Pogingen overval op fietser en bestuurder scootmobiel

Op donderdagochtend reed een 77-jarige man uit Berkel-Enschot met zijn scootmobiel over de Streepstraat.

De man reed rond 09:40 uur vanuit Berkel-Enschot richting de spoorwegovergang en was in het gezelschap van zijn vrouw, toen een onbekende man op een fiets hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en geld eiste. Na een korte strubbeling kwamen beiden ten val en de belager fietste weg richting de Bosscheweg.

Enkele minuten later werd er op de kruising tussen de Spoordijk, Streepstraat en de Oisterwijksebaan een fietser klemgereden door een man op een fiets. De 28-jarige Tilburger reed op zijn fiets vanuit de richting van de Bosscheweg in de richting van de Spoordijk. De fietser was net een viaduct gepasseerd, toen hij werd klemgereden door de fietser. De man toonde hem een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste zijn pinpas. De fietser vertelde niets bij zich te hebben. Zijn belager gaf hem een duw, waardoor de fietser omviel. De belager fietste terug in de richting van het viaduct.

Bij beide overvallen heeft de man niet buitgemaakt. De politie zocht na de melding de omgeving af naar de dader, maar dit bleek tevergeefs.

Van de slachtoffers is aangifte opgenomen. Van de vrouw van de bestuurder van de scootmobiel is een verklaring afgenomen.

Bron: Politie 14 augustus 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *