Korte update scootmobielnieuws midden mei 2010

Zo midden in de maand mei 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een 53-jarige man uit Assen heeft maandagmiddag heel wat opschudding veroorzaakt in Diever. De politie kreeg melding dat hij dronken op zijn scootmobiel rondreed en mensen uitschold en bedreigde.

– Klaas Potgieter uit Hardenberg heeft het wereldrecord scootmobielrijden woensdagochtend verbroken. Hij heeft dat gedaan in Heerenveen.Het wereldrecord stond op naam van een Engelsman, die iets meer dan 2.662 kilometer reed binnen 37 dagen. Potgieter is sinds 21 maart onderweg en heeft al meer dan 2.700 kilometer gereden.

– De ANBO en VCP en Platform Gehandicapten Hardenberg houden op maandag 19 april in gebouw ‘t Centrum een bijeenkomst voor gebruikers van gehandicaptenvoertuigen. Iedereen met een scootmobiel, elektrische rolstoel of Canta is welkom.

– Het Rode Kruis afdeling Rijnwaarden heeft een duo-sootmobiel geschonken aan de cliënten van Diafaan. Vanmorgen werd de duo-scootmobiel officieel overhandigd aan een cliëntenraadslid en een bewoner van de Pannerd.

– Roelof Bos vertrekt vandaag met zijn scootmobiel uit Veghel, richting Den Haag om handtekeningen te verzamelen voor de kinderen in Marokko. Met zijn scootmobiel en een kleine aanhangwagen maakt hij een tocht naar Den Haag en Brussel. Waar hij slaapt en eet is voor de 50-jarige Veghelaar bijzaak.

– Speciaal voor mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel, komt deze week een boekje met toertochten op de markt. Het eerste exemplaar wordt woensdag aangeboden aan wethouder Willem Bouman van Doesburg.

– Het Gehandicapten Platform Heusden houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland twee cursussen voor de scootmobiel in de gemeente Heusden.

– Vijftig mensen met een beperking kregen begeleiding van een coach bij hun eerste ritten met RandstadRail. De reacties zijn zo enthousiast dat organisator Voorall het project herhaalt. De inschrijving is weer open. Bertus Groot is blind en blij met het initiatief.

– Een 85-jarige vrouw uit Loenen reed met haar scootmobiel aan de Vecht. Toen zij een scherpe bocht maakte, viel zij uit haar scootmobiel en belandde in de Vecht. Haar scootmobiel bleef op het droge staan. Een 16-jarig meisje sprong vanaf de overkant te water en kwam de Loenense te hulp. Zij geleidde haar naar de kant, waarna de vrouw met de hulp van omstanders op het droge kon worden geholpen.

– Opnieuw organiseerde de SWOM een training voor mensen met een scootmobiel. Naast een theorieles waarin alle nieuwe regels uitgebreid aan de orde kwamen gingen de mensen ook op pad.

– Een 83-jarige inwoner van Heesch is maandag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Graafsebaan bij Heesch. De man reed volgens de politie plotseling met zijn scootmobiel de rijbaan op en werd aangereden door een 43-jarige automobilist.

– Een aantal enthousiaste instructeurs van de Werkgroep Scootmobielers Mobiel reed gisteren met vijf ‘beginnende ‘scootmobielers’ een stadsrit.

– De scootmobiel ligt de gebruiker in Lingewaard na aan het hart. Maar liefst 1.221 van de 1.289 aangeschrevenen reageerden op een onderzoek van de gemeente. Dat is een respons van 94,7 procent.

– Op zondagmiddag raakte een persoon te water aan de Melkwegse Tiendweg in Wijk bij Duurstede. Getuigen hadden 112 gebeld omdat zij een oudere man in een scootmobiel het water in hadden zien rijden. De man werd door de omstanders uit het water gehaald.

– Het achteruit rijden met een scootmobiel valt nog niet mee. Dat merkt ook Riek Priester-Ten Have op de rijvaardigheidstest voor scootmobielers in Lochem. Op de Kleine Markt is een klein parcours gemaakt met pionnen. Maar haar voertuig raakt nogal eens de afzetting.

– De officiële opening van het verkoop- en servicepunt van Belscooters aan de Nieuwe Steenweg in Elversele ging niet onopgemerkt voorbij. De Temsese schepen van Seniorenbeleid Hugo Maes (CD&V) reed er immers op een scootmobiel door het groene lint om de zaak Mobility Scooter Center van de familie Clarysse te openen.

– Een persoon is zaterdagmiddag te Heemstede met zijn scootmobiel in het water beland nadat hij of zij onwel raakte. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, zijn ter plaatse gekomen voor het ongeval. Het slachtoffer is mogelijk gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd.

– De binnenstad van Middelburg is donderdag en vrijdag, op Koninginnedag, lastig bereikbaar voor mensen in een rolstoel, in een scootmobiel of mensen die een kinderwagen bij zich hebben.

– Klaas Potgieter is zaterdagmiddag na een tocht van ruim 3.000 kilometer op zijn scootmobiel weer aangekomen in zijn woonplaats Hardenberg. Op het Marktplein werd hij door een paar honderd mensen gehuldigd.

– De Goorse senioren stappen vanaf vandaag weer op de fiets. De Stichting Welzijn Ouderen organiseert tochten voor mensen met een scootmobiel. Deze tochten zijn tussen de 10 en 20 kilometer en deelname kost één euro.

– Op de ijsbaan in Haarlem werden donderdag behendigheidstrainingen en theorie-instructies gegeven over het gebruik van de scootmobiel. Veel bestuurders van deze karretjes weten niet exact welke regels er nou precies gelden en daarom waren deze instructies nodig.

– Natuurmonumenten en Nuon hebben in Zeeland 3 nieuwe oplaadpunten voor elektrische fietsen geïnstalleerd. Ook mensen met een scootmobiel kunnen bij de oplaadpunten terecht.

– Zo’n 2.700 scootmobielrijders in Enschede krijgen een gratis (opfris)rijtraining en onderhoud van hun voertuig aangeboden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente, welzijnsorganisatie Alifa Welzijn Ouderen, Veilig Verkeer Nederland en Meyra en Welzorg, leveranciers van scootmobiels.

– De tweede ‘Blijf Mobiel Beurs’ voor 55-plussers in Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland wordt donderdag 3 juni gehouden in De Streukeler Veste in Hasselt.

– Zondag 18 april reed een 89-jarige man met zijn scootmobiel het water van de Kromme Rijn in. Een meisje uit Cothen en een meisje uit Doorn zagen het ongeval gebeuren en hebben het slachtoffer samen met omstanders uit het water gehaald.

– De gemeente Gemert-Bakel gaat het verstrekken van scootmobielen kritisch tegen het licht houden. Nu staan er ongeveer 300 van deze vervoersmiddelen gestald bij gehandicapten en ouderen thuis. Een flink aantal gebruikt het ding amper of nooit, maar durft het karretje niet in te leveren.

– Rijden met een scootmobiel lijkt makkelijker dan het is. Veel gebruikers van het elektrische vervoermiddel hebben moeite om door het verkeer te laveren.

– Gehandicaptenplatform Heusden biedt volgende week donderdag in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een basiscursus scootmobiel aan. De cursus wordt gehouden in Partycentrum De Remise in Drunen.

– Camilla Parker-Bowle is niet voor één gat te vangen: op een stylish rode scootmobiel reed de vrouw van prins Charles langs de schare Britse militairen die net terug waren gekeerd uit Afghanistan om ze persoonlijk te bedanken. Camilla brak onlangs haar been tijdens een wandeltocht op een vakantie in Schotland.

– Zo’n 85 tot 90 procent van de Wmo-cliënten in gemeente Montfoort is tevreden over de voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uit het onderzoek blijkt nog wel dat er zorgen bestaan over de kwaliteit van de dienstverlening van de regiotaxi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *