Korte update scootmobielnieuws eind november 2007

Zo met het einde van de maand November nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Na een ongeluk met zijn scootmobiel bij molen De Adriaan stelt Cor Jonker de gemeente Haarlem aansprakelijk voor de schade.

– Aan de mobiele Tine Polman hoeft het thema van de Verkeer- en vervoersbeurs (Blijf actief, blijf mobiel) niet te worden verteld. Helaas blijken scootmobielen vaak een gevaar op de weg.

– Iedere gemeente in Nederland voert een beleid ten aanzien van gehandicapten via de WMO. Helaas laat de uitvoering van het beleid vaak te wensen over.

– Hij verdwijnt. De klassiek rode bejaardenbolide op drie gladde bandjes. Vanaf 2008 kun je met een persoonsgebonden budget immers zelf een scootmobiel kiezen. De markt wordt vrijgegeven. Door de concurrentie komen er steeds meer verschillende scootmobielen.

– De gemeente Zeewolde heeft met een artikel op de gemeentepagina in een lokale krant onrust veroorzaakt onder de gebruikers van scootmobielen. Daar stond dat scootmobielen niet meer in het centrum mogen komen zonder een ontheffing. De berichtgeving bleek een fout.

– Al te zelfstandige ouderen lopen bij de WMO tegen bureaucratie op, merkt de belangenorganisatie voor patiënten Het Klaverblad. Ook wie zijn scherpzinnigheid nog heeft, merkt dat de voorlichting door de gemeenten gebrekkig blijft. De keuze tussen verstrekking in natura of in budgetvorm, als de eerste optie de aanvrager niet aanstaat, blijft te vaak onbesproken.

– Invaliden die vanaf het Verhagenplein in Naaldwijk naar het Wilhelminaplein willen, moeten een ware hindernisbaan afleggen willen zij hartje centrum via de stoep bereiken. Een wandeling naast de invalide Naaldwijkse Evelien Knoester leert dat een tocht via de stoep ronduit niet is te maken voor invaliden.

– GroenLinks wil dat de toegankelijkheid van openbare gebouwen voor scootmobielrijders wordt vastgelegd in het landelijk Bouwbesluit. De partij reageert daarmee op het besluit van het college van B en W in Deventer om de gloednieuwe liften in het Boreel-complex niet te laten aanpassen omdat er geen regelgeving bestaat voor scootmobielen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *