Korte update scootmobielnieuws midden september 2009

Zo midden in de maand september 2009 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Voor scootmobielgebruikers houdt Welzijn Ouderen (SWOWF) op dinsdag 15 september een puzzeltocht in Hoorn en omgeving. Inschrijven à 4 euro kan tot 5 september.

– Wie in het bezit is van een scootmobiel kan een workshop scootmobiel een leuke en leerzame workshop. Om de mensen meer zelfvertrouwen te geven in het verkeer hebben de gemeente Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude, Veilig Verkeer Nederland, de Stichting Ouderen Scherpenzeel-Renswoude en de Stichting Welzijn Ouderen Woudenberg, workshops voor scootmobiel vaardigheden georganiseerd.

– De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond een man in een scootmobiel van de Zuthpenseweg gehaald.

– Een uit de hand gelopen wedstrijdje hardrijden tussen een Mercedes en een BMW is mogelijk de oorzaak geweest dat een 75-jarige Osse vrouw op een scootmobiel afgelopen vrijdag op de Raadhuislaan in Oss is aangereden door een 25-jarige automobilist uit Oss.

Foto Scootmobielen racen op circuit– Maandag vond de tweede mobiliteitsdag plaats en ook de gemeente Zandvoort deed hier aan mee. Met diverse partners werd een heuse scootmobielrace georganiseerd op het Circuit Park Zandvoort.

– Afgelopen zaterdag werd op de Markt in Coevorden een geslaagde Wmo-markt gehouden. Ruim dertig instellingen -van maatschappelijk werk tot thuiszorgorganisaties- waren aanwezig en konden rekenen op veel belangstelling van het publiek. De afdeling Coevorden van Veilig Verkeer Nederland gaf informatie over Ouderen en Mobiliteit.

Foto Lang lint van scootmobielen– Vorige week werd er een ‘scootmobieldag’ gehouden. Er was een parcours aangelegd rondom dienstencentrum Jacobus. Er was voorlichting en informatie en ‘s middags een tocht door Roelofarendsveen. De dag was door de gemeente en Stichting Platform Gehandicapten Kaag en Braassem georganiseerd.

– Een 76-jarige vrouw uit Alkmaar is maandagmiddag met haar scootmobiel klem komen te zitten tussen een vrachtauto en een bestelwagen.

Foto Op de scootmobiel van Enkhuizen naar Venhuizen– Accu’s opgeladen, kleine hondjes in het mandje en GO!! Het Ouderenwerk van Welzijnswerk Enkhuizen houdt op vrijdag 18 september een scootmobielrit richting Venhuizen.

– Kersten Revalidatietechniek organiseert op 29 september, 6 en 13 oktober technische keuringen van scootmobiels. Scootmobielgebruikers in de gemeente Roermond kunnen op deze dagen hun scootmobiel geheel gratis laten nakijken.

– Een twaalfjarige jongen is door twee getuigen aangehouden nadat zij hem een tas zagen stelen van een bejaarde vrouw. Het slachtoffer reed in haar scootmobiel op het Christoffel Plantijnpad in Slotervaart. Haar tas lag in een mandje dat aan het voertuig hing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *