Korte update scootmobielnieuws begin september 2009

Zo met de start van de maand september nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– In Hillegom heeft de politie een hele straat moeten afsluiten om een dronken scootmobielbestuurster te kunnen aanhouden.

Foto Scootmobielcursus is geen overbodige luxe– Op twee wieltjes door de bocht met een scootmobiel? Het kan. Tenminste, volgens Frans de Bruyn en Jack Jochems. Zoals de ene groep mannen niet uitgepraat raakt over auto’s en de andere niet over motoren, wisselen zij hun ervaringen met scootmobiels uit. Ze namen gisteren deel aan de scootmobielcursus van het gehandicaptenplatform Zundert.

– Adrie Stander heeft het voor elkaar. Massaal reageerden scootmobielgebruikers op zijn oproep om mee te doen aan de eerste scootmobieldriedaagse van ons land.

Foto Op avontuur met de scootmobiel– Hoe organiseer je een Zomertoer met scootmobielen? Les 1: Zorg dat je een bezemwagen hebt die gesneuvelde karretjes kan opkalefateren.

– Op dinsdag 8 en vrijdag 11 september 2009 wordt de Scootmobielcursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee (PGGO), gehouden in Ouddorp. Deze cursus is bedoeld voor rijders van scootmobielen en elektrische rolstoelen die zich prettig en veilig in het verkeer willen voortbewegen.

Foto Met de scootmobiel in het verkeer– Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland/Eibergen organiseert in samenwerking met het Gehandicapten Platform Berkelland voor inwoners een theorie- en praktijkles ‘Scootmobielen in het verkeer’.

– Assen scoort een dikke voldoende op de klantentevredenheid van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Wmo-cliënten gaven een gemiddeld rapportcijfer van 7,4 voor de uitvoering van de Wmo. Assen scoort hiermee iets boven het landelijke gemiddelde. Dit is de uitkomst van het jaarlijkse vergelijkende onderzoek naar de uitvoering van de Wmo.

– Op hun dooie akkertje tuften gisteren dertien scootmobielrijders van zorgcentrum De Blaauwe Hoeve in Hulst naar de Petrus & Paulushoeve in Lamswaarde. Ze reden de toeristische route, een scootmobieltocht van negen kilometer door de polders van Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Foto Trucker redt leven van te water geraakte bejaarde– Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagmiddag op de Heerenstreek in Nieuw-Dordrecht het leven gered van een bejaarde man uit Barger-Oosterveld. De bejaarde reed met zijn scootmobiel op het fietspad richting Barger-Compascuum toen hij plotseling van de weg raakte. De man kwam hierna met zijn scootmobiel in een naast het fietspad gelegen kanaal terecht.

– De politie heeft zaterdag twee mannen opgepakt die op een ongebruikelijke manier van vrouwelijk schoon probeerden te genieten.
Een 66-jarige Vlaardinger werd in zijn woonplaats door voorbijgangers betrapt. Hij probeerde op de Loper vanuit zijn scootmobiel met een spiegeltje onder de rokjes van jonge meisjes te kijken. De voorbijgangers trokken de sleutel uit de scootmobiel en belden de politie.

Foto Geluk bij ongeluk– Twee gewonden zondagochtend bij een ongeluk met een scootmobiel voor de hoofdingang van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
Door onverklaarbare oorzaak reed de bejaarde bestuurder van de scootmobiel tegen een vrouw aan, waardoor de scootmobiel kantelde en de bestuurder uit het karretje tuimelde.

– Als lopen, fietsen en autorijden niet (meer) gaan, kan de scootmobiel een uitkomst zijn om mobiel te blijven.
Veilig Verkeer Nederland afdeling Epe biedt scootmobielrijders een gratis cursus om de fijne kneepjes van het vervoermiddel onder de knie te krijgen.

– Een 78-jarige man uit Drachten is gistermiddag door omstanders uit de sloot gered langs de Aldhof in Olterterp.
De man was daar met zijn scootmobiel in terecht gekomen. Hij kon nog net met zijn hoofd boven water blijven. Omstanders bedachten zich geen moment trokken hem gezamenlijk op de walkant.

Foto Ik ben al een keertje omgekiept– Ze is er flink van geschrokken, Tonny Kuypers (62). Ze wilde de stoep op bij de Primarkt, maar kiepte om in haar scootmobiel.
Voor Tonny was de dag van gisteren een uitgelezen mogelijkheid om haar rijvaardigheid in de scootmobiel te testen. Dat gebeurde op de parkeerplaats van hotel de Korenbeurs – met speciale hindernissen – gevolgd door een af te leggen parcours door het centrum van Made.

– Het Gehandicapten Platform Beverwijk (GPB) organiseert in samenwerking met de gemeente Beverwijk en de firma Meyra (leverancier van onder meer scootmobielen) een instructiebijeenkomst voor bestuurders van een scootmobiel. Volgens het GPB zijn scootmobielrijders zich er vaak niet van bewust dat zij verkeersdeelnemers zijn. De instructie is bestemd voor cliënten van de gemeente Beverwijk die in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een scootmobiel rijden.

Foto Motorrijder botst op scootmobiel– Een bestuurster van een scootmobiel is dinsdagmiddag even na 17 uur met nog onbekend letsel overgebracht naar het Spaarne ziekenhuis.
Zij was gewond geraakt na een aanrijding met een motor. Het ongeval vond plaats op de Kruisweg in Hoofddorp, ter hoogte van de wijk Houtwijkerveld.

– Op maandag 7 september staat Zandvoort in het teken van rollen en rijden. Dan vindt namelijk op Circuitpark Zandvoort voor de tweede maal de Mobiliteitsdag plaats. De dag is speciaal bedoeld voor iedereen die zich voortbeweegt in bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator. De organisatie van deze speciale dag is in handen van Pluspunt, Stichting Zorgcontact, Nieuw Unicum, De Key en Circuitpark Zandvoort.

Foto Gehandicapten boos op Connexxion Valys– Gehandicapten die met de taxi’s van Connexxion Valys reizen, komen sinds dit voorjaar in grote problemen omdat ze van de chauffeur naast hun scootmobiel of elektrische rolstoel geen tweede hulpmiddel mee mogen nemen.

– Veilig en zelfverzekerd kunnen blijven deelnemen aan het verkeer. Dit is het doel van de gratis cursus Scootmobiel Rijden, deze week in de gemeente Brummen.

– Woensdag 16 september is er een scootmobielcursus voor 55-plussers op het plein voor het stadhuis te Doetinchem. Deelname aan de cursus is gratis. Tijdens de cursus leert men met een scootmobiel op een parcours oefenen in slalom, het nemen van hindernissen, nauwe doorgangen en drempels.
Daarnaast is er in de hal van het stadhuis en op het plein een informatiemarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *