Paarden op hol

In Winterswijk zijn zondag 8 juni de paarden van een koets op hol geslagen. Een 60-jarige Winterswijker op een scootmobiel raakte hierbij gewond.

Het incident gebeurde op de Steengroeveweg en had een vervolg op de Vosseveldseweg. De 60-jarige Winterswijker reed met een koets, getrokken door twee paarden, op de Kleine Binnenweg. Op de kruising met de Steengroeveweg sloegen de paarden plotseling op hol en kwamen op de Steengroeveweg in de berm terecht. Hierdoor werd de koetsier gelanceerd en kwam in het weiland terecht.
Vervolgens renden de paarden de Vesseveldseweg op. Daar stonden een 77-jarige vrouw uit Winterswijk in een scootmobiel en een 70-jarige Winterswijkse op de fiets langs de kant van de weg. De vrouw werd aangereden waardoor ze viel en in een greppel terecht kwam. Ook de fietsster werd geraakt.
De vrouwen werden onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleken ongedeerd. De koetsier had door de val een hersenschudding opgelopen. Het is niet bekend hoe de paarden uiteindelijk rustig werden.

Bron: Politie 10 juni 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *