Korte update scootmobielnieuws eind juni 2009

Zo met het einde van de maand juni nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Scootmobielrijders hebben donderdag tijdens ‘de dag van de Scootveilig’ op verschillende plekken in Zeeland een petitie aangeboden die pleit voor een verkeersopleiding voor scootmobielgebruikers.

– Een stoet van 22 scootmobielers trekt morgen over het eiland voor de eerste scootmobieltocht van het Gehandicaptenplatform Brielle. Vijf vragen aan voorzitter Trudy Angeneind worden gesteld.

– Een bijzondere zet voor een autobedrijf: de verkoop van scootmobiels. B en T Autobedrijf aan de Energieweg in Dokkum durft het aan. Met de verkoop van scootmobiels wil het een speciale service bieden aan ouderen in Noord-Friesland. Het bedrijf heeft inmiddels de eerste scootmobiel verkocht aan een tevreden klant. B en T Autobedrijf is een van de weinige leveranciers in Noord-Frysland.

– Een fijne fietsdag voor iedereen dat is de opzet van de werkgroep van de VVV, die de jaarlijkse Fietsdag Ootmarsum houdt. Dit jaar vindt deze fietsdag plaats op zondag 28 juni.

Foto Scootmobielcursus Ouddorp– Op dinsdag 8 en vrijdag 11 september 2009 wordt de scootmobielcursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee (PGGO), gehouden in Ouddorp. Deze cursus is bedoeld voor rijders van scootmobielen en elektrische rolstoelen die zich prettig en veilig in het verkeer willen voortbewegen.

– Op 3 maart 2009 heeft het college van de Gemeente Kampen besloten de besparingsbijdrage Wmo met terugwerkende kracht per 1 januari 2007 af te schaffen en de in rekening gebrachte besparingsbijdragen aan belanghebbenden terug te betalen. Het gaat hier om de vaste besparingsbijdrage voor de scootmobiel en daarmee vergelijkbare vervoersvoorzieningen.

Foto Rijden met de scootmobiel– BrabantZorg heeft in samenwerking met Doove Care Group, Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland, gemeente Oss WMO en politie Maasland een geslaagde scootermiddag georganiseerd op het parkeerterrein van SV TOP.

– Scootmobielclub Veenendaal verzorgt donderdag 18 juni de ‘Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck-Toertocht‘. Een team van de gezamenlijke oefentherapeuten van Veenendaal is bij de start aanwezig om de houding op de scootmobiel te controleren en wat tips te geven voor een goede zithouding. Op speciale wens van de familie Van Asch-Van Wijck gaat de rit deze keer weer naar Landgoed Prattenburg in verband met tv-opnames voor RTV-Utrecht.

– Het ouderenwerk van Welzijnswerk Enkhuizen (WWE) houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus voor gebruikers van een scootmobiel. De cursus vindt plaats op dinsdag 30 juni van 13:30 uur tot 17:00 uur in wijkcentrum De Bonte Veer.

– Bij overtredingen van kinderen moeten in het uiterste geval de ouders vervolgd worden. Dat zou moeten kunnen wanneer ouders onwillig zijn om hun kinderen in de opvoeding op het rechte spoor te zetten. Dat stelt burgemeester Menno Knip naar aanleiding van de vechtpartij afgelopen weekend in een Almelo’s café en de beroving van een man op een scootmobiel, eveneens afgelopen weekend. In beide gevallen was sprake van jeugdige daders.

– Parkeren en maatschappelijke hulp(middelen) worden duurder en subsidies gaan omlaag in Oud-Beijerland. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of een scootmobiel zullen de bezuinigingsmaatregelen eveneens in hun portemonnee gaan voelen. Het college wil een eigen bijdrage voor dergelijke hulpmiddelen invoeren. Bovendien wil het Spuidorp onderzoeken of de eigen bijdrage voor hulp in het huishouden omhoog kan en of de uitvoering van die hulp niet goedkoper kan.

– Een gezamenlijke tocht op de scootmobiel moet ouderen in Zoeterwoude donderdag weer een beetje opfleuren. Het Rode Kruis organiseert de scootmobieltocht om ouderen uit hun isolement te halen. Om half elf geeft burgemeester Bloemen van Zoeterwoude bij Huize Emmaus het startsein voor de tocht.

– De oprit van de stoep naar ouderensociëteit de Blokhut in Bosschenhoofd is te steil. De ouderenbond heeft een brief aan de gemeente geschreven met het verzoek daar iets aan te doen. ‘Iedereen met een rolstoel of scootmobiel heeft er behoorlijk last van door pijnlijke schokken in de rug. Een langer verloop van de oprit zou dit kunnen verhelpen’, schrijft voorzitter Nol Krijnen van de ouderenbond.

– Het aanvragen van een rolstoel, scootmobiel of hulp in de huishouding bij de gemeente Tynaarlo verloopt meestal voorspoedig. Dat is de conclusie van een onderzoek naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Foto Scootmobiel met vijf wielen– Ze is maar wat trots op haar nieuwe scootmobiel, zegt A. Sijtsma (75). Zij zegt als een van de eerste Apeldoorners een scootmobiel met vijf wielen te hebben. “Nu kan ik eindelijk niet meer omvallen”, lacht de Apeldoornse. “Met mijn vorige scootmobiel (eentje met drie wielen, red.) is dat twee keer gebeurd.”

Foto Geld voor oefenterrein scootmobiel komt los– Hij oogstte applaus, directeur Vincent ter Maat van scootmobielfabrikant Revatak uit Soest. De producent van de duurdere scootmobiel meldde bij de start van de zesde scootmobieltocht dat zijn bedrijf een duit in het zakje doet voor de scootmobiel oefentuin in Deventer.

Foto Droom werkelijkheid door duo-scootmobiel
– Een grote wens van de bewoners van woon- en zorggroep de Mantelmeeuw, is waargemaakt. De bewoners kunnen met z’n tweeën binnenkort op pad in een duo-scootmobiel.

– De gemeente Leiderdorp en stichting Pluspunt houden dit jaar voor het eerst een scootmobieldag. Tijdens deze dag wordt het veilig gebruik van de scootmobiel bevorderd door bijvoorbeeld kennis van de verkeersregels te vergroten. Daarnaast kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, vragen stellen aan vertegenwoordigers van organisaties en hun scootmobiel technisch na laten kijken.

Foto Rijden met de scootmobiel– Dranghekken, pionnen, een hellingbaan en een kunstmatige deurpost: zie daar slechts een handvol van de vele attributen die gistermiddag in de Koloszaal in Raamsdonksveer werden gebruikt bij de vierde Veerse scootmobieldag.

– Met een veilig gevoel de weg op gaan. Dat was het doel van de tweedaagse scootmobielcursus die door Seniorenwelzijn en Veilig Verkeer Nederland (VVN) werd georganiseerd. Want het blijkt dat veel ouderen nog angstig zijn in het verkeer. ‘Het liefst rijd ik op het fietspad of op de stoep.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *