Korte update scootmobielnieuws midden juni 2011

Zo midden in de maand juni 2011 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Speciaal voor alle (senioren) op een scootmobiel of mensen in een elektrische rolstoel is er maandag een behendigheidsparcours uitgezet door het Simpelveldse Hellingbos en een stuk van de kloostertuin van de zusters van het Arme Kind Jezus.

– “Ik vond het echt leuk en vooral ook leerzaam. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.” Dat zei mevrouw D. Combee-van den Heuvel. Zij was één van de dertien deelnemers aan de scootmobielcursus. Na tweemaal een ochtend theorie brak vrijdag het uur van de waarheid aan: de praktijk en dat betekende een klein uurtje op pad door het centrum en directe omgeving.

– Het mysterie rond de gevonden scootmobiel bij de Verfrollerbrug in het centrum van Haarlem is opgelost. Op aparte wijze is de politie achter de eigenaresse van het karretje gekomen. Donderdagmiddag kreeg de politie een telefoontje van een leverancier van scootmobielen. Een verwarde dame had een nieuwe scootmobiel willen aanvragen nadat ze haar wagentje was ‘kwijt geraakt’.

– Dat de Sliedrechtse scootmobielers zich niet alleen prima vermaken tijdens hun tochten per scootmobiel in de omgeving van hun dorp mocht op 19 mei blijken tijdens een boottocht naar het Rotterdamse havengebied. De deelnemers genoten zichtbaar tijdens deze boottocht met de Smaragd 2, georganiseerd door initiatiefnemer Jannes Schreuder samen met een groot aantal vrijwilligers. Zo’n zeventig mensen namen deel aan de tocht, die door de steun van diverse sponsoren mogelijk werd.

– Elian van Buël uit Uden is dit weekend zwaar gedupeerd geraakt toen haar scootmobiel zaterdagavond gestolen bleek bij haar woning aan de Sint Annastraat. Het voertuig werd de volgende dag compleet vernield teruggevonden op de hoek van de Groeneweg en de Lambertusstraat.

– In mei organiseert de gemeente Gorinchem een training voor gebruikers van scootmobielen en elektrische rolstoelen. Scootmobielgebruikers krijgen theorie- en praktijklessen. Hiermee wil de gemeente de rijvaardigheid en het verkeersinzicht van gebruikers vergroten, zodat zij met een veilig gevoel de weg op kunnen gaan.

– Een 91-jarige vrouw uit Rheden is maandagmiddag rond één uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoofdstraat in Velp. Ze reed met haar scootmobiel op het fietspad. Bij de apotheek wilde ze linksaf slaan en kwam op de rijbaan terecht.

– Ook inwoners met een laag inkomen moeten in Bergen op Zoom een eigen bijdrage gaan betalen voor een scootmobiel of woningaanpassing bij een handicap.

– Bij de ingang van seniorencomplex Geertenhof, aan de achterkant van de flat bij de parkeerplaats, wordt een stalling voor scootmobielen gemaakt. Hiermee is de Geertenhof het eerste complex dat zo’n stalling krijgt. Uiteindelijk wil verhuurder Wonen Weert alle oudere seniorencomplexen in Weert van een dergelijke stallingruimte voorzien.

– Maandagmiddag even na 16:00 uur is een nog onbekende man op een scootmobiel het water in gereden bij Siddeburen. De man reed op het fietspad de Stolderijweg. Dat is de weg die gaat van Siddeburen (N987) naar Wagenborgen.
De man kwam door onbekende oorzaak in de berm waarna hij naar beneden tuimelde. Hij kon door de hulpdiensten snel uit het water worden gehaald waarna hij werd onderzocht in een gereedstaande ambulance. Zijn toestand is niet bekend. De scootmobiel is eveneens uit het water gehaald en bij de brandweerkazerne gestald. Overigens hoefde de brandweer van Delfzijl niet ter plaatse te komen.

– Zaterdagmiddag is een persoon tijdens een tochtje met zijn scootmobiel in een sloot langs de Krewerderweg bij Holwierde belandt.
Ambulancemedewerkers en agenten schoten de man te hulp en hebben hem uit het water gehaald, onderzocht en meegenomen naar het ziekenhuis. Een berger heeft de scootmobiel uit het water gevist en afgesleept. Waardoor de scootmobiel te water raakte is niet bekend. Het gebeurt de laatste tijd erg vaak dat mensen te water raken. Vrijdag nog in Friesland verdronk een persoon in een kanaal.

– De rolstoelcentrale Roosendaal, gevestigd in het voormalige ING-pand aan de Markt, vierde zondag het 30-jarig bestaan met een Happy Hour. Er was een mobiele scootmobielbaan gebouwd, waarop heel wat gebruikers met hun voertuig een of meer proefrondjes reden. Ook wethouder Cees Jongmans reed een rondje en hij gaf na afloop aan dat een opleiding noodzakelijk is om veilig te rijden.
Leo van der Zon is vanaf het begin bij de Rolstoelcentrale betrokken. “Ik ben in 1979 als chauffeur begonnen en ben sinds 2008 voorzitter. Na veel omzwervingen kwam de rolstoelcentrale in het pand op de Markt. Hoelang we hier nog kunnen zitten weet ik niet, maar wellicht biedt het RBC-stadion mogelijkheden als RBC failliet gaat”, aldus Van der Zon.

– Kladblok en pen verdwijnen in de boodschappenmand als de tocht van start gaat. Rijden op een scootmobiel, eerst maar eens aan den lijve ondervinden. De contactsleutel gaat naar rechts, de gashendel wordt ingeknepen en de scootmobiel schiet vooruit. Het gemeentehuis van Dalfsen dient als opslagplaats voor het voertuig, dat speciaal voor de krant vanuit Nieuwleusen is ‘overgevlogen’. Want, de eerste scootmobieltocht vanuit het dorp Dalfsen, daar moet het regionale dagblad bij zijn.

– Trappen, een hoge drempel, obstakels in de gangpaden. Voor de meeste mensen geen belemmering om te winkelen, maar voor iemand in een rolstoel of scootmobiel zijn het vaak onoverkomelijke obstakels.
Daarom werd gistermiddag op het stadhuis ‘City Unlimited’ gelanceerd, een initiatief van de Zwolse Gehandicaptenraad, de gemeente Zwolle, MEE IJsseloevers en Mediac Reclame .
Het doel is om winkeliers bewust te maken van obstakels en hen aan te zetten om de toegankelijkheid van hun winkel of horecazaak te vergroten.

– Scootmobielclub Veenendaal houdt donderdag 16 juni ‘Willemsen & Wij – Toertocht’. De leden van de club verzamelen zich hiervoor om 13:30 uur bij het clubgebouw Scootie’s Home aan de Vijftien Morgen 4 in Veenendaal. Deelname voor leden is gratis, niet-leden betalen vijf euro per rit.

– Sneltramlijn 51 is vanmiddag stilgelegd nadat een persoon op een scootmobiel van het perron af viel en op het spoor belandde. Het ongeval gebeurde bij de metrohalte Meent in Amstelveen.

– Op de Elingsloane in Burgum is dinsdag rond 15:00 uur de bestuurder van een scootmobiel tegen een paaltje gereden. De man raakte bij het ongeval gewond en een ambulance is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer.

– Een op hol geslagen scootmobiel heeft een ravage aangericht in een Amersfoortse supermarkt. Een 70-jarige vrouw werd daar geholpen bij het inpakken, toen een tas aan het gaspedaal van haar scootmobiel haakte.
De vrouw schoot daarop met hoge snelheid vooruit en ramde vervolgens de bloemenkiosk van de supermarkt. De vrouw bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij, maar het resultaat was een waterballet en een kapotte scooter.

– Op donderdag 16 juni werd de Allemans oefenbaan, een oefenbaan voor scootermobielers, in het Slievenpark in Someren officieel geopend door Tiny Boots, Jan Jacobs en wethouder Willy Hanssen.

3 thoughts on “Korte update scootmobielnieuws midden juni 2011”

 1. Ik kreeg deze “midden-juni” update binnen in mijn email-inbox.
  Het moet mij even van het hart dat ik nogal geschokt ben door het grote aantal berichten over ongelukken met scootmobielen!! Een veeg teken vind ik dat.
  Nou ben ik zelf gewend om aan het verkeer deel te nemen, rijd ook nog auto, maar als ik op de scoot rijd merk ik wel dat ik zelf verdomde goed moet uitkijken, heel alert zijn, niet alleen op het overige verkeer (want geen kip gaat voor je opzij of geeft je je welverdiende voorrang) maar ook op de bediening van de scootmobiel zelf… dat ENE wieltje aan de voorkant is volgens mij een lelijke boosdoener voor dit soort ongelukken. En alleen maar een gashendel maar geen rem hebben, vind ik ook niet echt bevorderlijk voor de veiligheid.

 2. Ik kom voor het eerst op deze site nadat ik al 11 jaar op een scootmobiel rij. Ik ben blij dat ik hem gevonden heb. Ik wil even reageren op het ongeluk met de tas die aan de gashendel is blijven haken. Ook mij is dit een paar keer gebeurd maar gelukkig had ik de tegenwoordigheid van geest om mijn scootmobiel meteen uit te zetten. Ik heb mij na een paar keer aangewend om hem uit te zetten als ik iets pak in de supermarkt of ergens anders en ook bij het inpakken. Zo een ongeluk kan iedereen overkomen, ook mannen die bijvoorbeeld te ver over de bedieninig heen buigen. Ik hoop dat dit meteen aangeleerd wordt bij de cursussen die aangeboden worden.

 3. Gisteren in Gouda bij een supermarkt een hele rij mensen voor de kassa staat ook een scootmobiel tussen.
  Bij het opschuiven van de rij klanten komt ook de scootmobiel in bewegen maar deze had hem niet onder controle.
  De kuitblessures en de paniek die dan onstaat niet te geloven.
  Om dit te voorkomen kunnen de fabrikanten toch een sensor voor en achter inbouwen zodat hij stopt zodra er een stilstaand object in de buurt is(bij sommige autofabrikanten en trapliften zit dat al ingebouwd niet dat zoemertje daar schrikken ze van en geven ze misschien juist gas)
  Veilig voor de bestuurder voor dat paaltje in de weg en voor de rest van de mensen in een winkelcentrum of voetgangersgebieden.
  Misschien al bekend bij de fabrikanten maar toch even aandacht aan geschonken.

  Vr. gr. Herrieman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *