Korte update scootmobielnieuws midden januari 2008

Zo midden in de maand Januari een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Dinsdagmiddag 8 januari is een bejaarde Dongenaar van snelweg gehaald. Hij was over de rechterrijstrook van rijksweg A27 met zijn brommobiel aan het rijden in de richting van Tilburg.

– De Rotterdamse politie heeft voor het eerst YouTube ingezet om een zaak op te lossen. In december is een videoreconstructie van een beroving in Vlaardingen op de filmpjeswebsite geplaatst, zo meldt Trouw.

– Boosterdieven in Schulpen zijn nog steeds actief. In de nieuwjaarsnacht werd wederom een scootmobiel uit de hal van de Schulpen in Velsen-Noord gestolen. De bejaarde eigenaar, die niet kan lopen, is zwaar benadeeld.

– Een clubgebouw voor aangepast sporten te Zoetermeer is slecht toegankelijk. Zo is de toegangsdeur moeilijk open te krijgen voor iemand in een scootmobiel en is het invalidentoilet niet groot genoeg. De problemen rond de toegankelijkheid zijn voor een deel het gevolg van de opkomst van de forse scootmobielen.

– Lelystad lanceert een digitaal zorgloket om de onoverzichtelijke en ontoegankelijke berg informatie toegankelijk te maken. Zo moet het straks mogelijk zijn achter de computer thuis een scootmobiel aan te vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *