Korte update scootmobielnieuws midden januari 2011

Zo midden in de maand januari 2011 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een uitleenservice van hulpmiddelen als rollators, verhoogde toiletten en wandbeugels en eentje voor scootmobielen. Dat overweegt gemeente Overbetuwe.

– Met de nieuwe aanpak voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Drimmelen zorgvragen beter in kaart brengen. Door meer gericht te zoeken naar het probleem bij mensen, kan ook beter naar een oplossing worden gezocht.
Eerder deze maand stemde de Drimmelense gemeenteraad in met de zogenoemde kanteling van de Wmo. De kanteling van de Wmo houdt in dat de gemeente een zorgvraag anders benadert. Voorheen toetste de gemeente bij een aanvraag enkel of de aanvrager recht had op een bepaalde voorziening. Vanaf 2011 wordt bij een aanvraag gekeken naar drie facetten: – Wat is het probleem? – Wat kan de aanvrager of diens omgeving daar zelf aan doen? – Wat kan de gemeente daar nog aan toevoegen?

– Vrijdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Johanna Naberstraat. Toen zij daar aankwamen, bleek de opbergruimte van de flats in brand te staan. Waarschijnlijk had de oplader van een scootmobiel kortsluiting gemaakt.

– De politie Rotterdam-Rijnmond is nog steeds op zoek naar een vermiste bejaarde man uit Rotterdam. Een binnenschipper zag woensdag aan de Ringdijk een scootmobiel staan met daarin een oude man. Niet lang daarna was de man ineens verdwenen, terwijl de scootmobiel nog onbeheerd op de dijk stond.

– Het artikel over de goede resultaten waarmee de gemeente de wegen sneeuwvrij heeft kunnen houden, heeft heel wat reacties teweeg gebracht. Zo kwamen veel opmerkingen bij de redactie binnen over de stoepen en kleine weggetjes, waar het ‘een drama’ zou zijn.

– De scootmobiel, de driewielfiets en de handbike moeten per 1 januari zelf betaald worden. Dit maakt de gemeente Purmerend bekend. Tot nu toe betaalde de aanvrager alleen een eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden en voor een woningaanpassing in een koopwoning. Dat is sinds begin dit jaar dus veranderd. De besparingsbijdrage komt hiermee te vervallen.

– Na het grote succes van verleden jaar en de vele enthousiaste reacties die wij hebben mogen ontvangen kon het niet uitblijven; De Stichting Platform gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN) organiseert op dinsdag 19 april a.s. de tweede Scootmobielen Bloementoertocht door onze dan prachtig bloeiende Bollenstreek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *