Korte update scootmobielnieuws midden april 2010

Zo midden in de maand april 2010 een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– De Stichting Welzijn Ouderen Montfoort (SWOM) houdt op 16 april een cursus Veilig in het verkeer met de scootmobiel.

– Auto’s toeteren vrolijk en fietsers en voorbijgangers staan even stil op het moment dat zich een lange file van scootmobielen zich over het fietspad langs de Rivierenlandlaan trekt. Donderdagmiddag hebben zij een poging gedaan om de langste file van scootmobielen te maken om zo in het Guiness Book of records te komen.

– Bijna 250 mensen in de gemeente Lochem hebben een scootmobiel. Over die informatie beschikt de Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL). Lang niet iedereen gebruikt volgens haar de scootmobiel.
Om te stimuleren dat ook die groep het voertuig gebruikt, houdt de SOL binnenkort trainingen in Lochem en Eefde.

– Absoluut! Als het aan Klaas Potgieter (44) ligt, wordt hij (waarschijnlijk) de eerste Hardenberger in het Guinnesbook of Records. Zijn te behalen prestatie: een meer dan 3000 kilometer lange trip maken langs alle Nederlandse provincies. En dat op een elektrische scootmobiel.

– De Wmo Advies Raad De Bilt presenteert maandag 29 maart om 15:00 uur het verslag van haar onderzoek onder scootmobielers in de raadszaal van het gemeentehuis.

– Een bestuurster van een scootmobiel uit Odiliapeel is donderdagmiddag door de brandweer uit een sloot gehaald.
De vrouw strandde met haar scootmobiel op de Middenpeelweg met een lege accu.

– De Stichting Ouderenwerk Lochem (SOL) houdt in samenwerking met de gemeente Lochem en de afdeling Lochem van Veilig Verkeer Nederland op de donderdagen 22 april en 20 mei scootmobielmiddagen in respectievelijk Lochem en Eefde. Ook de leverancier van de scootmobielen, Welzorg, is aanwezig.

– Het ging om een pak melk, een pak yoghurt, een bosje radijs en een puddinkje.
De heer Duin (84) zou dit, zittend in zijn scootmobiel, gestolen hebben in de Dekamarkt op het Marloterrein.
Hij ontkent fel een winkeldief te zijn en verwijt de Dekamarkt, en de politie, dat ze zijn goede naam hebben aangetast.

– Sugar Lee Hooper (62) wordt kunstmatig in coma gehouden. Zo meldt haar partner, Andrea, aan Shownieuws.
Marja van der Toorn, zoals ze echt heet, is afgelopen zondag van haar scootmobiel gevallen en heeft toen haar heup gebroken. Tijdens de operatie is het mis gegaan, ze kreeg een hartstilstand en heeft ook nog zuurstofgebrek gehad.
De toestand van Sugar Lee Hooper (62) is ongewijzigd en nog steeds kritiek. De artiest is nog niet ontwaakt uit haar coma.
Sugar Lee Hooper ligt nog altijd in coma. Woensdag werd er langzaam gestopt met het toedienen van slaapmiddel, in de hoop dat de zangeres langzaam zou ontwaken, maar Sugar Lee is nog altijd niet bij bewustzijn.
Sugar Lee Hooper is onderzocht door een neuroloog. De zangeres was gisteravond nog niet ontwaakt uit haar coma. De familie van Sugar Lee hoort vandaag de bevindingen van de arts.
Zangeres Sugar Lee Hooper is zondagochtend in Den Haag op 62-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar manager Leon Lukassen laten weten: “Sugar Lee heeft de hele week in coma gelegen. We hadden zulke goede hoop dat ze eruit zou geraken. Maar vanaf zaterdag ging haar toestand zo achteruit. Vanmorgen heeft haar lichaam het opgegeven.”
De familie van Sugar Lee, echte naam Marja van der Toorn, gaat vandaag met de uitvaartondernemer rond de tafel om de details van het afscheid van hun dierbare te bespreken. Sugar Lee zal gecremeerd worden.

– Veilig Verkeer Nederland, afdeling Rijssen, houdt binnenkort weer een scootmobielcursus voor bezitters van een scootmobiel of elektrische rolstoel.

– Scootmobielclub Veenendaal begint in april weer met de toertochten en daarom zal zoals ook voorgaande jaren weer vooraf een praktijktraining worden gehouden voor alle scootmobielrijders uit Veenendaal en omgeving.
De praktijktraining van Scootmobielclub Veenendaal op 7 april was weer een succes. Ongeveer 25 personen hadden zich verzameld om onder leiding van bestuursleden en vrijwilligers wat ervaring op te doen in de scootmobiel.

– Al zo’n zes jaar lang past Freedom Motors uit Vortum-Mullem voertuigen aan om ze geschikt te maken voor rolstoelvervoer. Duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij de trefwoorden.
Ook speciale aanpassingen voor het vervoer van een scootmobiel of lege rolstoel zoals takel- en kofferbakliften en de volautomatische Lift&Go scootmobiellift en individuele aanpassingen worden toegepast.

– De gemeente Veghel mag geen vaste bijdrage meer eisen van mensen die recht hebben op een scootmobiel of andere voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

– De Scootmobielclub Veenendaal houdt donderdag 15 april de eerste toertocht van dit jaar, de Minicar Centrum Veenendaal – Toertocht.

– Mensen denken te gemakkelijk dat ze wel even in een scootmobiel stappen om een ritje te maken. Maar te vaak gebeuren er ongelukken.
Met de mobiliteit van Roosendaalse rolstoelers en scootmobielers zit het wel snor. Mits ze zich de moeite getroosten een minicursus te volgen, die kan worden afgesloten met een certificaat.

– De brandweer van Nunspeet kreeg woensdagmiddag om omstreeks 14:30 uur melding van een verkeersongeval aan de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk. Bij aankomst bleek een bejaarde man met zijn scootmobiel in de sloot te zijn gereden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *