Man in scootmobiel vernielt folderrek en toegangsdeur te Breda

De meldkamer kreeg melding vanuit het gemeentehuis. Hier zou een boze man met zijn scootmobiel tegen de pui van het gebouw aan zijn gereden.

Bij aankomst verklaarde een medewerker van de gemeente dat hij een harde klap hoorde en ontdekte dat iemand en rek met folders om had gegooid. Getuigen wezen een man in een scootmobiel aan als degene die het rek zou hebben omgegooid. De medewerkers konden de bestuurder van de scootmobiel niet meer inhalen.

Korte tijd later stond de man weer binnen in het gemeentehuis. Hij werd aangesproken en de man gaf toe het rek te hebben omgegooid, waardoor het beschadigde. Hij zou dit hebben gedaan omdat hij boos was om zijn uitkering. Tijdens het gesprek met de gemeentemedewerker werd de man steeds bozer en ging hij er uiteindelijk vandoor. In de sluis bij de ingang van het gemeentehuis, waar men na het passeren van de eerste deur moet wachten tot deze gesloten is voordat de tweede deur open gaat, reed de man meerdere keren tegen de toegangsdeur aan. Hierdoor vernielde hij een ruit van de deur.

De politie hield de 53-jarige man uit Breda aan. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij zin verhaal wilde doen bij de gemeente, maar het betreffende loket dicht was. Hierdoor werd hij zo boos dat hij het rek vernielde. De deur zou hij uit paniek en niet met opzet hebben vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de gemeente is aangifte opgenomen. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen.

Bron: Politie 5 maart 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *