Korte update scootmobielnieuws midden maart 2008

Zo midden in de maand Maart een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Achterhoekse gemeenten gaan, na de slechte ervaringen, samen op zoek naar een opvolger voor Welzorg. De naleving van het contract met de nieuwe aanbieder wordt vanuit een centraal punt voor alle acht gemeenten in de gaten gehouden.

– De gemeente Nederlek doet onderzoek naar de tevredenheid van Wmo-cliënten. De gemeentes Vlist en Edam-Volendam blijven niet achter en gaan ook onderzoek doen.

– Het Wmo-loket gaat dit jaar elfhonderd Dordtenaren met een scootmobiel uitnodigen voor gratis rijles. Ze kunnen daarmee de kennis van de verkeersregels, hun voertuig en het inzicht op de weg vergroten. De cursus is ontwikkeld door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid.

– Stichting Welzijn Ouderen Lelystad (SWOL) heeft nog maar weinig gebruik gemaakt van de scootmobielbaan achter het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De ouderenorganisatie, die de baan beheert, is druk bezig met het opzetten van cursussen, maar heeft moeite vrijwilligers te vinden.

– De invalide Jan Beekers ijvert al meer dan een jaar voor een bredere stoep. Noodgedwongen rijdt hij namelijk deels over het gras achter zijn huis.

Bij zijn simpele verzoek om twee rijtjes extra stoeptegels achter zijn huis, wordt hij echter van het kastje naar de muur gestuurd.

– Vanaf het kerkhof aan de Goirkestraat worden met regelmaat bloemen van graven gestolen. Een circa 45 à 50 jaar oude vrouw die zich verplaatst in een scootmobiel wordt ervan verdacht de bloemen mee te nemen.

– Een 77-jarige Helmondse automobilist hoorde gisteren 200 euro boete tegen zich eisen voor het veroorzaken van een ongeval op de kruising Straakvense Bosdijk en het Sjef de Kimpe-fietspad in Helmond. Bij het ongeluk kwam een vrouw op een scootmobiel om het leven.
– De seniorenraad in de gemeente Hulst zet zich in voor veiliger scootmobielen. De raad overweegt via de politiek aanpassing van het voertuigreglement te bewerkstelligen.

– Zittend op een rollator kijkt Ria ten Barge toe hoe Welzorg Snelservicemonteur Ben Nijman werkt aan haar scootmobiel, waarmee de Groenlose naar verpleeghuis De Molenberg in haar woonplaats is gekomen. Deze nieuwe Snelservicedienst van zorgspecialist Welzorg voert kleine reparaties aan rolstoelen, rollators en scootmobielen op locatie uit.

– Na ruim anderhalf jaar wachten heeft Machteld ter Smitte uit Oostvoorne nog steeds geen Segway: de gemeente Westvoorne laat niets van zich horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *