Korte update scootmobielnieuws midden september 2008

Zo midden in de maand september 2008 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Fred Wendriks uit Roosendaal is op een eigen website een handtekeningenactie gestart tegen het beleid rond de scootmobiel.

– Sinds kort kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, scootmobiel of rollator ook genieten van de prachtige natuur op landgoed De Haere bij ‘t Harde. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen heeft voor deze mensen een speciaal rolstoelpad aangelegd. Het pad wordt op 26 augustus officieel geopend.

Foto Op de scootmobiel langs de mooiste plekjes– Door het slechte weer moest de vorige scootmobieltocht afgeblazen worden en ook al blijft de zomer kwakkelen, Stichting Ouderenwerk heeft een nieuwe datum geprikt voor voor een derde tocht. Scootmobielers kunnen op donderdag 18 september verzamelen bij de Reling om vervolgens te ervaren dat een scootmobiel verder kan dan de bebouwde kom alleen.

– Inwoners van Oosterhout die een rolstoel of scootmobiel aanvragen bij de gemeente, worden onderworpen aan een strengere inkomenstoets dan mensen in andere gemeenten.

– Leden van de Haagse gemeenteraad gaan woensdag met een scootmobiel rijden om te zien hoe scootmobielvriendelijk de binnenstad is.

– Zeker vijftig Roosendalers hebben hun scootmobiel bij de gemeente Roosendaal ingeleverd omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen. Dat zei wethouder Kees Jongmans (sociale zaken) gisteren tijdens een vergadering van de gemeenteraadscommissie samenleving.

– “Vijf meter afstand houden dames, zeg maar drie koeien”, grapte George van Hoogeveen van Veilig Verkeer Nederland (afdeling Epe) tijdens de scootmobiel testdag, gisterochtend in Vaassen. Op de parkeerplaats aan de Margrietweg reden de deelnemers een circuit, waar met hindernissen een aantal vaardigheden op de proef werden gesteld, zoals het achteruit rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *