Verdachte aangehouden voor onder andere gewelddadige beroving te Enschede

De politie Twente heeft een 29-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van de gewelddadige beroving van een 61-jarige vrouw in haar scootmobiel.

Tevens kan hij als verdachte aangemerkt worden voor een drietal andere misdrijven die ook dinsdag 21 oktober gepleegd zijn.

Woensdag 22 oktober omstreeks 09:45 uur, heeft het rechercheteam van politie Twente een 29-jarige man in zijn woning in Enschede aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Uit het ingestelde onderzoek en aan de hand van getuigenverklaringen van slachtoffers kon de man als verdachte van in totaal vier misdrijven aangemerkt worden.

Hij is de vermoedelijke dader van diefstal van geld uit een personenauto, gepleegd op 21 oktober omstreeks 14:00 uur, de auto stond geparkeerd aan de Gronausestraat. Een insluiping in een woning omstreeks 17:30 uur aan de Perikweg waarbij een brillenkoker ontvreemd is.
De gewelddadige beroving van een vrouw in haar scootmobiel in de parkeergarage aan de Beltstraat omstreeks 18:00 uur en een gewapende overval op een snackbar aan de Wethouder Gerbertstraat omstreeks 21:30 uur, eveneens gepleegd op dinsdag 21 oktober.
De 29-jarige heeft inmiddels alle zaken bekend en zal vanmiddag 24 oktober voorgeleid worden bij de Rechter Commissaris.

Bron: Politie 24 oktober 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *