Korte update scootmobielnieuws begin oktober 2008

Zo met de start van de maand oktober nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Tijdens het Roosendaals Treffen zondag 28 september organiseren de plaatselijke afdelingen van ANGO en KBO en het Roosendaals Gehandicapten Platform (Rogep) gezamenlijk een scootmobielmiddag.

– De Mobiliteitsmarkt die zaterdag werd georganiseerd in het kader van de Week van de Vooruitgang (een landelijke campagne die aandacht vraagt voor duurzame mobiliteit zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik) mocht nauwelijks op belangstelling rekenen.

– Gebruikers van een scootmobiel en een elektrische rolstoel kunnen op woensdag 1 oktober in Lochem hun vaardigheid testen in het rijden met hun voertuig.

– Talloze West-Brabantse scootmobielrijders zijn in rep en roer . Aanleiding: twee vrijwel identieke scootmobielongevallen en een voornemen van de gemeente Etten-Leur om de maximale snelheid van de voertuigen terug te brengen.

– De eerder uitgestelde Scootmobieltocht van de Stichting Welzijn Senioren vindt komende vrijdag alsnog plaats. De vorige keer kon het niet doorgaan door het slechte weer.

– Tijdens de scootmobiel testdag op de parkeerplaats aan de Margrietweg te Vaassen reden de deelnemers een circuit, waar met hindernissen een aantal vaardigheden op de proef werden gesteld, zoals het achteruit rijden.

– Een 38-jarige vrouw uit Terneuzen is vrijdagavond aangehouden omdat zij in beschonken toestand op haar brommobiel door de plaats reed.

– Een scootmobiel ‘die niet spoort’, een scootmobiel die ‘hard naar rechts trekt’ en een apparaat ‘dat nog harder trilt dan de ziekte van Parkinson’. Dit zijn de ervaringen van Fijnaarter Arjaan de Vos (76). Tot drie keer toe weigerde de Vos een exemplaar dat hem via opdrachtgever gemeente Moerdijk werd geleverd door Welzorg Breda. De reden: hij vindt de driewielers instabiele apparaten.

– De actie van Roosendaler Fred Wendriks (46) tegen de eigen bijdrage voor een scootmobiel heeft ruim vijfhonderd handtekeningen opgeleverd.

– Onder mensen met een scootmobiel in Deventer is onrust ontstaan, nu er vanaf januari een eigen bijdrage wordt verlangd voor het gebruik van het vervoermiddel.

– Voordat ouderen met een scootmobiel de straat op gaan, zouden ze een behendigheidscursus moeten krijgen, vindt het Platform Gehandicapten van de zes kernen van Binnenmaas. Als voorproefje bood het platform ouderen gisteren een vaardigheidstest aan tijdens de Dag van de Ouderen in ‘s-Gravendeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *