Man aangehouden wegens diefstal

Een 42-jarige man uit Almelo werd woensdag 19 maart aangehouden, terwijl hij in beschonken toestand een scootmobiel bestuurde op de Rondweg in Hengelo.

De man wordt er bovendien van verdacht op dinsdag 4 maart een rozenkrans te hebben gestolen uit het klooster aan de Carmelitessenweg in Zenderen.

Rozenkrans ontvreemd
Op donderdag 13 maart deed een 74-jarige bewoonster van het klooster aan de Carmelitessenweg in Zenderen aangifte, omdat zij had ontdekt dat een rozenkrans, die in het klooster aan een wand hing, was weggenomen. De krans was vermoedelijk weggenomen door een bezoeker, die op dinsdag 4 maart bij het klooster was geweest. De bezoeker was per ongeluk binnen gelopen bij het klooster en na een gesprek met enkele bewoonsters met een scootmobiel vertrokken. De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke dader van de diefstal.

Beschonken toestand
Op woensdag 19 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 10:10 uur een bestuurder van een scootmobiel rijden op de Rondweg in Hengelo. De man, die ambtshalve bekend was bij de agenten, werd aan een verkeerscontrole onderworpen en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een ademanalyse blies hij 2,3 promille.

Bij de man werd de rozenkrans, die op 4 maart gestolen was bij het klooster in Zenderen, aangetroffen.
De man werd aangehouden in verband met de diefstal van de rozenkrans en rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Bron: Politie 20 maart 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *