Korte update scootmobielnieuws midden juni 2008

Zo midden in de maand Juni een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– De CDA-fractie in Deventer gaat zich inzetten voor de komst van een oefentuin voor mensen met een scootmobiel of een rolstoel.

– Zelfs de vertegenwoordiger in scootmobielen is vol lof over de oefenbaan bij verpleeg- en verzorgingstehuis Averbergen in Olst. “Een prima en realistische manier om te oefenen alvorens je de weg opgaat”, zegt Steven van der Heide, deze dinsdag op bezoek in Olst. “Zoiets zou eigenlijk in elke gemeente moeten zijn.”

– Na het grote succes van de dag van de rollator verzorgt Doove Healthy Living (Kouwe Hoek 4 in Waddinxveen) op maandag 23 juni de dag van de scootmobiel.

– Wie is aangewezen op een scootmobiel of een elektrische fiets, moet altijd rekening houden met de capaciteit van de accu. Bij de Lebbenbrugge staat een bordje dat voorbijgangers wijst op de aanwezigheid van de stroomtap. En verder zegt het bordje: I O Hotspots. Een bedrijfje uit Doetinchem dat oplaadpunten ofwel ‘hotspots’ verzamelt op een website en er allerlei routes en andere aardigheidjes aan vastknoopt.

– Cliënten van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) in Noordoostpolder zijn tevreden over de wijze waarop de gemeente de wet in praktijk brengt.

– Hoe soepel (en snel) hij zijn scootmobiel ook door de drukke Diezerstraat manoeuvreert, er zijn toch nog genoeg plekken waar Pieter-Jan de Wit niet uit de voeten kan. “In onze binnenstad zijn er nogal wat zaken met hoge drempels.

– De eerste scootmobielclub in Gelderland en de twintigste in Nederland. Gistermiddag was de openingsrit van de Duivoortse Scootmobielclub.

– Op de Markt in Oosterhout is gisteren een veiligheidssticker voor rolstoelen gepresenteerd. Na de landelijke introductie van een reflecterende sticker voor scootmobiels is nu ook een exemplaar voor rolstoelen te koop.

– De gemeente Hof van Twente mag van mensen die een scootmobiel aanvragen geen besparingsbijdrage eisen.

– Door een misverstand met de busvervoerder hebben dertig deelnemers aan de Nationale Scootmobiel Dag vanmorgen uren moeten wachten om vanuit Veenendaal naar Deventer te worden gebracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *