Scootmobieldieven aangehouden

De politie in Enschede heeft een zevental Enschedese jongens aangehouden. De jongens worden van de diefstal van meerde scootmobielen verdacht.

Op dinsdag 20 november deed de politie in Twente een persbericht uit over het toenemende aantal ontvreemde scootmobielen, met name in Enschede. Naar aanleiding van de toename van het aantal diefstallen werd in de wijk Enschede-Zuid een project opgestart om de daders van deze diefstallen op te sporen.

Na onderzoek konden sinds woensdag 21 november zeven jongeren aangehouden worden, allen afkomstig uit Enschede. De jongens, in leeftijd variërend tussen 10 en 13 jaar, worden er van verdacht meerdere scootmobielen te hebben weggenomen vanaf verschillende locaties in de wijk. De jongens gebruikten de voertuigen om mee te joyriden. De jongens worden allen doorgestuurd naar justitie.

De politie blijft eigenaren van scootmobielen adviseren om het voertuig naast het stuurslot met een extra slot te beveiligen, om zo diefstal van de voertuigen zo goed mogelijk te kunnen voorkomen.

Bron: Politie 30 november 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *