28 oktober 2020

Korte update scootmobielnieuws eind december 2010

Zo met het einde van de maand december nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Opa (87) uit Goes heeft een vreemde manier bedacht om zwemles te nemen. Hij is dinsdagmiddag met zijn scootmobiel in de sloot gereden naast de Stelleweg in Kloetinge.

– Klaas is een mooie naam als gulle gever in deze tijd. Toch is de gulheid van Hardenberger Klaas Potgieter niet te vergelijken met zijn bijna-naamgenoot met de rode mijter.
Met zijn scootmobieltocht haalde Potgieter dit jaar namelijk 3.516 euro op. Zaterdag in Circus in Hardenberg overhandigde hij dit bedrag aan het Wetenschapsfonds van de Nederlandse Vereniging voor Dystoniepatienten.

– In Westervoort zijn de knelpunten op een rijtje gezet door en voor mensen, die gebruik maken van een scootmobiel. De Gehandicaptenraad Westervoort en Programma Versterking CliëntenPositie (VCP) hielden deze week een bijeenkomst voor de Westervoortse scootmobielers.

– Dekamarkt gaat ‘foutje’ herstellen. Het vorige week geopende Dekamarkt-fliliaal aan de Langestraat 9-9A in Schagen, waarvoor de klanten via een ‘treeloze roltrap’ omhoog moeten om de gloednieuwe supermarkt te kunnen betreden, wordt binnen afzienbare tijd voorzien van een lift voor mensen die minder goed ter been zijn.

– De werkzaamheden aan de Kruisstraat in Raalte zijn gistermiddag afgerond. De riolerings- en bestratingswerkzaamheden aan deze belangrijke doorgaande weg in het centrum hebben ruim zes weken geduurd. Het werk is ondanks het slechte weer binnen de afgesproken termijn afgerond, wat een prestatie is omdat er tot twee keer toe een winterse periode was.

– De rechtszaak tegen een 64-jarige notoire drankdief uit Boekel, die op 27 mei 2010 een winkelier uit Boxmeer overreed met zijn scootmobiel, is uitgesteld omdat het Openbaar Ministerie de man was vergeten op te halen uit de gevangenis.

– De nieuwe fietsbrug over de N348 en het Overijssels Kanaal werd maandagmorgen in alle vroegte feestelijk geopend.
Hoewel de fietsbrug door velen geroemd wordt, klinkt er ook kritiek. Op internet woedt de laatste dagen een discussie over de helling van de fietsbrug – die zou te steil zijn voor oudere fietsers en mensen op een scootmobiel.

– Mensen die hun – door de gemeente in het kader van de WMO – verstrekte scootmobiel door eigen schuld aan gort rijden, kunnen voor hoge kosten komen te staan.

– Het sociale wijkteam Wmo in Kerkrade heeft vanaf 1 januari sociale wijkconciërges. Zij zijn bedoeld als extra ondersteuning voor de Wmo-cliënten. In samenwerking met d’r Sjalter, de Stichting Maatschappelijke Functies en Ligtvoet start de gemeente met twee sociale wijkconciërges. In de loop van het jaar volgen er nog twee.

– Een 25-jarige Utrechter die een bejaarde man in een scootmobiel te hulp is geschoten, heeft dit moeten bekopen met een pak slaag en het verlies van zijn mp3-speler. Dat meldt de politie donderdag.

– Ze wordt binnenkort 85 jaar, kan alleen nog met een scootmobiel de deur uit en haar kinderen wonen op honderden kilometers afstand. Dit jaar ziet ze een beetje op tegen kerst. Ze vreest dat de kinderen zullen afzien van de helletocht die hen mogelijk wacht als ze naar haar willen afreizen.

– FC Twente bracht voor extra toegankelijkheid voor gehandicapten in de Grolsch Veste nieuwe liften aan, maar nu blijkt dat verschillende mensen uit die doelgroep juist niet meer op de tribune kunnen komen.

– Donderdag 16 december werd het eerste exemplaar van de Kerkraadse scootmobielrijwijzer door wethouder Ralf Krewinkel overhandigd aan Marleen Esser, Lou Abels en May Augenbroe van het Platform Gehandicaptenbeleid Kerkrade. Samen met hulpmiddelenleverancier Ligtvoet, Autorijschool John Nix, Politie Limburg-Zuid (district Kerkrade), WMO platform en gemeente Kerkrade is deze verkeersbrochure ontwikkeld. De rijwijzer bevat nuttige en praktische informatie voor scootmobiel- en elektrische rolstoelgebruikers over verkeersregels en verkeerssituaties in Kerkrade.

– “Het is een wonder”, zegt Rita Oosten. Haar rug was volgens specialisten niet meer te redden. Ze zou een morfinepompje krijgen en zich voortaan in een scootmobiel moeten voortbewegen. Dat was twaalf jaar geleden. Na een aantal sessies bij magnetiseur Kas Kaspers op ’t Gijmink is zij echter naar eigen zeggen verlost van de pijn en kan ze bijna weer lopen als een kievit.

– Burgemeester en wethouders van Breda hebben burgers die een scootmobiel in bruikleen hebben, de stuipen op het lijf gejaagd met een brief over de invoering van een eigen bijdrage. Dat constateert SP-raadslid Maurice Spapens, die zich ergert aan de toon van de brief waarin de beleidswijziging wordt aangekondigd. Letterlijk staat er óók in: “Er komt een eigen bijdrage die u iedere vier weken gaat betalen.”

– Af en toe komen de waterlanders. Dan heeft Jopie Woerdman het even te kwaad. Om zich daarna weer snel te herstellen. ,,Ik wil hoe dan ook positief in het leven staan. Oud en Nieuw is het nog even doorbijten, maar daarna begint het aftellen.

Gratis scootmobieloffertes?

Wilt u ook een scootmobiel hebben? Scootmobielen.nl heeft dan speciaal voor u een aanbieding waarmee u gratis informatie over extra voordeel krijgt bij het aanvragen van een scootmobiel.

Speak Your Mind

*