Scootmobielclubs in Nederland

Inmiddels zijn er zo’n twintig scootmobielclubs in Nederland. De clubs organiseren tochten en bieden de leden een platform voor sociale contacten.

Speciale scootmobielvriendelijke routes worden op internet uitgewisseld. De standaard VVV natuurroutes zijn vaak niet helemaal afgestemd op de beperkingen van de scootmobiel. In groepjes trekken de deelnemers samen op om de tochtjes te trotseren.
Onder begeleiding van familie, vrienden en personeel van zorgcentra trekken de clubs door het land. Grootste angst is daarom zonder stroom te komen staan.
Oplaadplekken zijn schaars en vormen daarom het grootste risico, zo vertelt Nico de Jongh in een artikel over de scootmobiel in Trouw.

7 thoughts on “Scootmobielclubs in Nederland”

 1. Hoi,

  Wij werken op een woonvorm voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Nu vragen wij ons af of er een ‘rijschool’ of zoiets dergelijks bestaat om te leren omgaan met een scootmobiel.
  Kunt u ons van enige informatie voorzien?
  bedankt!
  groetjes De Horizon

 2. Ik zal u willen adviseren dit aan te kaarten bij de WVG-contactpersoon van uw organisatie dan wel de WVG-contactpersoon van uw cliënt(en).
  Eventueel kan een cliënt zich bij de huisarts verzoeken om extramurale ergotherapie. De huisarts kan dan doorverwijzen naar een cursus.

 3. Hallo,

  In Aarle-Rixtel (Noord Brabant)is een scootmobiel oefenbaan. Stichting Scootmobielpark Laarbeek.

  Volgens mij kun je daar gratis oefenen maar dat weet ik niet helmaal zeker.

  De baan ligt in de voortuin van Mell service en dit bedrijf doet iets in rolstoelen, rollator en scootmobiels.

  met vriendelijke groet,

  hc van langen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *