Korte update scootmobielnieuws begin oktober 2009

Zo met de start van de maand oktober nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

Foto Ronnie Biggs er vandoor op scootmobiel– De wereldberoemde Britse treinrover Ronnie Biggs wist vriend en vijand te verbijsteren door zijn zorgtehuis te verlaten op een scootmobiel.

– Vrijdag 2 oktober is de informatiemiddag ‘Veilig op Pad‘ over het omgaan met rollator, rolstoel, scootmobiel en overige hulpmiddelen.
De informatiemiddag vindt plaats in ‘t Hart (MFA) in Ewijk en wordt verzorgd door de Seniorenvereniging Ewijk en Stichting Perspectief.

Foto Cursus scootmobiel ook voor routiniers – Riek Spanjer is een van degenen die de cursus van Veilig Verkeer Nederland voor scootmobielrijders gaat volgen. “Ik rijd al een half jaar. Het is niet moeilijk om ermee te rijden als je maar goede instructies krijgt.”

– Een jochie van 12 heeft zaterdagmiddag in Amsterdam-West een bejaarde vrouw van haar tas beroofd. Twee voorbijgangers konden de jongen in de kraag vatten.

Foto Tegenleunen, dan gaat het wel goed– Veilig Verkeer Nederland afdeling Tubbergen verzorgt theoretische en praktische lessen voor de scootmobiel. Dinsdag gingen de mensen op stap.

– Scootmobielclub Veenendaal verzorgt donderdag 1 oktober de ‘Autobedrijf H.Kroon – Toertocht’. De leden van de club verzamelen zich hiervoor om 13.30 uur bij de Veenendaalhal aan de Nijverheidslaan 8.

Foto Workshop scootmobiel rijden– Veilig Verkeer Nederland hield donderdag en vrijdag in samenwerking met de SOS (Stichting Ouderen Scherpenzeel/Renswoude) en de SWO (Stichting Welzijn Ouderen in Woudenberg) scootmobielcursussen. De belangstelling voor deze cursussen was gering.

– Een 87-jarige Edese bestuurder van een scootmobiel is maandagmiddag 21 september gewond geraakt na een botsing op de Larixlaan. De Edenaar is met onbekend letsel meegenomen naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

Foto Veilig en zelfverzekerd op uw scootmobiel– In het kader van de permanente verkeerseducatie van de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland c.a is er woensdagmiddag 23 september een scootmobieltraining gehouden in de Colle te Kollum.
Hieraan namen 11 deelnemers deel. Na de gezamenlijke theorieles, die ongeveer 45 minuten duurde, gingen 5 deelnemers een ritje door Kollum maken. Dit alles onder begeleiding van 2 ervaren rij-instructeurs van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV).

– Mensen die gebruik maken van hun scootmobiel mogen de nieuwe FlevoMeer bibliotheek in Lelystad niet binnen. Zij moeten bij de ingang overstappen in rolstoelen van de bibliotheek.
De berijders van een scootmobiel zijn heel boos, zei Hans de Boer van het Gehandicapten Overleg Lelystad (GOL) woensdag.

Foto Slachtoffer aanrijding scootmobiel overleden– De 80-jarige man uit Anna Paulowna die woensdag op de Molenvaart in Breezand in zijn scootmobiel werd aangereden door een auto is dezelfde dag overleden. Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

– De fonkelnieuwe openbare bibliotheek van Lelystad krijgt zo snel mogelijk twee speciale scootmobielen voor gebruik in het gebouw.

Foto Engelen op wieltjes rollen door Klundert– In haar vorige woonplaats Moerdijk kwam Annie van Mourik, vanwege longemfyseem aan een rolstoel gekluisterd, nauwelijks nog buiten.
In Klundert sloot ze zich aan bij de Scoot Angels. Ze draagt de oprichtster van de Klundertse scootmobielclub op handen.

– In de gemeente Beuningen gaan mensen die gebruik maken van hulpmiddelen of voorzieningen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) per 1 januari 2010 een eigen bijdrage betalen.
Tot nu toe betaalt in de gemeente Beuningen de cliënt alleen mee aan de huishoudelijke hulp. Straks kan de gebruiker van bijvoorbeeld een scootmobiel ook de rekening gepresenteerd krijgen.

Foto Dakloos na terreur in zorghuis– Hij brengt de nachten door in de struiken of in zijn scootmobiel, leeft van een aalmoes en draagt een dubbele jas om zich tegen de kou te wapenen.
De 75-jarige Gerrit van Wemmenhove is dakloos, sinds de directie van woonzorgcentrum De Koppel hem vanwege wangedrag op 2 september uit zijn appartement zette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *