Korte update scootmobielnieuws midden september 2010

Zo midden in de maand september 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een onfortuinlijke berijdster van een scootmobiel is dinsdag met haar voertuig muurvast komen te zitten, nadat ze dwars door een deur was gereden.

– Het aantal scootmobielrijders in de gemeente Epe groeit explosief en zal de komende tijd nog doorgroeien. Er zijn op dit moment rond de tweehonderd scootmobielrijders in de gemeente Epe, weet Joop Hagen van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Epe. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland elk jaar een opfriscursus voor bestuurders van scootmobielen.

– Zaterdagmiddag zijn er op de Rijksstraatweg ter hoogte van Jistrum een scootmobiel en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de scootmobiel stak de weg over om vervolgens linksaf de parallelweg op te rijden. Op dat moment reed aldaar een auto en men merkte elkaar niet tijdig op. Een aanrijding was het gevolg.

– Op dinsdag 7 september organiseert de Veilig Verkeer Nederland afdeling Rijssen in het centrum van Rijssen de vervolg opleiding Scootmobiel rijden.

– Mevrouw Luijk-Klippel werd dinsdag zeven september 90 jaar en geniet dagelijks van haar tochtjes met haar scootmobiel. Een vrouw die ondanks vele persoonlijke tegenslagen positief in het leven staat. Ze is een persoon die haar verhaal vertelt en zeker medeouderen een hart onder de riem wil steken en laat blijken dat op hoge leeftijd nog genoeg kansen aanwezig zijn om inhoud aan het leven te geven.

– Zijn er voldoende huisartsen in Noordwijk en kun je met een scootmobiel makkelijk over de wegen? Zomaar enkele vragen uit de enquête voor 55-plussers die afgelopen week bij 1500 inwoners van de badplaats door de brievenbus viel.

– ‘Zo hé, die karretjes gaan nog best hard’, roept een jonge toeschouwer verbaasd uit wanneer hij een scootmobiel voor zich langs ziet ‘racen’. Want dat een scootmobiel best vaart kan maken werd vrijdag 10 september al snel duidelijk tijdens de eerste behendigheidswedstrijd voor scootmobielen op het Henri Dunantplein.

– De Oosterhoutse Riekki Leeggangers zit al vanaf februari aan huis gekluisterd. Prachtig uitzicht heeft ze wel, maar dat weegt niet op tegen haar probleem. “De hele zomer kon ik niet weg.” Ze kon haar scootmobiel namelijk nergens kwijt.

– Zo’n vijftien scootmobielers verzamelden zich gisteren op de Markt in Oosterhout om samen een tocht van 25 kilometer door de regio te rijden. “Allemaal die-hards”, zegt Annelies Vos, een van de initiatiefnemers. De lucht ziet er donker uit en enkele regendruppels waaien met de harde wind mee naar beneden.

– Een eigen scootmobiel of gratis woningaanpassing zijn nu zekerheden voor mensen die in hun bewegingen worden beperkt. In de toekomst niet meer. Wethouder Douwe Prinsse geeft als voorbeeld aan dat mensen van hun dertiende tot hun 88e jaar zelf een fiets kopen, maar daarna zonder kosten overstappen naar een rollator.

– Naar aanleiding van het succes van de Scootmobieldag in Sassenheim bood de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland donderdag 16 september scootmobielbezitters in Warmond de kans om zich verder te bekwamen met hun vervoermiddel. Voor zowel ervaren scootmobielers als beginners een uitgelezen kans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *