Scootmobielslot

NPC revalidatietechniek introduceerde op 16 april tijdens de Supportbeurs in Utrecht het in eigen huis ontwikkelde scootmobielslot.

De marktleider in scootmobielstallingen en leverancier van de inmiddels al even succesvolle fietskluis, heeft er weer een ‘hot item’ bij. Het scootmobielslot is bedoeld om voorgoed af te rekenen met het groeiende aantal diefstallen van deze onmisbare vervoermiddelen.

Foto Scootmobielslot

Positieve reacties scootmobielslot
De reacties op het slot waren zo positief dat direct met de productie van grotere aantallen is begonnen. “Ik sta er een beetje versteld van,” zegt directeur Nico Pluijmers. “We hebben dit pas een maand geleden in elkaar gezet!”

Aanleiding ontwikkeling scootmobielslot
NPC revalidatietechniek ontwikkelde het scootmobielslot min of meer toevallig naar aanleiding van een gesprek dat directeur Pluijmers had met een verzekeraar. “Ze belden ons om te vragen wat ze aan moesten met gestolen scootmobielen. We raakten in gesprek en kwamen tot de conclusie dat het vreemd was dat de fabrikanten geen deugdelijke sloten op de scootmobiel zetten. Alsof hulpmiddelen nooit gestolen worden. Ik ben naar aanleiding daarvan eens een middagje gaan denken over een oplossing en daar is dit slot uitgekomen.”

Slot als fietsenrek
Foto Scootmobielslot huisPluijmers ontwikkelde de roestvrijstalen sloten als een goed passend fietsenrek, makkelijk te plaatsen voor het station, voor een winkel of in de hal van een verpleeg- of verzorgingshuis. Met een eenvoudig hangslot is de klem vast en los te maken. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met mensen die een verminderde handfunctie hebben. “Hij kan eigenlijk overal staan waar je ook een fietsenstalling vindt. We hopen dus ook dat de sloten binnenkort op veel plaatsen in het land te zien zullen zijn, net als onze overdekte stallingkluizen voor de fiets, brommer, motor, scootmobiel en elektrische rolstoel.”

Bron: NPC Revalidatietechniek 24 april 2008

1 thought on “Scootmobielslot”

  1. Pingback: Korte update scootmobielnieuws midden Mei · Scootmobielen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *