Korte update scootmobielnieuws midden juli 2010

Zo midden in de maand juli 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Het Rode Kruis, afdeling Zoeterwoude, organiseert donderdag 24 juni een rondrit met de scootmobiel. De bijeenkomst start om 10:00 uur met een kopje koffie in Huize Emmaus.

– Vannacht rond 03:20 uur ontstond er een brandje in een booster die stond geparkeerd op de vierde verdieping van een flat aan de Astronautenweg. Omdat er veel rook vrij kwam heeft de politie enkele bewoners van naastgelegen appartementen korte tijd geëvacueerd. Eén baby had last van de rook en is even onderzocht in de ambulance.

– Inwoners die vanaf 1 juli een traplift aanvragen of een scootmobiel, of bij de gemeente aankloppen voor een woningaanpassing gaan een eigen bijdrage betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het inkomen. Dat kan variëren van zo’n 150 euro (minimuminkomen) tot zo’n 3000 euro per jaar bij een inkomen van 45.000 euro.

– De aanmeldingen voor de tweede aflevering van de scootmobieldriedaagse Bergen op Zoom stromen binnen. “Na ruim een week zaten we al op vijftig”, meldt organisator Adrie Stander. Hij bedacht de driedaagse vorig jaar om mensen die gebruikmaken van een scootmobiel uit hun isolement te halen.

– De rechtbank in Breda veroordeelt de 37-jarige H.M. uit Roosendaal tot een boete van tweehonderd euro voor de beschadiging van een op de stoep geparkeerde auto in de dijkenbuurt.

– De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in een Enschedese moordzaak, waarbij op 4 juni de 61-jarige Henk Hofte om het leven kwam. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Zutphen, zo maakte de politie maandag bekend. Op 6 juni werd al een 30-jarige man uit Zutphen aangehouden.

– Een 78-jarige man uit Kampen is dinsdagmiddag op de Flevoweg lichtgewond geraakt toen hij op zijn scootmobiel werd aangereden door een 58-jarige automobilist uit dezelfde plaats.

– Het valt niet mee, die steile helling. Maar eraf rijden is ook geen gemakkelijke klus: remmen en sturen tegelijk. Twintig ouderen kregen gisteren een test scootmobielrijden bij de Koloszaal in Raamsdonksveer, georganiseerd door onder meer het Gehandicaptenplatform, SWOG, Stichting kruiswerk in Geertruidenberg en Veilig Verkeer Nederland.

– Woensdagavond wordt om 19:00 uur de tiende editie gehouden van de Rolstoelboulevardloop in Vlissingen.

– Mevrouw Colpaert, dik in de tachtig, soleerde zaterdag als een volleerd coureur over het behendigheidsparkoers voor scootmobiels.
Het openen van een deur tijdens de rit, slalom rijden tussen stoelen door of over een wipplank sturen: het kostte haar weinig of geen moeite. Na het afleggen van het parkoers kreeg Colpaert net als ruim twintig andere deelnemende ouderen een certificaat.

– De zorg wordt in 2011 een stuk duurder. Het demissionaire kabinet heeft gisteren een reeks maatregelen aangekondigd om greep te houden op de stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Hulpmiddelen als rollators en krukken verdwijnen uit het basispakket.

– Scootmobielrijders in Simpelveld kunnen op 5 en 12 juli onder deskundige begeleiding verkeersles krijgen van Veilig Verkeer Nederland, rijschool Bonten en vrijwilligers van de SWOBS en Ligtvoet.

– Afgelopen dinsdag ging de derde scootmobiel toertocht van dit seizoen weer van start. Na een lekker kopje koffie bij Nieuw Avond licht wordt er vertrokken naar Nieuwveen. De vrijwilligers hadden een leuke route uitgezet en het weer zat natuurlijk ook mee. Bij Ursula werd lekker rondgekeken en ook weer iets gegeten en gedronken. En iedereen keerde weer zeer tevreden naar huis.

– In gevallen waar mensen zeer dringend een scootmobiel of andere voorziening nodig hebben vanwege hun gezondheid, wordt altijd zeer snel, soms zelfs binnen enkele uren, een regeling getroffen. Dat zegt wethouder Margriet de Jager naar aanleiding van het relaas over de ernstig zieke Deventenaar Endre Kovacs, gisteren in deze krant.

– Vrijdag 9 en zaterdag 10 juli is er in Winkelcentrum De Broekerveiling een scootmobielen demonstratie. Je kunt diverse soorten elektrische scootmobielen zien en uitproberen, zodat je eens van dichtbij kennis kunt maken met dit steeds populairder wordende vervoersmiddel.

– Rijden op een scootmobiel is niet zo makkelijk als het lijkt. Daar weet meneer Van Praat alles van: “Ik maakte tijdens een van mijn ritjes een te scherpe bocht, waardoor ik in de plomp belandde.” Om dat soort ongelukken te voorkomen, houdt Veilig Verkeer Nederland een scootmobieltraining.

– Scootmobielclub Eindhoven is donderdag met zo’n 45 scootmobielen de Neterselse hei opgegaan. Dit ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de vereniging.

– Circa 12.000 mensen gaan van 13 tot en met 16 juli op pad tijdens de Drentse Fiets 4Daagse. Met de fiets, ATB, scootmobiel, rolstoel of driewieler, met afstanden van 25 tot 100 kilometer per dag, door de afwisselende Drentse natuur. Het Reumafonds is al jaren partner van het sportieve en gezellige evenement.

– Woensdag 14 juli volgden scootmobielgebruikers van de gemeente Voerendaal de cursus scootmobielgebruik. Het thema van de cursus luidde: “Veilig op de scootmobiel”. Deze cursus werd verzorgd door Veilig Verkeer Nederland in het gemeentehuis van Voerendaal.

– De scootmobielgebruiker heeft recht op een veilige plek in het verkeer. Daarom hebben de Gemeente Breda, Veilig Verkeer Nederland en scootmobielleveranciers Meyra, Mediplus en Welzorg de handen ineen geslagen. Met scootmobieltrainingen hopen de partners het aantal ongevallen met scootmobielen te verkleinen en problemen die gebruikers ervaren op te lossen. De eerste training vindt vandaag plaats, de tweede op 16 september.

– Er zijn wandelingen en er zijn wandelingen die direct een schot in de roos zijn. Tot die laatste categorie behoorde de speurtocht voor gebruikers van scootmobiel, rollator of rolstoel die afgelopen dinsdag voor de eerste keer in Floriande werd gehouden en waarvoor een overweldigende belangstelling bestond. Maar wat wil je ook als een activiteit ook nog eens wordt afgesloten met een high tea.

– Sinds enige tijd biedt een bedrijf onder de naam Quingo in Borne een proefrit en offerte aan voor een nieuwe scootmobiel. De leverancier doet zich voor als WMO-vertegenwoordiger. De gemeente Borne waarschuwt omdat het geen enkele band heeft met dit bedrijf.

– De Kamper leden van de algemene ouderenbond ANBO moeten vanaf volgend voorjaar met hun fiets, scootmobiel of ander vervoersmiddel richting het Ventura-gebouw aan de Noordweg koersen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *