Politie organiseert scootmobieldag te Alkmaar

De politie organiseert op woensdag 6 april een scootmobieldag bij Zorgcirkel de Westerhout aan de Van Houtenkade 3 in Alkmaar.

Naast de politie wordt aan de dag deelgenomen door scootmobielleverancier Revatech, Veilig Verkeer Nederland, Visio, Westerhout en (onder voorbehoud) Beter horen.

Het aantal scootmobielgebruikers is de laatste jaren sterk toegenomen en zal door de vergrijzing nog verder toenemen. Op dit moment zijn er landelijk ongeveer 200.000 mensen in het bezit van een scootmobiel. Ongeveer een derde deel van de gebruikers voelt zich onzeker bij gebruik van een scootmobiel in het verkeer. Deze onzekerheid komt vaak door de onbekendheid met verkeersregels of onvoldoende voertuigbeheersing.

Studenten van de politie organiseren Noord-Holland Noord deze dag in nauwe samenwerking met zorginstelling De Zorgcirkel, locatie Westerhout. Het ochtenddeel, vanaf 10 uur, is ingericht voor een informatiemarkt. Bezoekers kunnen hier bij verschillende organisaties informatie krijgen. Ook wordt er een verkeersquiz gehouden. De markt duurt tot 12 uur. Tussen 13:30 en 15:30 uur kunnen deelnemers een parcours met scootmobielen afleggen. Voor de start wordt hun scootmobiel technisch onderzocht.

De markt is vrij toegankelijk, maar met name bedoeld voor bewoners van De Westerhof en andere huizen in de omgeving zoals De Vleugels, De Nieuwpoort en De Kooimeer. Het parcours is bestemd voor bewoners.

Bron: Politie 1 april 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *