Scootmobielcursus Amersfoort

Alle eigenaren van een scootmobiel in Amersfoort hebben een uitnodiging gekregen om op juli 2008 een gratis scootmobielcursus bij te wonen.

Organisatoren zijn de gemeente Amersfoort en Veilig Verkeer Nederland. Doel van de cursus is om bestuurders van een scootmobiel meer zelfvertrouwen te geven in het verkeer. Deelnemers raken op een plezierige, leerzame en aangename manier vertrouwd met de geldende verkeersregels en het besturen van de scootmobiel.

Wethouder Luchtenveld woont een deel van de cursus bij. Een scootmobiel is een bijzonder vervoermiddel. Ook in Amersfoort zie je er steeds meer terug. Sommige bestuurders van een scootmobiel voelen zich onzeker in het verkeer en durven de buurt niet uit. Terwijl een scootmobiel juist bedoeld is om mensen die slecht ter been zijn meer bewegingsvrijheid te geven! De gemeente Amersfoort biedt deze groep inwoners daarom graag deze cursus aan.

Onzekerheid
Een scootmobiel is een driewielige of vierwielige scooter. Het aantal scootmobielgebruikers is de laatste jaren sterk toegenomen en zal naar verwachting nog verder toenemen. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de scootmobielgebruikers zich vaak onzeker voelt bij deelname aan het verkeer. Bij de aflevering van een scootmobiel krijgt de gebruiker een instructie van een uur over de bediening van het voertuig. De voertuigbeheersing moet de gebruiker zelf in de praktijk leren. Sommige mensen hebben grote moeite om zich deze kennis en vaardigheden eigen te maken. Met als gevolg dat zij de scootmobiel niet – of niet veilig – gebruiken. De cursus kan in de behoefte aan meer informatie voorzien.

Verkeersregels
Een bestuurder van de scootmobieler moet zich aanpassen aan de verkeersregels die gelden op het weggedeelte waarop hij of zij rijdt. Op de stoep gelijk aan een voetganger, op het fietspad gelijk met een fietser en op straat gelijk aan een fietser of bromfietser.

Bron: Gemeente Amersfoort 14 juli 2008

1 thought on “Scootmobielcursus Amersfoort”

  1. Pingback: Korte update scootmobielnieuws begin augustus · Scootmobielen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *