Korte update scootmobielnieuws eind oktober 2008

Zo met het einde van de maand oktober nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een groepje Lochemers werkt momenteel aan de oprichting van de Stichting Toegankelijk Lochem. Deze stichting zou de natuurlijke opvolging moeten zijn van de Werkgroep Toegankelijkheid Lochem, die vorig jaar ter ziele ging.
De werkgroep ging vorig jaar om diverse redenen ter ziele, maar volgens Meijer, die zelf in een scootmobiel zit, is er in Lochem duidelijk nog steeds behoefte aan een groepering die zich druk maakt over en zich inzet voor toegankelijkheid

– Naar schatting 250 bezoekers komen er af op de Blijf Mobiel Beurs in het Goorse gemeentehuis.
Onder het motto ‘Blijf actief, blijf mobiel’ is er van alles te zien en doen deze zaterdag. Voor het gemeentehuis ligt een groene loper waarop bowls wordt gespeeld. Vele varianten van de elektrische fiets, rolstoel, rollator en scootmobiel. Een proefrit is mogelijk. In de raadzaal zijn demonstraties rolstoeldansen en een introductieles nordic walking.

– Beter verdienende Leeuwarders die aangewezen zijn op een scootmobiel of op gehandicaptenvervoer, zullen in de toekomst mogelijk een eigen bijdrage moeten betalen. Deze maatregel overweegt wethouder Roel Sluiter om het tekort op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Wmo, terug te dringen. Dat zou dit jaar wel eens uit kunnen komen op €860.000, vorig jaar was dat €920.000.

– Carla Paridaen (51) moet rondkomen van een uitkering en krijgt zorg uit de Algemene wet bijzondere ziektekosten. Een deel van die hulp verdwijnt, omdat het mes opnieuw in de budgetten gaat. “Ik zat in een circuit van mensen die veel voor elkaar deden. Dat is helemaal opgedroogd.”
Wel is ook De Marne er inmiddels in geslaagd zorgaanbieders onder de kostprijs te laten werken. “Dat bleek toen ik een aanvraag deed voor een scootmobiel. Bij Welzorg, een landelijk werkende leverancier van hulpmiddelen, waarmee veel gemeenten samenwerken, vroeg de gemeente na voor welk bedrag hij die scootmobiel kon leveren. Dat bedrag, dat de gemeente uitkeert voor het geval je zelf een exemplaar wilt aanschaffen, bleek nog niet de helft te zijn van alle kosten die ik moet maken voor de scootmobiel voor mij op maat is gemaakt.”

– Met een scootmobiel door Putte rijden is lang niet zo eenvoudig als sommigen denken.
De Woensdrechtse wethouders Cees Jaspers en Paul Konings ondervonden dat gistermiddag aan den lijve.

– Bij een ongeluk tussen een scootmobiel en een fietser in Utrecht zijn twee mensen gewond geraakt.

– Om de begroting voor 2009 sluitend te maken, snijdt de gemeente Dongen onder meer flink in het WMO-budget. De gratis taxiritjes (honderd gratis strippen) voor mensen die slecht ter been zijn, vervallen, mensen met een te hoog inkomen worden uitgesloten van de deeltaxi en er komt een eigen bijdrage voor de scootmobiel.

– Door jurisprudentie is het college van B en W overtuigd geraakt dat de besparingsbijdrage in het kader van de WMO niet langer meer gevraagd kan worden. Sinds de invoering van de WMO werd voor voorzieningen zoals een driewielfiets, scootmobiel en andere vervoermiddelen de zogenaamde besparingsbijdrage berekend.

– Een 90-jarige vrouw is dinsdagmiddag gevallen met haar scootmobiel. Zij testte haar nieuwe voertuig rond 14.15 uur uit op de Galileïlaan waarna deze door een scherpt U-bocht ten val kwam. De inwoonster van Spijkenisse raakte bij de val gewond aan haar hoofd en heup en is met deze verwondingen naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis gebracht.

– ‘Veiligheid in en rond het huis voor mensen met een beperking’ was het thema van de middag die Werkgroep Gehandicapten Rucphen (WGR) gisteren organiseerde.
Welzorg gaf een demonstratie met een een scootmobiel, was aanwezig met de servicebus en toonde allerlei nuttige attributen voor mensen met een beperking.

– Had de politie hulp moeten bieden aan een oude man die op straat viel en daardoor pijn had? Volgens Johan van Eerden uit Aalten wel.
Hij is boos op de politie en vindt dat agenten, die vorige week vrijdag het ongeluk op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde zagen, een oude man hadden moeten helpen door hem naar huis of naar een arts te brengen. In plaats daarvan werd dit aan omstanders overgelaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *