Korte update scootmobielnieuws midden november 2010

Zo midden in de maand november 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Helmonders die hun scootmobiel in de schuur hebben laten verstoffen, leveren deze en masse in. Reden: er moet voortaan betaald worden voor het gebruik van een scootmobiel.

– Wie in Overbetuwe hulp in de huishouding nodig heeft, een scootmobiel of rollator, moet rekening houden met prijsstijgingen.
Nu is het volgens de gemeente zo dat wanneer iemand recht heeft op bepaalde voorzieningen, deze ook worden verstrekt.

– De gemeente houdt op maandag 22 en dinsdag 23 november samen met de afdeling Coevorden van Veilig Verkeer Nederland een gratis scootmobielcursus.
De cursus vindt op maandag plaats in het Bastion in Coevorden en op dinsdag in zorg- en dienstencentrum Het Ellertsveld in Schoonoord.

– Gebruikers van een scootmobiel moeten hun vervoermiddel voortaan met elkaar gaan delen.
Dat besparingsvoorstel doen de gemeenten Hellevoetsluis en Capelle aan den IJssel.

– Van informatie over hoe een scootmobiel te gebruiken tot uitleg over Alzheimer, het is allemaal te vinden op de SeniorenMarkt die op zaterdag 23 oktober plaatsvindt in cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard.

– De brandweerkorpsen van Groningen en Veendam zijn dinsdagmiddag uitgerukt om een vrouw uit Borgerswold van Veendam te redden.

– De gemeente Boekel wil op het terrein van de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) veel meer maatwerk gaan leveren.
Dat is vastgelegd in de nieuwe visie wmo 2012-2015. Wethouder Henri Willems: “Tot op heden was het vaak zo dat we keken of mensen aan een aantal criteria voldoen, en dan werd een voorziening zoals bijvoorbeeld een scootmobiel gewoon geleverd. Dat was dus vooral het afvinken van een lijstje. Ook al was die scootmobiel misschien niet écht nodig.”

– Zondagochtend werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een drenkeling aan de Haakweg in Hoek van Holland.
In een sloot bij de Nieuwlandsedijk was een scootmobiel te water geraakt.

– In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat een bestuurder van een scootmobiel aan het crossen was door de binnenstad. Politiemensen troffen in de Sofiastraat in Haarlem een 27-jarige Haarlemmer aan op een scootmobiel.

– Stichting Welzijn Ouderen Zwartewaterland (SWOZ) organiseert in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk Therafit, RSR en Van Dijk Scootmobiel, de cursus Valpreventie in sporthal de Prinsenhof te Hasselt. De eerste middag over conditie is inmiddels achter de rug. Er zijn nog twee cursussen te gaan waarvoor u zich nog kunt aanmelden.

– Ouderen in Leeuwarden zullen, net als in Ooststellingwerf, vaker hun scootmobiel moeten delen. Ook een traplift in huis is straks niet meer vanzelfsprekend.

– Puck Gerkema uit Maarssen krijgt een heldenmedaille voor het redden van een vrouw uit de Vecht, april dit jaar.
De 16-jarige scholier zag hoe een 85-jarige vrouw met haar scootmobiel bij Breukelen in het water reed. Ze bedacht zich geen moment en sprong de vrouw achterna om haar te redden.

– Ora et labora – bid en werk – prijkt op de plaquette die hoort bij de vleugelnootboom die H.J. Ringelberg van de gemeente Schouwen-Duiveland kreeg ter ere van zijn 103e verjaardag. En hij is er trots op.

– De Scootmobielclub Veenendaal houdt donderdag 11 november een extra toertocht. Deze kortere toertocht dan gewoonlijk wordt gehouden in het kader van de Week van de Chronisch Zieken, in samenwerking met Boogh. Iedereen in een scootmobiel of elektrische rolstoel kan hieraan deelnemen. Deelname is gratis en ook deze keer zullen verkeersregelaars voor de veiligheid zorgen.

– Scootmobiels en elektrische rolstoelen moeten per 2012 beschikken over een achteruitkijkspiegel. Daardoor kunnen deze vervoermiddelen veiliger deelnemen aan het verkeer, schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

– Het bovenregionale taxivervoer voor gehandicapten, Valys, weigert mensen te vervoeren die in een scootmobiel zitten of bedlegerig zijn. Dat laat het VARA-programma ‘De Ombudsman’ vanavond zien. Volgens vervoersmaatschappij Connexxion, die dit vervoer uitvoert in opdracht van de overheid, belemmeren veiligheidsregels het vervoer van deze gehandicapten. PVV, GroenLinks en VVD vinden dit absurd. Zij gaan de minister vragen ervoor te zorgen dat het Valys-vervoer toegankelijk is voor alle gehandicapten.

– Het vernieuwde Mercatorplein werd een paar weken geleden geopend en nu ligt het plein alweer open. “Bij het ontwerp is niet nagedacht over invaliden met rollators en rolstoelen en ouders met kinderwagens” legt Ferry uit. Hij is een schuine helling aan het maken zodat ook die mensen het verhoogde plein op en af kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *