Korte update scootmobielnieuws eind april 2008

Zo met het einde van de maand April nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

Foto Korte update scootmobielnieuws eind April– Veilig Verkeer Nederland Rijssen houdt een cursus voor het berijden van een scootmobiel. Zij doet dit in samenwerking met het Gehandicaptenplatform Rijssen-Holten.

– Geen witte fietsenplan maar een gelijksoortig scootmobielenplan. Dat is wat de Friese gemeente Ooststellingwerf wil realiseren. Veel bejaarden rijden al in een scootmobiel, maar niet iedere oudere die moeite heeft met lopen heeft recht op zo’n wagen. Delen lijkt daarom de oplossing, vindt wethouder Gerben But. Hij wil daarom dit jaar nog met een proef komen. Het nieuwe initiatief wordt waarschijnlijk als eerst ingevoerd in Donkerbroek, omdat in dat dorp weinig voorzieningen voor ouderen zijn.

– Opnieuw een scootmobielcursus in de gemeente Heusden. Het Gehandicapten Platform houdt die in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

– Een 69-jarige man die met zijn scootmobiel de Piushaven in was gereden, is woensdagavond zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Twee schippers trokken de man op het droge. Duikers hebben de scootmobiel opgespoord, waarna een takelbedrijf het voertuig uit het water kon vissen.

– Zo ontevreden als de Walcherse gemeenten zijn over een leverancier van rolstoelen en scootmobielen, zo tevreden zijn de gemeenten in de Oosterschelderegio. In deze regio wordt gebruikgemaakt van de diensten van Jeremiasse Care2Move.

– Karin Ranti uit Wateringen kan er met haar pet niet bij. Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgt haar 25-jarige zoon de helft van de vervoerskosten.

– De gemeente Beemster laat een onderzoek doen naar de tevredenheid over de ondersteuning die zij biedt in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan mensen met lichamelijke beperkingen.

– Bestuurders van scootmobielen zouden verplicht moeten worden rijlessen te volgen, waarin ook de technische werking van de driewielers wordt uitgelegd. Dat eisen PvdA en SP van verkeersminister Camiel Eurlings.

– Aan mensen met een scootmobiel die graag meer willen leren over hoe zij behendig en veilig aan het verkeer kunnen deelnemen, biedt de gemeente Hellendoorn een gratis cursus aan. Men kan zich tot en met 29 april aanmelden voor de gratis cursus Omgaan met de scootmobiel.

– Op woensdag 23 april aanstaande organiseren de gemeente Leek, Platform gehandicapten Leek, Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie een scootmobieltrainingsdag bij woonzorgcentrum Vredewold. Wethouder Ben Plandsoen zal om 9:00 uur het startschot geven voor deze trainingsdag.

– De gebruikers van een scootmobiel weten doorgaans weinig tot niets van de verkeersregels. Ook ontbreekt het bij deze mensen vaak aan voldoende kennis van het voertuig. Dat zeggen verkeersvoorlichter Gerrit Talen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Guillaume Niessen en Annie Haakmeester van de Klankbordgroep Gehandicapten Almelo.

– Gemeenschapshuis De Wisselaar weigert mensen in een scootmobiel omdat de brandweer het niet goed zou vinden dat ze met voertuig en al binnenkomen.
Volgens de gemeente Breda bepaalt de beheerder van een buurthuis in de regel welke huisregels er gelden.

– Voorzitter Ton Peters van het Gehandicaptenplatform Oosterhout bepleit een verplichte cursus voor iedereen die via de gemeente een scootmobiel krijgt.

– Auto’s die op- en afritten van trottoirs blokkeren vormen in tal van straten in Bergen op Zoom een vervelende sta-in-de-weg voor mensen in een rolstoel of scootmobiel en ouders met kinderwagens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *