Korte update scootmobielnieuws midden augustus 2010

Zo midden in de maand augustus 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Winkelcentrum Hasseler Es in Hengelo pakt sinds kort een bijzondere groep snelheidsduivels aan: scootmobielrijders mogen er nog maximaal vijf kilometer per uur.

– Het klinkt wat tegenstrijdig: genieten van je scootmobiel. Mensen die zijn veroordeeld tot deze vorm van mobiliteit, zijn over het algemeen niet zo goed af. Toch heeft de Stichting Welzijn Bergen er vrijdagochtend een zeer welkome deugd van gemaakt.

– De gemeente Hengelo heeft andere Twentse gemeenten gewaarschuwd voor de malafide praktijken van leveranciers van scootmobielen.

– Stichting Vrij Toegang organiseert op woensdagmiddag 21 juli 2010 een scootmobieltocht over een mooi stukje Noord-Beveland. De start is vanaf Rijckholt, Provincialeweg, Geersdijk, om 1 uur verzamelen.

– Voor scootmobielgebruikers wordt over het algemeen weinig georganiseerd. Hoog tijd dat daarin verandering komt, meende de Hillegomse Harddraverijvereniging. In samenwerking met de ouderenbonden KBO, ANBO en PCOB en met Welzorg en VVN Hillegom wordt op vrijdag 10 september vanaf 14:00 uur het Scootmobielkampioenschap van de Bollenstreek gehouden.

– De scootmobielers veroveren de straten. Dé plek om een scootmobiel tegen te komen is Enschede. Het is dé scootmobielstad van Nederland: zo’n kleine 3.000 scootmobiels rijden er rond. Er zijn zowel particulieren die (uit eigen zak) een exemplaar kopen, als mensen die er een via een persoonsgebonden budget aanschaffen.

– Gemeente, Seniorenraad en Stichting Welzijn houden dinsdag 24 augustus voor de tweede keer een tocht voor mensen in een scootmobiel.

– Scootmobielen en elektrische rolstoelen zijn een zeer geschikt hulpmiddel voor mensen met een beperking. Het geeft ze de mogelijkheid boodschappen te doen en/of familie en vrienden te bezoeken. Kortom: zelfstandig te kunnen leven.

– De sterke stijging van de uitgaven aan de Algemene wet bijzondere ziektekosten (awbz) laat zien dat het huidige zorgsysteem onbetaalbaar wordt. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat er meer aandacht moet komen voor preventie. Zo zou dure zorg kunnen worden voorkomen of uitgesteld.

– Ondanks de steeds dreigende regen meldden zich afgelopen donderdagmiddag 27 leden op hun scootmobiel bij Scootie’s Home, het nieuwe clubgebouw van de Scootmobielclub Veenendaal om de ‘Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck Toertocht’ te rijden. Bij het vertrek waren drie van de oefentherapeuten aanwezig om de groep voor onderweg op ‘een natje en een droogje’ te trakteren.

– Dinsdag 31 augustus organiseren de gemeente Kaag en Braassem en Stichting Platform Gehandicapten weer een scootmobieldag bij dienstencentrum Jacobus in Oude Wetering. Ook kunt u een ogen- en hoortest laten doen. Deelname is gratis en aanmelden kan tot uiterlijk 24 augustus.

1 thought on “Korte update scootmobielnieuws midden augustus 2010”

 1. Ik woon in centrum Utrecht. Ik zou graag lid willen worden
  van een scootmobiel club,om af en toe een uitstapje
  te maken Wellicht zijn er in de binnenstad scootmobiel
  gebruikers die ook zin hebben om
  samen wat frisse lucht te happen of iets gezelligs te doen.
  Vr gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *