Zet uw scootmobiel op slot

De politie in Twente adviseert eigenaren van een scootmobiel om het voertuig goed af te grendelen wanneer zij er geen gebruik van maken.

De politie Twente heeft sinds afgelopen augustus zeker 25 aangiftes gekregen, die te maken hebben met het stelen van of joyriden met scootmobielen. Op dit moment zijn in Enschede 23 gevallen en in Hengelo tevens 2 gevallen van vermiste scootmobielen bekend.

In veel van de betreffende gevallen is het stuurslot dat deze voertuigen bezitten onvoldoende gebleken om dieven en andere onverlaten te weerhouden misbruik te maken van de genoemde voertuigen.
Een deel van de scootmobielen is teruggevonden, waarbij in de meeste gevallen sprake is van een lege accu. Het vermoeden is dan ook, dat de voertuigen worden weggenomen om mee te joyriden en zodra de accu leeg is worden achtergelaten. Tot op heden heeft de politie wel enkele tips omtrent mogelijke daders gekregen, maar nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.

De politie in Twente wil eigenaren van scootmobielen waarschuwen dat het stuurslot ontoereikend kan zijn om het voertuig te beschermen tegen diefstal. De politie adviseert de eigenaren om hun voertuig, naast het stuurslot, met een extra slot te vergrendelen wanneer zij het voertuig parkeren.

Bron: Politie 20 november 2007

2 thoughts on “Zet uw scootmobiel op slot”

 1. Lekker handig bericht.
  Qoute: De politie adviseert de eigenaren om hun voertuig, naast het stuurslot, met een extra slot te vergrendelen wanneer zij het voertuig parkeren.

  Maar met wat voor slot, en waar je dan zou moeten zijn, dat wordt er niet bij verteld.
  Het zijn vaak ouderen, die zo’n ding bezitten en uiteraard onze invalide vrienden, wees eens wat duidelijker voor deze mensen.
  Tuurlijk fietsenmaker, goed adres, maar wat voor een slot, ook handig om dat te vermelden.

 2. Politie is ook niet slim. Een scootmobiel heeft geen sturrslot, het is geen auto haha.
  Ben ook op zoek naar een handig slot, maar bukken om het slot dan vast te zetten kan ik niet.
  Misschien moeten de makers van deze dingen maar een gaan bedenken, dat als de sleutel eruit is je hem ook niet in zijn vrij kan zetten. Aan de andere kant heb ik ook gelezen dat meerdere sleutels op een scootmobiel passen. Dus ja, wat is handig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *