Les in rijden met een scootmobiel

Op donderdag 25 oktober houden Veilig Verkeer Nederland, stichting Het Gilde Leusden en Welzijn Ouderen Leusden een grote dag ‘Rijden met een scootmobiel’.

Senioren met een scootmobiel gebruiken deze vaak te weinig omdat ze bang zijn ermee op straat te gaan. Om senioren een steuntje in de rug te geven, zorgen samenwerkende organisaties in Leusden eind oktober voor een theorie en praktijkdag voor rijders van scootmobielen. Voorwaarde is dat er voldoende belangstelling moet zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat senioren vaak onbekend zijn met de verkeersregels. Ook dat is voor velen een reden om de scootmobiel te laten staan. Andere redenen zijn de angst voor het verkeer, verminderd zelfvertrouwen en onbekend zijn met de technische aspecten van de scootmobiel. Een klein duwtje in de rug is vaak al voldoende om angstige rijders over de drempel te helpen.

Het programma bestaat uit workshops over de verkeersregels en het gemakkelijk omgaan en bewegen met een scootmobiel. In de middag staat een parcours met hindernissen op het programma en aan het eind maken alle deelnemers met hun scootmobiel een rondje door het centrum van Leusden. Deelname aan de dag kost €5,- per persoon, opgeven voor 18 oktober. Een inschrijfformulier kan aangevraagd worden bij Welzijn Ouderen Leusden, tel. 033-4952090.

Bron: Leusder Krant 10 oktober 2007

2 thoughts on “Les in rijden met een scootmobiel”

  1. hallo als je geen am heb wat moet je er dan voor doen om deze te krijgen en is dit ingewikkeld ik wil scootmobiel aanvragen ivm gezondheids redenen maar heb geen bromfiets certi of rijbewijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *