Korte update scootmobielnieuws begin oktober 2007

Zo met de start van de maand Oktober nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Volgens VVN weten mensen die in een scootmobiel rijden vaak niet goed wat ze moeten doen in het verkeer. “Ze zijn niet op de hoogte van de nieuwste verkeersregels. Daardoor zijn ze een gevaar in het verkeer voor zichzelf en voor anderen.”, zo stelt Tiny Kuypers.

– Na goed werk van SP-raadslid Rieks Weerman heeft de gemeente Rotterdam besloten de maximumsnelheid van scootmobielen te verhogen van acht naar twaalf kilometer per uur.
Inmiddels strijdt de SP Horst aan de Maas voor het door de gemeente verstrekken van snellere scootmobielen.

– De gemeente IJsselstein roept andere gemeenten in de provincie Utrecht op om het contract met Welzorg op te zeggen. Cliëntenbelang Utrecht maakt zich grote zorgen en roept iedereen die problemen heeft met Welzorg, zich te melden. Ook de SP in Tilburg is van plan klachten over Welzorg aan te bieden aan de wethouder.

– In Woudenberg werd op 19 september een training gegeven in het rijden met scootmobielen. De ochtend werd door de gemeente gesubsidieerd. Het project vond plaats in samenwerking met de leveranciers van de scootmobielen en de Stichting Ouderen

– Hardwerkende monteurs van Welzorg blijven ondanks aanhoudende kritiek gedreven rolstoelen en scootmobielen herstellen.

– De Dag der Ouderen in Montfoort op 6 oktober belooft dit jaar heel speciaal te worden. De Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten heeft voor bezitters van rollators en scootmobiels een koekhapwedstrijd in petto.

– Emile Audiffred vertelt in het Reformatorisch Dagblad over Scootmobiel Hulpdienst. 24 uur per dag, 7 dagen per week brengen zij personen die pech hebben met hun scootmobiel naar huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *