Korte update scootmobielnieuws eind februari 2008

Zo met het einde van de maand februari nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– De lichamelijk gehandicapte Karen Goor krijgt van de gemeente Hellevoetsluis eindelijk het door haar felbegeerde tuinhuisje. In deze afgesloten en droge ruimte kan zij vanuit haar rolstoel op haar scootmobiel overstappen en andersom.

– Dagelijks hangen 18 duizend ouderen rond, het liefst op pleintjes of bij supermarkten. Hangouderen komen namelijk het liefst samen op plekken waar veel activiteit is. De huidige bouwtrends ontmoedigen rondhangen. Dit is een van de belangrijkste conclusies van het rapport De openluchtsociëteit van kennisinstituut en adviesbureau Movisie.

– Als het aan de gemeente Maassluis ligt, krijgen mensen die een aanvraag indienen voor een voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), sneller een beslissing te horen dan nu het geval is.

Foto Uitgebrande scootmobiel Gertie Bleeker– In Apeldoorn is zondagmiddag een scootmobiel afgebrand. Het mobiel stond geparkeerd voor een woning aan het Ibisplein. De brand is vermoedelijk aangestoken. In de buurt van het Ibisplein wonen veel mensen met scootmobiels. De brand heeft daarom tot veel onrust geleid in de buurt.
Eigenaar Gertie Bleeker (53) kan zo af en toe haar tranen niet bedwingen als ze het karkas van haar uitgebrande scootmobiel ziet. Afgelopen zondag ging aan het Ibisplein haar voornaamste vervoermiddel in vlammen op.
De gemeente Apeldoorn heeft inmiddels een leen-scootmobiel aan haar ter beschikking gesteld. Een definitieve nieuwe is in bestelling.

– De 73-jarige Hannie Nijveld uit Lelystad kan haar scootmobiel voortaan plaatsen in een af te sluiten ruimte bij het wooncomlex Het Rode Klif. Dit naar aanleiding van opnieuw een vernieling aan de stoel van de scootmobiel. De stoel is voor de tweede keer in vijf weken tijd kapotgesneden.

– Tot eind van dit jaar hoeven Hellevoeters die gebruik maken van een voorziening via de WMO nog geen eigen bijdrage te betalen. De gemeente Hellevoetsluis stelt meebetalen aan bijvoorbeeld scootmobielen, trapliften en vervoersvoorzieningen uit. Voor de hulp in de huishouding moet wel betaald blijven worden.

– De Rijswijkse Scootmobielclub s.car.go heeft per 1 maart 2008 een eigen honk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *