Scootmobieldag gemeente Alkemade

Vanwege het succes in 2005 en 2007 organiseren gemeente Alkemade en Stichting Platform Gehandicapten Alkemade op dinsdag 9 september 2008 weer een scootmobieldag.

Met deze scootmobieldag willen wij het (veilige) gebruik van de scootmobiel bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten en de (on)mogelijkheden van de gebruikers en van de scootmobiel te verduidelijken. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen, de scootmobiel laten testen, vragen stellen aan de diverse aanwezige instellingen en bedrijven en is een scootmobieltocht door de gemeente uitgezet.

Vanaf 09:00 uur staat er in het Dienstencentrum koffie/thee voor u klaar. Het officiële startschot voor de dag wordt om 09:30 uurgegeven. Het ochtendprogramma bestaat uit het rijden van een parcours (rijvaardigheidstest), voorlichting over verkeersregels en medicijnen in het verkeer. Ook is er weer de mogelijkheid een gehoor en/of ogentest te laten doen. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden. Om 13:30 uur start een scootmobieltocht door de gemeente. De dag wordt rond 15:00 uur afgesloten.

De hele dag zijn er medewerkers van de gemeente en Stichting Platform Gehandicapten Alkemade aanwezig, bij wie u terecht kunt met vragen en advies. Daarnaast zijn (een gedeelte van) deze dag ook instellingen als Welzorg, Klein Optiek en apotheek Alkemade aanwezig.

Wij nodigen alle gebruikers van een scootmobiel van harte uit om aan deze dag deel te nemen. Wij hopen u te ontmoeten op dinsdag 9 september bij het dienstencentrum Jacobus aan de Saskia van Uylenburchlaan 1 in Oude Wetering. Aan deelname aan deze dag zijn voor u geen kosten verbonden. Uiteraard moet u wel uw scootmobiel meenemen.

Als u wilt deelnemen aan de scootmobieldag (of een gedeelte daarvan), kunt u bij de afdeling Wmo van de gemeente Alkemade een aanmeldingsformulier opvragen, tel. 071-332 72 56 (09:00 – 12:30 uur) of via de e-mail: wmo@gemeentealkemade.nl. U moet zich uiterlijk op 1 september 2008 aanmelden.

Bron: Gemeente Alkemade 21 augustus 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *