Scootmobiel óók te gebruiken als landbouwtrekker

DONGEN vrijdag 20 januari 2012 – ‘Scootmobiel een dure en gevaarlijke zegen’. Zo luidde eerder deze week de kop boven een groot artikel in deze krant over het voertuig dat een onstuitbare opmars maakt in het Nederlandse verkeer.

Henk Oerlemans uit Dongen moest onmiddellijk terugdenken aan een foto die hij bijna een jaar geleden maakte bij De Volckaert in zijn woonplaats. Christ van Leijsen (85), bewoner van De Volckaert en beheerder van de dierenwei, gebruikt zijn scootmobiel als tractor om het pas ingezaaide weitje te egaliseren.

Achter zijn ‘tractor’ hangt een provisorische eg, een pallet met daarin een aantal flinke spijkers. Van Leijsen is nog ter been, maar gebruikt de scootmobiel voor de wat langere afstanden, bijvoorbeeld als hij boodschappen doet of voor een bezoekje aan zijn oude boerderij in Oosteind. En om af en toe een stukje te eggen dus.

 

Bron: BNdeStem.nl

1 thought on “Scootmobiel óók te gebruiken als landbouwtrekker”

  1. Tja, zolang de scootmobiel door de gemeente onderhouden wordt kun je er gekke dingen mee doen. Komt het onderhoud echter voor eigen rekening dan zal meneer deze dwaze streken wel laten, een nieuwe motor heb je niet voor 1000 euro en dan komt het in- en uitbouwen er nog bij.

    Ik kan hier geen waardering voor opbrengen, het budget voor de WMO en de PGB moeten we uiteindelijk wel met z’n allen ophoesten via de belastingen.
    Wanneer mensen moedwillig de verstrekte hulpmiddelen gaan misbruiken dan wordt het een kostenpost zonder einde en zal uiteindelijk de overheid in gaan grijpen en het totale budget terugdraaien hetgeen de mensen raakt die ervan afhankelijk zijn.

    De selectie wordt strenger en een ieder die graag een scootmobiel zal willen hebben zal een eigen bijdrage moeten leveren. Goed beschouwd is dat wel eerlijk, de valide medemens moet immers voor de volle 100% voor z’n eigen vervoer betalen.
    Oké, er zijn altijd uitzonderingen en die moeten en zullen wel worden geholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *