Korte update scootmobielnieuws midden augustus 2007

Sinds begin juli is het rustig geweest op Scootmobielen.nl. Bij deze een selectie van interessante nieuwsberichten en -artikelen.

– 6 juli Voor Beter Wonen zijn geparkeerde scootmobielen in de gangen van flats een doorn in het oog. Vanzelfsprekend leiden maatregelen om dit te bewerkstelligen tot extreem veel verzet. Allemaal slechts een proefballonnetje?

– De werkgroep Bruikbaar, Toegankelijk en Bereikbaarheid heeft in Rucphen praktisch onderzoek gedaan naar obstakels en hindernissen voor de mindervalide inwoners en bezoekers van de gemeente.

– De gemeenten Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude organiseren voor de bewoners een scootmobieltraining. Naast uitleg van verkeersregels wordt er geoefend op een vaardigheidsbaan. Na afloop wordt een certificaat uitgereikt.

– Komende week worden er in de Schouwse polders vier lange routes in gebruik genomen die speciaal geschikt zijn voor scootmobielen.

– De Gemeente Aalten nodigt de bewoners uit voor een scootmobiel behendigheidsproef. Het programma wordt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland georganiseerd.

– Scootmobielclub Samen op Weg organiseert de derde beheersingsdag voor scootmobielen. Op een parcours met bochten en hindernissen moeten de deelnemers vooral op behendigheid trainen.

– Welzorg blijft slachtoffer van klachten en kritiek. Voor Theo Niemeijer uit Enschede was de maat vol. Hij stelt dat er iets structureel mis is met de dienstverlening van Welzorg. Daarom verzamelt hij klachten om deze gebundeld aan Welzorg te kunnen voorleggen.

– Gebruikers van scootmobielen in Hilversum zijn gewaarschuwd. Als het apparaat ongebruikt in de schuur staat, loopt de bezitter het risico dat hij zijn vervoermiddel moet inleveren. De gemeente heeft afgelopen jaar zeven keer een scootmobiel ingenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *