Over de Rijswijkse Scootmobielclub

De Haagse regio heeft sinds kort een scootmobielclub. Al 22 Rijswijkers hebben zich aangesloten bij de vereniging die tochten en excursies organiseert.

Foto Over de Rijswijkse Scootmobielclub

“We hebben ontzettend veel plezier met elkaar. Mijn wereld is ineens veel groter geworden”, glundert de 86-jarige ex-kankerpatiënte Riek.
Tussen de leden, die elkaar tot twee maanden geleden niet eens kenden, zijn vriendschappen ontstaan.
Initiatiefnemer Cees Noordermeer, die dertig jaar geleden invalide werd, ziet sinds de oprichting van de club alleen maar stralende gezichten in de scootmobielen.
“We hebben allemaal de pest aan die kar, maar het is tegelijk onze beste vriend. Als invalide moet je er wat van maken en het blijkt hartstikke leuk te zijn om dat samen te doen”, zegt Noordermeer.

“We rijden in een lang lint. Halverwege bezoeken we een bedrijf voor een rondleiding en een kopje koffie”, vertelt Noordermeer. “De reacties van de leden zijn ook hartverwarmend. Een bejaarde dame is zo blij met de aanspraak die ze nu heeft, dat ze vorige week voor iedereen spontaan een warme sjaal heeft gebreid.” Binnenkort worden de leden van S.cAr.go wat klinkt als escargot, Frans voor slak, maar tegelijk verwijst naar hun karretjes en S.cAr.go voor de Gehandicapten Organisatie ook nog uitgerust met lichtgevende hesjes door de regio. Een ondernemer bood dit aan.

Bron: Telegraaf 27 september 2007 (auteur: Marieke Ekhart; fotograaf: Wim Hofland)

2 thoughts on “Over de Rijswijkse Scootmobielclub”

  1. Brechtje de Man

    Wat is dit leuk om te zien hoe klein jullie gestart zijn en ook wat er voor gezorgd eeft dat we nu zo’n mooie grote groep bij elkaar gekomen is en wat voor een uitbreiding jullie gezorgd hebben zowel met de scootmobiel rijden en nu zingen we er ook nog bij echt leuk hoor.
    Mijn petje af voor de starters van de scootclub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *