Korte update scootmobielnieuws begin mei 2011

Zo met de start van de maand mei nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Zowel politie als ambulance moest woensdagmiddag naar een ongeval op het Burgemeester van Stamplein.
Na enig zoeken bleek er een aanrijding te zijn onder het Burgemeester van Stamplein in parkeergarage Vier Meren.
Er had een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scootmobiel.
De bestuurder van de scootmobiel is door de ambulancedienst vervoerd naar het ziekenhuis.

– Waar kan ik mijn elektrische fiets of scootmobiel opladen?
Die vraag wordt steeds actueler nu steeds meer mensen gebruik maken van elektrisch vervoer. In de regio Oldambt is weer een oplaadpunt bijgekomen.
Op het terras van cafetaria Maintebos aan de Sint Vitusholt in Winschoten kunnen fietsers genieten van een consumptie terwijl de fiets wordt bijgetankt.
“Je ziet steeds meer mensen op een elektrische fiets, maar in de omgeving is er alleen een oplaadpunt in Finsterwolde. Die service wil ik ook graag verlenen. Natuurlijk hoop ik dat de mensen tijdens het wachten op ons terras plaatsnemen en een consumptie nemen of hapje bestellen. Vanaf tien uur ‘s morgens, de maandag uitgesloten, kunnen de fietsers bij mij terecht”. “In grotere plaatsen als Stadskanaal en Veendam vind je ze niet.

– Scootie’s Home is geopend. Mevrouw Van Asch-van Wijck onthulde zaterdag het grote naambord met logo van de vereniging. Een heuglijk moment voor de scootmobielclub Veenendaal.

– Veilig Verkeer Nederland organiseert op woensdag 6 april een scootmobielcursus in “De Hoeksteen” aan het Karel Doormanplein 2 te Hillegom. De deur is open vanaf 9.30 uur.

– Op zaterdag 18 juni 2011 organiseert de Gehandicapten Raad Deventer voor de achtste keer de Nationale Scootmobiel Dag.

– De nieuwe eigen bijdrageregeling binnen de wmo moet overboord. In elk geval voor mensen die via de wmo al een voorziening in gebruik hebben. Het Platform Toegankelijkheid Purmerend maakt zich daar sterk voor.

– Op dinsdagmiddag 5 en 12 april is een scootmobielcursus bij Steunpunt Rozenhof, aan de Rozenhof 43 in Helmond.

– ScootActief, gesteund door de Stichting Radius en de Gemeente Leiden organiseert op 26 mei een Lentetocht voor scootmobielen en elektrische rolstoelen.

– Bij een botsing tussen een scootmobiel en een auto donderdagochtend is een vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising Heer Willem van Egmondstraat en Schootenweg in Den Helder.

– Alle scootmobiel gebruikers in de gemeente Epe kunnen op woensdag 20 april meedoen aan een scootmobiel toertocht. Om 14.00 uur kunnen de deelnemers aan deze tocht zich verzamelen in Restaurant De Middenstip in Epe.

– Hij is bijna volledig verlamd maar scheurde vrolijk met zijn jeep door de velden in ‘Man bijt hond’. Starten doet Wilfried Anné (73) met zijn kruk, de rest gaat -bijna- vanzelf.
Uiteraard kan zo goed als iedereen met verlamde benen een auto besturen: remmen en gas geven kan je in een aangepast voertuig ook aan het stuur. Toch was het een bijzonder beeld om Wilfried Anné in Man bijt hond met een oude legerjeep door de velden te zien scheuren: de man heeft wel een rem aan het stuur, maar moet de rest met zijn benen doen. Helemaal verlamd is Wilfried dan ook niet. Zes jaar geleden belandde een piepklein bloedklontertje in een zenuw van zijn ruggenmerg. Wilfried zat te werken aan zijn oude legerjeep die hij kort voordien had gekocht. “Plots vielen de schroeven uit mijn handen. Ik ben van het ene ziekenhuis naar het andere gebracht. Ik kwam uit een scanner en kon niet meer lopen; ik had een dwarslaesie, een onderbreking van de zenuwen in de rug.”

– Op 08-03-2011 kregen de brandweer en politie de melding van een binnenbrand aan het Buikslotermeerplein. Bij aankomst bleek de dat er wel rook in het pand stond maar dat er van brand niet direct iets te ontdekken was. Bij nader onderzoek bleek er brand te zijn in een achtergelegen fietsenberging van KFC. In de berging had een z.g. retroscooter vlam gevat en zorgde voor de nodige rookontwikkeling.

– De gemeente Sint Anthonis is negen wandelroutes voor mindervaliden rijker. Ze liggen in vijf dorpen en zijn een initiatief van Platform Gehandicapten Sint Anthonis. “Mensen met een rollator, scootmobiel of een rolstoel komen vaak veel obstakels tegen, zoals drempels, paaltjes en ongelijke stoepen”, zegt PGSA-woordvoeder Corry Schilderink.

– Van de 6 slachtoffers van de schietpartij in Alphen waren er 3 die in een scootmobiel zaten en daardoor niet snel genoeg konden ontsnappen aan de dodelijke kogelregen.

– Een bestuurder die maandagmiddag de dijk af wilde gaan bij de Lange Dreef verloor zijn macht over het stuur en belandde met scootmobiel en al in het water.

– Gebruikers van een scootmobiel in de gemeente Epe kunnen woensdag 20 april deelnemen aan een toertocht. De tocht is georganiseerd en uitgezet door de SWO/E Welzijn en Ondersteuning ter gelegenheid van de achtste Nationale Sportweek.

– De man die donderdag dood werd aangetroffen in een sloot naast Merwedeweg in Dordrecht is een 54-jarige Dordtenaar.

– Het Halderbergse gehandicaptenplatform en Broem houden op donderdag 12 mei een gratis opfriscursus voor bestuurders van een scootmobiel.

– Bij het arboretum in Oudenbosch staat sinds deze week een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scootmobiel.

– “Ik zie mezelf niet als held, ik deed gewoon mijn plicht.” Dat zegt de bescheiden Gerwin Oorburg (24) uit het Groningse Oude Pekela kort nadat hij een 63-jarige bestuurder van een scootmobiel in zijn woonplaats uit het kanaal redde.

– Het IGO Servicepunt nodigt, in samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Veilig Verkeer Nederland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV), scootmobielgebruikers uit voor een cursus.

– Gemeenten willen bezuinigingen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vooral doorvoeren door minder middelen voor hulpbehoevenden te vergoeden. Zo moeten minder mensen een scootmobiel krijgen, en wordt vaker collectief vervoer ingezet.

– 45km specialist Waaijenberg Mobiliteit organiseert paaszaterdag 23 april van 10.00 tot 16.00 uur een Paasshow met een gratis paaslunch in de showroom aan de Keienbergweg 48 te Amsterdam ZO. Deze dag zijn er ook tal van spectaculaire aanbiedingen en kan je de ruiten van je 45km voertuig laten graveren tegen diefstal.
Tijdens deze gezellige Paasshow kan elke bezoeker aanschuiven bij de uitgebreide Paaslunch. Hierbij kunnen alle geïnteresseerden en bestuurders van 45km voertuigen gezellig ervaringen uitwisselen.

– De 47-jarige Roy Pengel is al negen dagen aan huis gekluisterd omdat een overijverige douanier de banden van zijn scootmobiel lek stak.
“Ik wist niet wat ik meemaakte”, vertelt de Amsterdammer vanaf zijn bed. “Ze waren eerst al met een drugshond langs mijn wagentje gelopen, maar de hond gaf geen kik. Toen ik weg wilde gaan, werd ik aangesproken door een douanier. Volgens hem zou de drugsmaffia steeds inventiever zijn om de douane te misleiden en daarom wilde hij mijn scootmobiel verder onderzoeken.”
De douanier wilde zien of er geen drugs in de banden zat. Nadat de douanier morrend constateerde dat er geen drugs te bespeuren viel, ontstond een probleem. Hoe nu verder? “Mijn scootmobiel staat sindsdien met lekke banden op Schiphol. Ik kan nergens meer heen”, vertelt de radeloze Pengel.

– De tweede Scootmobielen Bloementoertocht kende dinsdag een record aantal deelnemers. Volgens de organisatie reden er 135 scootmobielen mee. Dat zou een wereldrecord zijn, omdat het Guinness Book of Records tot nu toe een aantal van 126 aangeeft. De deelnemers reden een tocht van zo’n 25 kilometer door de Bollenstreek.
Iedereen in de regio, in het bezit van een scootmobiel, kon aan de tocht deelnemen. De organisatie had aan alles gedacht om de tocht probleemloos te laten verlopen. Assistentie van de politie, de “wegenwacht” van Welzorg voor pech onderweg, bezemwagens, EHBO, ADL hulp, enz. De route gingrond de bollenvelden van Voorhout, Sassenheim en Lisse.

– In het kader van het project “Voor Elkaar, in de Buurt” heeft mevrouw Bosman uit Epe op woensdag 20 april met een groep scootmobiel gebruikers een gezellige toertocht gemaakt. Met het project Voor Elkaar in de Buurt kunnen actieve burgers en vrijwilligers iets leuks organiseren voor hun oudere buren.

– Hugh Hefner (85) zit nog steeds achter de vrouwen aan. Al heeft de Playboy-baas daar nu wel een scootmobiel voor nodig

– De gemeenteraad is geen voorstander van snelle plaatsing van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Een motie van de Progressieve Combinatie om dit te bereiken werd afgeschoten door Puur Noordwijk, VVD/JES en het CDA.

– Op het Burgerspad in Almere is maandagmiddag een persoon met zijn scootmobiel tegen een bus van Connexxion aangereden. Het fietspad kruist op die plek met de busbaan.

– Politieagenten hebben maandagochtend een Vlaardinger aangehouden voor het plegen van schennis. Hij zou vanuit een scootmobiel zijn geslachtsdeel hebben getoond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *