet staan en dan knopje over moet zetten kan soms linker situaties geven zeker als je hand het even niet meer doet.

 5. Hallo Ivonne en Rita,

  Dit komt omdat de Trophy 6 in eerste instantie zo uitgevoerd was dat je inderdaad kon wisselen onder het rijden, echter bleek er in het gebruik een storing door veroorzaakt te kunnen worden en zijn alle trophy’s 6 terug naar de fabriek gemoeten en hadden ze na de ombouw deze functie dus niet meer.

 6. maria de ruijter

  hallo
  ik heb een vraag ik heb acht maanden geleden bij scootmobiel lelystad een choprider xl gekocht met
  een pgb, ik heb acht maanden niets anders dan ellende,ook houd hij het geld voor onderhoud op zijn rekening vast ik heb gevraagd om dat op mijn rekening te storten omdat ik verantwoordlijk ben voor dat geld hij doet dat niet gaat wel de gemeente bellen, ik wil graag de aankoop verbreken en mijn geld terug of een andere scootmobiel wie weet hier antwoord op

 7. Pingback: Nieuwe artikelen, tips en trucks – Scootmobielen.nl

 8. ik ben ook overal aan het kijken voor een goeie scootmobiel ik vind ze erg prijzig ik ga ook nog kijken voor een tweedehands mischien is dat wat.

  groeten leonie

 9. Hallo,

  Pas op met de leverancier die u kiest! verkopen is verkopen. De meeste leveranciers willen natuurlijk alleen maar verkopen en daaruit geld verdienen. Maar waar ik achter ben gekomen in deze branche sinds ik hierin werkzaam ben is dat het gaat om de service van de leverancier. En lang niet alle leveranciers streven naar de service. Dus mensen kies een leverancier die een goede naam heeft in de service want dan pas heeft u plezier van uw scootmobiel.

 10. Hoe kom ik er achter welke leverancier goed is en goede service geeft. Onlangs hebben wij de scootmobiel van mijn man bij iemand via Marktplaats bij ene Cees uit Marum/Tolbert (Groningen) laten maken het koste ons 150 euro en al bij de 2e rit van mijn man was er het zelfde probleem. Gieren maar niet vooruit komen, we hebben van alles geprobeerd maar meneer wil niet opnieuw ernaar kijken maar ook geen geld terug geven. Als men naar een garage gaat voor een reparatie aan de auto en het probleem komt na het 2e ritje alweer terug dan ga je toch ook terug. Toen we hem brachten vertelde hij ons over de vele beunhazen en de slechte monteurs die er tussen zitten maar hij is zelf nog erger hij geeft gewoon niet thuis. Laat de invalide mens gewoon in de kou staan, mijn man stond 6 km. van huis met pech en 3 honden in het bos is zwaar hartpatient en kan nog geen 100 meter meer lopen. Hij is uiteindelijk thuis gekomen met de honden ervoor zetten die hebben hem voort getrokken als hij alleen was geweest dan was er een groot probleem ontstaan want je kan daar niet met een auto komen.

  De mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel moeten er juist op kunnen vertrouwen dat hij goed is en dat ze niet stil komen te staan.

  Dus allen die dit leest laat nooit je scootmobiel repareren door Cees uit Tolbert/Marum en koop er ook nooit iets. We hadden eerst namelijk bij hem een andere gekocht, was technisch perfect zei hij, wij ermee naar huis kilometers gereden en wat bleek als het licht aan ging stopte hij er gewoon mee, hij reed met een slakke gang. We hebben toen afgesproken dat hij de inruil van ons zou maken en zie boven het gevolg.

 11. Beste M. van Leeuwen;

  Hoe komt u erachter of u te maken heeft met een goede integere scootmobiel leverancier. Door goed te praten, vragen en luisteren. Ik heb zelf een uitstekende ervaring met Scootmobielvisie in Nederweert. De mensen namen de tijd voor mij, keken naar mijn persoonlijke situatie en bekeken welk type scootmobiel met eventuele aanpassingen en opties het beste bij mijn levensstijl paste. Ik mocht mijn mobiel eerst enkele dagen proef rijden om te kijken of de scootmobiel echt geschikt voor mij was. Dit gaf mij zeer veel vertrouwen en ben uiteindelijk dan ook zeer gelukkig met mijn scootmobiel. Ook op het financiele vlak dacht men mee, pbg aanvraag ook geregeld.

 12. Koop geen tweedehandse scootmobiel bij Seniormobiel liendertseweg 49 in Amersfoort.
  Er staan geen prijzen bij de scootmobielen , zij vragen vandaag 500 euro en morgen 650 euro.
  Pas op ! Oplichters eerste klas. Wil je een bon dan komen er ook nog de nodige euro`s bij !!
  Mijn moeder had bij scootmobiel in Amersfoort een scootmobiel gekocht met de mededeling of deze ingeruild kan worden voor een inklapbare als zij van de gemeente een scootmobiel zou krijgen. Was geen probleem. Na 1 week kreeg zij bericht van de gemeente dat zij een nieuwe kreeg. Zij had ook nog nooit met de scootmobile gereden ivm sneeuw. Dus terug om een inklapbare scootmobile uit te zoeken. 1 uitgekozen deze inklapbare was nu 550 euro (vorige keer nog 500 euro, maar goed..). Zij had 450 euro betaald voor de eerste (zelf nooit gebruikte) scootmobiel. Moest m’n moeder nu wel ff 250 euro bijleggen. Hallo!!!! Dan zou zij dus 700 euro voor een scootmobiel die een paar weken geleden nog voor 500 euro te koop stond betalen. Dat je je geld niet voledig terug krijgt snap ik , en dat je geld bij moet leggen ook, maar dit slaat echt nergens op. Wat een oplichterij..

 13. ik wil er ook graag 1, ik word gek van fietsen dus wie verkoopt er ééntje? maakt niets uit hoe die eruit ziet als die maar een beetje rijd. die dingen slippen trouwens ook lekker heb er wel eens op gereden fuckindope zijn die dingen en ik mag toch nog geen auto rijden dus dan zijn die wel chill

 14. omdat mijn schoonvader is overleden heb ik zijn scootmobiel te koop.
  Het is een goed en nette machine met goede accu’s.
  Woon je in (de nabijheid) van Zwolle mag je hem gratis een paar dagen proberen.
  De borgsom komen we wel overeen.
  direct kopen kan natuurlijk ook, ik vraag er €400.00 voor.
  Hij is compleet met stokkensteun, spiegel en boodschappenmandje.
  Verder is er een afdekzeil bij en een hoes voor over de benen en voeten .
  038 4550398

 15. jammer dat je niets verteld hebt over deze advertentie. Speciaal uit Nijmegen gekomen en 450 betaald maar niet praten over afdekzeil, hoes stokkensteun ,spiegel. Niet erg netjes.

 16. wie heeft een buffalo scootmobiel. de snelle die een 22 km/u rijd en een grote akte radius.

  vraag; hoe bevalt deze machine en is die zo betrouwbaar als wordt aangegeven.

 17. Beste Willem,
  Onder: LAAT WAT VAN JE HOREN laat ik mijn eigen stem horen.
  Als een ander het niet doet reageer ik maar op mijzelf.
  Door technische problemen met mijn computer is het mij niet gelukt om via een Word bestand iet over aanschaf van een scootmobiel te schrijven.
  Het is vandaag 3 december 2011
  Mogelijk reageert er iemand op het aanschaffen van een nieuwe scootmobiel.

 18. S. van Disseldorp

  Hallo,

  heeft iemand hier ervaring met een victory scootmobiel ik heb deze voor een best wel goede prijs gezien bij scootmobiel comfortabel niemand in mijn kennissen kring heeft deze maar ze zien er heel mooi uit.

  groetjes
  Sjaak van Disseldorp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *