Korte update scootmobielnieuws eind maart 2008

Zo met het einde van de maand Maart nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

Foto Gerrit Koornneef– De 87-jarige Gerrit Koornneef uit De Lier schaamt zich dood. In plaats van het daartoe bestemde tunneltje te gebruiken, stak hij met zijn scootmobiel gewoon over. Een vrachtwagen bestuurder zag de man op zijn scootmobiel te laat en moest uitwijken. De wagen verloor een lading slib dat als een stortvloed op de Lierenaar terechtkwam. Die reed de berm in, viel en moest naar het ziekenhuis.

– Een 77-jarige Emmenaar heeft zaterdagmiddag in het centrum van Emmen met zijn scootmobiel een kinderwagen omver gereden. Een meisje van bijna een jaar oud viel hierdoor op straat.

– Wethouder Jan Lamers van de gemeente Venlo heeft vanmiddag een nieuwe scootmobielroute in gebruik genomen. Samen met vrijwilligers van de Gehandicaptenraad reed hij een gedeelte van de route in Tegelen. Ook in Venlo en Blerick, Boekend en Hout-Blerick is het mogelijk met de scootmobiel een twintig kilometer lange scootmobieltocht te maken.

– De gemeente Vianen laat onderzoeken wat cliënten vinden van de gemeentelijke ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

– De stichting Ons Kent Ons is een Nederlandse non-profit organisatie die middelen schenkt aan lichamelijk en visueel gehandicapte mensen in ontwikkelingslanden. Een van deze personen is Ashwien Chitanie. Sinds zijn geboorte moet Ashwien gebruik maken van een rollator om zich te verplaatsen. De stichting heeft hem nu een elektrische scootmobiel geschonken, waardoor hij weldra door heel de stad zal kunnen cruisen.

-Patiënten moeten vaak maanden wachten op de komst van hun rolstoel, een speciaal bed of antidoorligmatras.

Dat kan dramatische gevolgen hebben, blijkt uit een inventarisatie van NPCF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *