Korte update scootmobielnieuws eind januari 2010

Zo met het einde van de maand januari nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– “Ik heb er veel plezier in, dat nachtelijke bezorgen van de krant. Ik ben er al helemaal aan gewend.” Henny de Vries (53) uit Beverwijk bezorgt Dagblad Kennemerland en De Telegraaf vanaf kwart over vier ‘s morgens vanuit haar scootmobiel.

– Zijn de Venrayse winkels toegankelijk voor mensen met een rollator of krukken? Past een scootmobiel of kinderwagen door het gangpad? Kan iemand die slecht ziet, zelf zijn groenten wegen? Is de vloer niet te glad en kun je met een rolstoel in het pashokje? Het Gehandicaptenplatform Venray zal de komende tijd alle Venrayse winkels bezoeken en beoordelen op onder meer deze vragen. Het doel: bewustwording van winkelpersoneel en bedrijfsleiders.

– De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een ongeval. Op metrostation Blaak reed een man met een scootmobiel naar beneden op de rails en is overgebracht naar een ziekenhuis.

– Op dinsdag 12 januari rond 11:20 uur is een 85-jarige man gewond geraakt toen hij met zijn scootmobiel op de Vondellaan/Babberichseweg ten val kwam.

– Stichting Woonstede heeft afgelopen maand aan de Kleefsehoek en Eikelakkers in Ede twee garages omgebouwd tot scootmobielstallingen. Dit omdat de vraag ernaar steeds groter werd.

– De Schouwen-Duivelandse CDA-fractie denkt dat scootmobielen, rollators en rolstoelen ongebruikt blijven omdat de potentiële gebruikers niet goed weten hoe ze genoemde hulpmiddelen moeten hanteren.

– Woningstichting de Woonplaats heeft een ouder stel uit Almelo voor de rechter gesleept omdat hij zijn scootmobiel in de hal parkeert. Volgens de stichting kunnen de stoelen ontploffen als in de stand by-stand staan.
In een poging om dat tegen tegen te gaan, eist woningstichting de Woonplaats een dwangsom tegen het echtpaar.

– Het platform voor mensen met een beperking Schouwen-Duiveland staat achter het idee om een scootmobielcursus verplicht te stellen voor nieuwe gebruikers. De Schouwen-Duivelandse CDA-fractie pleit hiervoor.

– De zoon van het echtpaar Caman is boos op de woningbouwvereniging De Woonplaats in Enschede. Zijn invalide ouders (65 en 70 jaar) zijn door de corporatie voor de rechter gesleept omdat zij hun scootmobiel stelselmatig in de centrale hal van het complex parkeren.

– Een scootmobiel kan wel degelijk ontploffen! Dat stelt woordvoerster Joyce Dakhorst van woningstichting De Woonplaats. “Daar zijn in de praktijk gevallen van bekend”, zegt Dakhorst. Kul, zegt scootmobielfabrikant Quingo.

– Ga ik straks voor een Trophy 3-wiel of 4-wiel? Of de Noveco Brandweer scootmobiel, die ziet er ook wel gaaf uit. Een rondje langs de stands op de 50-plusbeurs in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk leert dat senioren-zaken nog een ver-van-mijn-bed-show zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *