Politie verhoort minderjarigen over strafbare feiten te Eindhoven Woensel

Een 10-jarig meisje, een 10-jarige jongen en een 9-jarig meisje uit Eindhoven zijn afgelopen week verhoort door de politie over diverse strafbare feiten.

De drie zouden zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal en poging diefstal van sleutels en portemonnees in Eindhoven. Hun slachtoffers waren veelal oudere mensen waar zij met een smoesje de woning binnendrongen, bijvoorbeeld dat zij gebruik wilden maken van het toilet. Zij zouden ook betrokken zijn bij de mishandeling van een 90-jarige vrouw.

Zij werd door kinderen aangevallen toen zij haar hond aan het uitlaten was in het Amandelpark. De vrouw werd gespuugd en geslagen. Op 10 oktober stalen zij de sleutels van de scootmobiel van een 85-jarige Eindhovense vrouw. Even later gingen zij er ook met haar scootmobiel vandoor.

Een getuige zorgde er voor dat de vrouw haar scootmobiel terug kreeg. De drie hebben de strafbare feiten bekend. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld en vanuit de politie is een zorgmelding uitgestuurd.

De politie sluit niet uit dat er nog meer personen betrokken zijn bij deze strafbare feiten en wil daarom met name ouderen waarschuwen geen vreemden binnen te laten.

Bron: Politie 21 oktober 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *